sport-supplementen
doel-supplementen
lifestyle-supplementen

Premium supplementen & voedingsadvies


Wetenschappelijk onderbouwd & persoonlijke online coaching


Supplementen zonder onnodige toevoegingen


Zorg voor voldoende voedingsstoffen & de voedingsstoffen zorgen voor jou!

10 redenen waarom mensen voedingssupplementen kopen:

1. Bij voedingsstoffen tekorten door slechte voeding / levensstijl
2. Immuunsysteem ondersteunen
3. Voor lange termijn gezondheid
4. Ter ondersteuning bij lichamelijke en geestelijke stress
5. Tegen gifstoffen in het lichaam (zware metalen)

6. Optimaliseren van sportprestaties
7. Stimuleren van hersenactiviteit, focus en concentratie
8. Supplementen bij herstel van blessures en/of aandoeningen
9. Suppletie bij topsport door een verhoogde behoefte
10. Bij deficiënties door specifieke eetgewoonten (vegan of keto)

Van wetenschappelijk onderzoek naar persoonlijk advies

suppletie-advies

Bel voor meer informatie over producten, toepassingen en persoonlijke doseringen.

darmonderzoek-microbioom

Voedingsadvies o.b.v. darmflora / microbioom onderzoek.

voedingsschema

Persoonlijk voedingsadvies op basis van jouw wensen en behoeftes.

bloedonderzoek

Voedingsadvies o.b.v. bloedonderzoek.

Vragen of persoonlijk advies?
Bel ons: 085 - 0654111

Veelgestelde vragen / FAQ

Wat zijn voedingssupplementen?

Antwoord: Een supplement betekent letterlijk, een toevoeging of aanvulling. Hieruit volgt het begrip voedingssupplement wat omschreven kan worden als: “Alle geconcentreerde bronnen van voedingsstoffen die worden aangeboden als aanvulling op de normale dagelijkse voeding, en alle supplementen waarvan een prestatiebevorderend effect wordt geclaimd’’.

Voorbeelden van voedingssupplementen zijn vitamines, mineralen, visolie, eiwitshakes, creatine, aminozuren, glutamine, superfoods etc. Onder superfoods worden voedingsmiddelen verstaan zoals spirulina, chlorella, chiazaad etc. Er zijn teveel supplementen om op te noemen. Afhankelijk van welk doel jij hebt, is er voor ieder wat wils. Zoals hierboven beschreven worden voedingssupplementen vooral gebruikt om de algehele gezondheid en de weerstand te verbeteren. Verder is een leuk feitje dat vrouwen (51%) vaker voedingssupplementen gebruiken dan mannen (30%) in Nederland. Dit blijkt uit de Smart Food Monitor van afgelopen jaar.

Moet ik voedingssupplementen gebruiken?

Antwoord: Supplementen kunnen voor iedereen helpen om een bepaald doel te bereiken, of je nu een man of vrouw bent, oud of jong, sporter of niet-sporter.

Voedingssupplementen zijn generiek en dus voor iedereen te gebruiken. Echter, welk supplement jij gebruikt is afhankelijk van je doelstelling en persoonlijke situatie. Heb jij een vitaminetekort of wil jij je inname van gezonde vetzuren verhogen? Ben je vaak ziek en wil je je weerstand verbeteren? Voedingssupplementen kunnen hierbij helpen. Sporters hebben daarentegen weer baat bij extra eiwitten of aminozuren om spierherstel en spieropbouw te stimuleren. Kortom, voor wie zijn voedingssupplementen? Supplementen kunnen voor iedereen helpen om een bepaald doel te bereiken, of je nu een man of vrouw bent, oud of jong, sporter of niet-sporter. Ook kunnen supplementen onder bepaalde situaties of problemen ondersteuning bieden.

Welke soorten supplementen zijn er?

Antwoord: Supplementen ter bevordering van de gezondheid, supplementen specifiek voor sport en supplementen die specifiek gebruikt worden voor een bepaalde situatie, klacht, tekort of doelstelling. Vaak kan het ene supplement ook gebruikt worden voor een ander doeleind.

Naast een gevarieerd dieet en een goed trainingsschema is het belangrijk dat jij over de juiste specifieke supplementen voor je persoonlijke sportdoelen beschikt. Allereerst is de vraag: welke soorten supplementen zijn er eigenlijk? Voedingssupplementen worden vaak onderverdeeld in supplementen voor fitness, voor krachtsport, voor dieet etc. Alleen is er eigenlijk geen eenduidige afbakening mogelijk tussen “soorten” supplementen. Dit komt omdat supplementen voor iedereen kunnen helpen. Bij Muscle Concepts maken wij onderscheid in de volgende categorieën voor onze supplementen:

  • Eiwitshakes
  • Aminozuren
  • Creatine
  • Vitamines
  • Mineralen
  • Vetzuren
  • Superfoods

De bovenstaande categorieën laten zien dat er voor verschillende doelen elk verschillende voedingssupplementen zijn. Deze supplementen worden niet alleen gebruikt door mensen die aan krachtsport, bodybuilding of vechtsport doen maar, ook zeker door hardlopers, turners, voetballers of mensen die gewoonweg bewust bezig zijn met hun gezondheid. Alle bovenstaande supplementen hebben een enorme overlap qua werking.

Wat kunnen supplementen voor jou betekenen?

Antwoord: Voedingssupplementen kunnen voor elk individu een goede aanvulling bieden op een gezond en gevarieerd dieet. Met behulp van de juiste voedingssupplementen kun je net even dat beetje extra voedingsstoffen binnen krijgen die jij nodig hebt.

Met behulp van supplementen kun je net even dat beetje extra voedingsstoffen binnenkrijgen die jij nodig hebt. Zo kun je voedingssupplementen gebruiken om extra vitamines of gezonde vetzuren binnen te krijgen, maar er zijn ook supplementen om gewrichten soepel te houden en het concentratievermogen te verbeteren. Tevens zijn er ook supplementen om spierverzuring tegen te gaan of spieropbouw te stimuleren voor sporters.
Kortom, voor ieder wat wils.

Supplementen kunnen voor ieder persoon een goede aanvulling zijn op een gezond en gevarieerd dieet. Voor sporters zijn supplementen zelfs nóg belangrijker wanneer je steeds beter wilt presteren! De extra aanvoer van vitamines, mineralen, eiwitten, koolhydraten, vetten, visolie etc. zijn voor sporters essentieel!

Wat zijn de Voordelen van voedingssupplementen?

Antwoord: Voedingssupplementen zijn makkelijk in te nemen en bevatten hogere hoeveelheden voedingsstoffen dan in echte voeding te vinden is. Daarom worden supplementen gebruikt als aanvulling op een gezonde en uitgebalanceerde voedingspatroon.

Voedingssupplementen zijn voor iedereen te gebruiken. Hecht je veel waarde aan je gezondheid of heb jij specifieke sportdoelen? Dan bieden onze gezonde voedingssupplementen een uitkomst als aanvulling op een gezond dieet. Wij van Muscle Concepts staan voor schone en gezonde voedingssupplementen zonder overbodige chemische stoffen. De selectie van effectieve supplementen zijn van essentieel belang om jouw persoonlijke doel te bereiken.

Supplementen dragen ook bij aan spieropbouw en herstel

Verder ondersteunen voedingssupplementen zoals eiwitshakes, creatine en aminozuren zowel spierherstel als spieropbouw. Supplementen zijn echter niet alleen voor spierherstel of spieropbouw, maar kunnen onder andere ook dienen voor blessurepreventie, een betere weerstand of vetverbranding en nog veel meer gebruikt worden. Het voordeel van een specifiek voedingssupplement is vooral afhankelijk van jouw persoonlijke doelen. Het is belangrijk om stil te staan bij het feit dat een voedingssupplement er niet voor zorgt dat jij direct meer kilometers kan hardlopen of meer gewicht kan tillen in de sportschool, maar dat een supplement jou ondersteunt om deze doelstellingen uiteindelijk te behalen.

Waarom zijn supplementen voor sporters belangrijk?

Antwoord: Sporters hebben een verhoogd behoefte aan voedingsstoffen voor energie, herstel, focus en optimale sportprestaties.. Deze voedingsstoffen moeten aangevuld worden door de voeding. Een supplement kan hierbij een uitkomst bieden.

Als sporter verbrand je tijdens intensieve inspanningen (trainingen en wedstrijden) naast vet en koolhydraten, ook andere goede stoffen als vitamines en mineralen. Zelfs eiwitten worden afgebroken (eiwitafbraak) wanneer je langer dan 45 minuten intensieve bewegingen of oefeningen doet! Eén van de grootste redenen dat sporters niet vooruitgaan in hun prestatie is de balans tussen macronutriënten en micronutriënten.

Voedingssupplementen bevorderen sportprestaties

Voor een sporter is de juiste inzet van voedingssupplementen belangrijk om optimaal te kunnen presteren. Een voordeel van supplementen is dat deze specifiek kunnen helpen om jou net dat steuntje in de rug te geven om de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen die jij misschien niet (voldoende) binnenkrijgt uit je dagelijkse voeding. Het is natuurlijk ook goed mogelijk dat jij allergisch bent voor bepaalde voedingsmiddelen waardoor je bepaalde voedingsstoffen mist. Deze kunnen goed aangevuld worden met voedingssupplementen.

Waarom Supplementen per sport?

Antwoord: Ieder sport heeft andere bewegingen, een andere intensiteit en een andere duur in tijd. Daarom kan er verschil zitten in welke supplementen beter zijn voor welke sport.

Om iedereen hier zo goed mogelijk over te adviseren hebben wij op deze pagina de “supplementen per sport” weergegeven. Klik op de sport die jij beoefend en automatisch kom je in een categorie met de supplementen die voor jouw sport belangrijk zijn. Natuurlijk zal er hier en daar wat overlap zijn. Dit is logisch, aangezien je bij bijna alles sporten verbrand en dus verschillende macro’s en micro’s standaard moeten worden aangevuld. Echter, zijn er ook specifieke supplementen in bepaalde sporten die populairder of belangrijker zijn. Deze supplementen vind je dan ook in de categorie waar jij je in bevindt. Mocht je vragen en of persoonlijk advies willen? Neem contact met ons op via de website chat, WhatsApp of een Direct Message op Facebook en Instagram.

Waarom supplementen als aanvulling op voeding?

Antwoord: Voedingssupplementen dienen als aanvulling op de voeding om mogelijke tekorten aan te voorkomen. Dit is nog belangrijker voor personen die een bepaalde beperking in hun voedingspatroon hebben, zoals veganisten en vegetariërs.

Voedingssupplementen worden gebruikt bij alle soorten sporten. Waar veel sporters soms de fout ingaan, is het feit dat men naast het nemen van hun voedingssupplement niet goed, niet gezond of niet frequent genoeg eet. Voedingssupplementen moeten worden gezien als een ideale aanvulling van extra eiwitten, vitamine, mineralen etc. naast een gezond voedingspatroon!

Naast het nuttigen van voedingssupplementen is het dus belangrijk dat je ook “weet wat je eet!” De combinatie van de juiste voeding, de juiste supplementen en de juiste trainingen zullen prestaties vele malen harder doen groeien! Het is erg belangrijk om deze drie hoofdelementen altijd in balans te houden!

Waar worden supplementen voor gebruikt?

Antwoord: Supplementen worden gebruikt om ervan verzekerd te zijn dat het lichaam voorzien is van essentiële voedingsstoffen zoals eiwitten, koolhydraten, vetzuren, vitamines, mineralen en spoorelementen. Dit ter onderhoud of verbetering van de gezondheid, spierfunctie, sportprestaties en andere doelstellingen.:

Zo hebben bijvoorbeeld eiwitshakes en aminozuren als doel het spierherstel en opbouw te stimuleren. Je training kan nog zo goed zijn, als je niet op je voeding let, behaal je veel minder resultaat dan in potentie mogelijk is. Daarnaast pleeg je roofbouw op je lichaam wanneer je veel traint en dus naast koolhydraten ook vitamines en mineralen in je lichaam verbrand. Voor het beste resultaat is voeding het belangrijkst, gevolgd door de juiste training, de juiste supplementen en natuurlijk voldoende slaap. Tevens zijn er veel superfoods beschikbaar die vele gezondheidsvoordelen hebben zoals chlorella en spirulina.

Begin bij een gezond voedingspatroon

Naast het bepalen van je doel adviseren wij ten alle tijde om gezond en gevarieerd te eten. Voedingssupplementen dienen als effectieve aanvulling op je dieet. Maak na het bepalen van je doel en een gezond dieet, gebruik van de juiste voedingssupplementen. Waar veel mensen de fout in gaan is het feit dat men naast de voedingssupplementen die ingenomen worden, niet goed, niet gezond en/of niet vaak genoeg eten. Juist de combinatie van de juiste voeding, de juiste voedingssupplementen en de juiste training (voor sporters) zullen de prestaties bevorderen. Wij bij Muscle Concepts vinden het belangrijk om iedereen hiervan bewust te maken en bovenstaande elementen in balans te houden. Heb je hier hulp bij nodig? Onze voedingsexperts staan klaar voor jou om jou te voorzien van een deskundig voedingsadvies in de vorm van een persoonlijk voedingsschema.

supplementen-ontwikkeling

Persoonlijk suppletie advies?

YouTube
YouTube
Instagram
WhatsApp