Enig resultaat

Calcium-zma
15.90
  • Calcium helpt bij het verstevigen van botten en sterker gebit
  • Calcium ondersteunt bij het afbreken van koolhydraten
  • Calcium ondersteunt bij het functioneren van de spieren


Calcium
is een belangrijk mineraal dat men in de volksmond eerder kent onder het woord “kalk. Kort samengevat is Calcium goed voor de volgende elementen:

  • Sterke botten, tanden, nagels
  • Het goed functioneren van spieren
  • Goed functioneren van het zenuwstelstel

Het is dus erg belangrijk voor sporters dat het calcium gehalte op pijl blijft voor onder ander het leveren van de juiste ofwel gewenste spierprestaties. Spierkrampen of het minder functioneren van spieren is het laatste wat wij willen als sporter zijnde! Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk voor de “niet sporters” onder ons om lange termijn klachten als botontkalking te voorkomen!

Calcium Tabletten

Veel mensen en veel sporters nemen extra calcium tabletten als supplement om er zeker van te zijn dat spieren optimaal functioneren en dat men optimaal presteert. Calcium supplementen zijn er vaak in tablet vorm. Dit is erg gemakkelijk in te nemen gedurende de gehele dag. Aangezien er Vitamine D3 benodigd is voor opname van Calcium is het ook erg belangrijk dat er in Calcium supplementen voldoende vitamine D3 is toegevoegd. Hier hebben wij bij Muscle Concepts natuurlijk rekening mee gehouden.
Een extra toevoeging aan calciumtabletten is vaak Magnesium en soms ook nog Zink. Dit zijn bij elkaar erg belangrijke mineralen die elkaar ondersteunen en zorgen voor optimale prestaties.

Wat is calcium?

Calcium wordt ook wel “kalk” genoemd en is een mineraal dat onder andere goed is voor de ondersteuning van de botten, tanden en nagels. Calcium is ook erg belangrijk voor het goed functioneren van spieren in ons lichaam. Daarnaast zorgt Calcium ook voor de juiste toevoer in prikkels naar onze zenuwen.

Waar zit calcium in?

Calcium zit onder andere in zuivel producten als melk en kwark. Calcium komt ook voor in natuurlijke producten als aardappelen, noten, zaden, groenten en fruit. Voeding dat bekent staat om onder andere het calcium gehalte zijn onder andere: melk, spinazie, sperziebonen, aardappelen en kaas.

Calcium tekort Symptomen

Er zijn geen directe symptomen ofwel signalen uit het lichaam wanneer er een calcium te kort is. Het lichaam wilt namelijk het tekort aan calcium aanvullen met calcium uit het skelet ofwel botten. Dit betekent dat het gehalte in de botten daalt wat dus op lange termijn kan leiden tot zwakkere potten, snellere botbreuken als gevolg van botontkalking.

Calcium tekort en Vitamine D

Het lichaam kan calcium uit voeding pas opnemen bij de aanwezigheid van vitamine D. Wanneer iemand vitamine D tekort heeft is een logisch gevolg: calcium tekort. Dit betekent dat het spieren en botten niet optimaal herstellen of functioneren. Het is dus erg belangrijk dat deze waarde altijd goed op pijl worden gehouden. Dit geldt helemaal voor sporters. Sporters kunnen het zich niet veroorloven om minder goed te herstellen na een zware training. Daarnaast zijn spierpijnen of spierkrampen ook het laatste wat een sporter wilt tijdens de training.

YouTube
YouTube
Instagram
WhatsApp