GRATIS verzending v.a. €50       Hoge kwaliteit        Gezonde & Verantwoorde producten

Carnitine

1 artikel(en)

 1. L-Carnitine 90 capsules

  Wat vind jij van dit product?

  € 14,90

  Waarom L-Carnitine?

  ✓ Verbetert het uithoudingsvermogen
  ✓ Omzetten van vet naar energie
  ✓ Bevorderen bloeddoorstroming naar de spieren (betere spierpomp)
  ✓ Nuttig sportsupplement voor verschillende sporten

  Meer info

1 artikel(en)

L-Carnitine

Wat maakt l-carnitine een populair en goed supplement voor sporters?

L-Carnitine wordt gezien als de meest effectieve manier voor het:
✓ verbeteren van het uithoudingsvermogen
✓ bevorderen van de vetverbranding
✓ bevorderen van een betere doorstroming van het bloed naar de spieren
sporten een zeer nuttig sportsupplement in alle soorten sport

Wat is L-Carnitine?
L-carnitine behoort tot de 20 aminozuren. In de lever vindt de aanmaak van l-carnitine plaats. Echter is hier wel het andere aminozuur lysine en methionine voor nodig. L-carnitine is niet een essentieel aminozuur. L-carnitine wordt voornamelijk gevonden in dierlijk (rood) vlees. Met name vegetariërs hebben snel een te kort aan dit aminozuur, omdat door plantaardig voedsel het lichaam geen carnitine kan aanmaken. Het menselijk lichaam kan volgens wetenschappers maar 10 tot 15% (15 tot 20 gram) van de dagelijkse behoefte aanmaken. Een carnitine voedingssupplement is zeker een belangrijke toevoeging voor een actieve sporter of vegetariër!

Wat doet carnitine?
Het lichaam kan carnitine zelf kan aanmaken. Het speelt een rol in biochemische reactieketens die nodig zijn voor het produceren van energie in het lichaam, die vervolgens weer verbrand worden tijdens een training of wedstrijd. Het lichaam spreekt daardoor minder snel eiwit, vitamines en mineralen aan. Net als de andere aminozuren heeft l-carnitine een transportfunctie, namelijk het vervoeren van vetzuren. De vetzuren worden gebruikt bij de productie van energie.

Voordelen van L carnitine

#1 Vetverbranding
Met name voor het verbranden van vet is l carnitine een zeer effectief voedingssupplement. Het zal minder aanspraak maken op de energie vanuit je spieren, waardoor er minder snel spierafbraak plaatsvind. Je lichaam haalt de energie uit je vetcellen, omdat vet een zeer goede brandstof is. 
#2 Uithoudingsvermogen
Met name voor sporters die langdurig moeten presteren, bijvoorbeeld duursporters, is carnitine in combinatie met koolhydraten (hieruit maakt het lichaam glycogeen aan) een zeer aan te raden product. Carnitine zorgt er voor dat de glycogeen voorraad (beperkte energievoorraad voor het lichaam) onaangetast blijft. Vet is een zeer goede brandstof voor je lichaam. Denk maar aan diesel voor een auto, daarmee kan de auto verder rijden dan benzine op een gelijke voorraad brandstof, omdat diesel een vette substantie is. Het schijnt zelfs dat het gebruik van l-carnitine het uithoudingsvermogen met 25% kan verhogen, omdat het lichaam bij het opraken van de vetzuren, gebruik maakt van de glycogeen voorraad. 
#3 Betere bloed doorstroom naar de spieren
Naast het bevorderen van de vetverbranding en het uithoudingsvermogen, zorgt carnitine ook voor een verbetering van de bloed doorstroming naar de spieren. Dit betekent meer zuurstof, voedingsstoffen en energie naar je spieren. 
#4 Voor veel sporten te gebruiken
De voordelen van l-carnitine zijn voor vele soorten sport. Met name duursport en krachtsport. Door het vergroten van het uithoudingsvermogen, is het mogelijk langer te presteren. Een betere doorstroming van het bloed is voor krachtsporters zeer interessant. Een snellere of betere doorstroom van het bloed zorgt voor meer zuurstof, voedingsstoffen en energie naar de spieren toe. Dit kan betekenen dat je net 2 of 3 herhalingen meer kan doen per set!

L-carnitine kopen: Wanneer is dit interessant voor mij?

Carnitine supplementen zijn enorm populair, ook voor mensen die willen afvallen, droog trainen, een sixpack willen kweken, lange en heftige trainingen tegemoet gaan of die meer uithoudingsvermogen willen hebben. Welke sporters kopen l-carnitine supplementen? Dat is enorm breed! Deze groep varieert van “mensen op dieet” tot topsporters in voetbal, tennis, fitness, bodybuidling, vechtsport etc. Het is een erg veelzijdig voedingssupplement & sportsupplement met meerdere voordelen! Door carnitine aan te schaffen ben je zeker van een goed supplement die je helpt om meer uit je work-out te halen door een verhoging van het uithoudingsvermogen, betere bloeddoorstroming en natuurlijk vetzuren als energiebron.

L-carnitine tabletten

L carnitine tabletten zijn zeer populair en worden vrijwel altijd in tabletvorm verkocht. Daarnaast is het veel makkelijker om de tabletvorm mee te nemen naar de training of wedstrijd. Een tablet L-Carnitine van Muscle Concepts is binnen een half uur opgenomen in het lichaam.

L-carnitine poeder

Aminozuren zijn van oorsprong bittere voedingsstoffen. Door dit te mengen met water heb je vaak te maken met een nare bittere smaak. Uiteraard, smaken verschillen. De carnitine poeder is wel de meest pure vorm, omdat er geen stofjes nodig zijn om dit in een capsule of tablet te houden. Echter zijn deze stofjes natuurlijk wel tot een uiterst minimum beperkt gebleven bij de tabletten.

Filteren op
Prijs
-
Producten vergelijken?

Je hebt op dit moment nog geen producten geselecteerd om te vergelijken.

Populair
€ 34,95
Niet in voorraad
€ 24,95
Niet in voorraad

Normale prijs: € 29,50

Special Price € 23,60

€ 22,95
Niet in voorraad
€ 21,95
Niet in voorraad

Klantenservice

Betaling & Verzending

Muscle Concepts

De Corantijn 31L, 1689AN Hoorn

Tel. nr. 085-0654-111

Whatsapp +31640420111

info@muscleconcepts.nl

Volg ons

“ Ons eerste product onder de Healthy Series is Whey Proteine met Spirulina. Dit is een unieke blend zonder Aspartaam (wat schadelijk is voor het lichaam), zonder Sucralose (zoetstof dat ook niet wordt afgebroken). ”