GRATIS verzending v.a. €50       Hoge kwaliteit        Gezonde & Verantwoorde producten

Arginine

1 artikel(en)

 1. L-Arginine 100 capsules

  Wat vind jij van dit product?

  € 11,90

  Voordelen van L-Arginine:

  ✓ Meer pomp in je spieren!
  ✓ Je voelt je sterker door met name de pomp!
  ✓ Helpt bij het verwijderen van afvalstoffen en het herstellen van spierweefsel

  Meer info

1 artikel(en)

Arginine

Waarom is arginine een populair sportsupplement?

Kort en krachtig luidt het antwoord op deze vraag over arginine:
✓ Meer pomp in je spieren!
✓ Je voelt je sterker door met name de pomp!
✓ Helpt bij het verwijderen van afvalstoffen en het herstellen van spierweefsel

Wat is arginine?
Arginine is een van de 20 natuurlijke aminozuren. Het is een semi-essentieel aminozuur. Dit houdt in dat dit aminozuur tot een zekere hoogte niet aangemaakt kan worden door je lichaam. Arginine wordt ook aangemaakt uit glutamine. Echter betekent dit wel dat de voeding voldoende glutamine moet bevatten. Bij onze productontwikkeling houden wij als Team Muscle Concepts altijd rekening met dit soort processen. Dit is ook de reden dat wij onder andere glutamine toevoegen in onder andere producten als BCAA Bodyguard (zie de categorie: BCAA) & Total Recovery (creatine blend / mix).

Wat doet arginine?
Voor sporters is het een effectief supplement, omdat het helpt bij het verwijderen van afvalstoffen, maar ook bij herstellen van het beschadigd spierweefsel. Daarnaast is arginine verantwoordelijk voor:
✓ celverdeling
✓ verwijderen van ammonia uit het lichaam
✓ vrij laten komen van hormonen
✓ indirect betrokken bij het verlagen van de bloeddruk

Voordelen van Arginine

1# afvoer van (vermoeiende) afvalstoffen uit het lichaam
Arginine laat sporters minder snel moe worden, waardoor ze een “potje” energie over houden. Tijdens deze sporten wordt er veel aanspraak gemaakt op je uithoudingsvermogen en energie, waardoor er spierafbraak gaat ontstaan. Bij spierafbraak komt het afvalproduct ammonia vrij. Ammonia zorgt ervoor dat je lichaam vermoeid raakt, omdat je lever keihard werken moet om deze afvalstof af te breken en af te voeren. Echter bij een teveel ammonia kan de lever het niet aan en blijft het in je lichaam zitten. Arginine zorgt ervoor dat de afvoer van ammonia wordt versneld!

2# Betere spierpomp
Arginine zorgt voor het verwijderen van ammonia uit het lichaam. Arginine wordt door het enzym NO-synthase omgezet in stikstofmonoxide. Deze stof zorgt ervoor dat de aderen wijder gaan staan. Door het openen van de aderen kunnen de spieren meer zuurstof en energie krijgen, omdat het transport minder weerstand krijgt. Dit resulteert in een betere, maar ook snellere spierpomp. Genoeg reden om als sporter arginine te gebruiken!

Welke sporters gebruiken wel eens arginine?

In duursporten, krachtsporten, maar ook teamsporten als voetbal kan arginine een zeer effectief supplement zijn. Met name krachtsport heeft er extra baat bij, dankzij de betere en snellere spierpomp door arginine. Tijdens sporten wordt er veel aanspraak gemaakt op je uithoudingsvermogen en energie, waardoor er spierafbraak gaat ontstaan. Dankzij een snellere afvoer van ammonia, heeft het lichaam minder energie nodig om het te verwijderen. Hierdoor maakt het voor duursporters en teamsporten ook een interessant sportsupplement.

Arginine kopen? Waar moet ik opletten?

Merk je dat je tijdens jouw training of wedstrijd last hebt van snelle verzuring in je spieren, waardoor je genoodzaakt bent de herhaling af te blazen? Dan kan arginine je dat extra zetje geven, omdat arginine het proces van afval verwijderen, waardoor je vermoeid raakt, kan versnellen. Of ben je na je training vaak verstijft en duurt het herstel langer dan verwacht, dan is arginine het product dat je lichaam stimuleert om je beschadigde spierweefsel te herstellen en nieuwe aan te maken. Arginine is het beste te gebruiken in een zo puur mogelijke vorm. Deze vorm is verwerkt in de arginine pillen van Muscle Concepts.

Arginine pillen / tabletten / capsules of poeder?

Arginine wordt voornamelijk gebruikt en verkocht in pilvorm. Dit komt, omdat pillen / capsules gemakkelijk zijn te gebruiken en daarbij geen toevoegingen als smaakstoffen e.d. nodig hebben. Arginine pillen hebben voor veel sporters ook de voorkeur, omdat deze gemakkelijk mee te nemen zijn en in combinatie met shakes en/of drinkbare sportsupplementen worden ingenomen.

L-Arginine poeder

Pure arginine poeder is niet echt prettig van smaak en hier is dus minder vraag naar. Vandaar dat wij meedenken met jullie sporters en ervoor gekozen hebben om te beginnen met arginine capsules / pillen.

Filteren op
Prijs
-
Producten vergelijken?

Je hebt op dit moment nog geen producten geselecteerd om te vergelijken.

Populair
€ 34,95
Niet in voorraad
€ 24,95
Niet in voorraad

Normale prijs: € 29,50

Special Price € 23,60

€ 22,95
Niet in voorraad
€ 21,95
Niet in voorraad

Klantenservice

Betaling & Verzending

Muscle Concepts

De Corantijn 31L, 1689AN Hoorn

Tel. nr. 085-0654-111

Whatsapp +31640420111

info@muscleconcepts.nl

Volg ons

“ Ons eerste product onder de Healthy Series is Whey Proteine met Spirulina. Dit is een unieke blend zonder Aspartaam (wat schadelijk is voor het lichaam), zonder Sucralose (zoetstof dat ook niet wordt afgebroken). ”