085 0654 111   06 404 20 111
Winkelwagen

BCAA

Tonen als Lijst Foto-tabel

3 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
 1. BCAA tabletten 2:1:1

  Waardering:
  100%
  € 16,90
  Voordelen van BCAA 2:1:1 tabletten

  • Ondersteunt de aanmaak van droge spiermassa
  • Gemakkelijk in te nemen tabletvorm
  • Ideale 2:1:1 verhouding: Leucine, Isoleucine, Valine
  Lees verder
 2. BCAA Bodyguard

  Waardering:
  100%
  € 28,50
  De UNIEKE voordelen van BCAA Bodyguard:

  • Jouw BODYGUARD tegen spierafbraak
  • Draagt voor 30% direct bij tot herstel van spieren na training!
  • Snelle ofwel Directe opname!
  • Ondersteunt de aanmaak van droge spiermassa
  • Gezoet met stevia & natuurlijke smaakstoffen
  • Met o.a. BCAA 2:1:1 + Vitamine C + Magnesium + Citruline
  Lees verder
 3. Introductiepakket incl. gratis Handdoek

  € 100,00

  Introductiepakket:

  • 1x 1800g Whey eiwitten
  • 1x BCAA Bodyguard
  • 1x Total Recovery (creatine blend)
  • inclusief gratis Sporthanddoek!
  Lees verder
Tonen als Lijst Foto-tabel

3 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Bescherm je spieren, bescherm je prestaties, bescherm jezelf! Bescherm jezelf met BCAA's!

Wat zijn de voordelen van BCAA's

BCAA's: 3 belangrijke aminozuren uit eiwitten, wat bijdraagt aan de instandhouding van spiermassa

 • Ondersteunt eiwitsynthese in het lichaam.
 • Verhoogt eiwitsynthese in de spieren
 • Helpt de ontwikkeling van droge spiermassa.
 • Voorziet het lichaam & spieren direct van brandstof tijdens het trainen wat ook weer spierafbraak voorkomt aangezien de "brandstof" ofwel energie vervolgens niet uit spieren worden gehaald!

BCAA kopen als supplement?

De meeste mensen gebruiken BCAA als BCAA poeder. Daarnaast zijn er in veel webshops ook BCAA pillen te vinden. Wij zijn voorstander van BCAA poeder aangezien de capsule of pil eerst opgelost moet worden voordat het kan worden opgenomen. Aangezien BCAA’s belangrijk zijn om tijdens het trainen binnen te krijgen, is een snelle opname essentieel. Wij verkopen daarom alléén het beste van het beste en dus: BCAA poeder. BCAA's gebruik je namelijk voor directe energie naar jouw spieren, waardoor je lichaam geen aminozuren uit spieren hoeft te verbranden (spierafbraak). Een capsule of pil zal eerst nog moeten worden afgebroken. Kortom, wij gaan voor poeders!

BCAA Poeder

BCAA poeder kan worden ingenomen tijdens en na het trainen. Het is voor onze spieren erg fijn wanneer wij rustig gedurende onze training onze BCAA’s binnen krijgen om spierafbraak tegen te gaan. Hoe dit in zijn werk gaat leggen wij hieronder uitgebreid uit.

BCAA Pillen & Capsules

BCAA pillen of BCAA capsules is niet ons beste advies. De enige keren wanneer wij pillen of capsules adviseren zijn in situaties waarbij iemand echt puur water wilt drinken tijdens het trainen. Echter kun je natuurlijk ook gewoon even naar je sporttas lopen en als een “shotje” je BCAA’s in poedervorm opdrinken. Pillen / capsules of poeder, het is en blijft een persoonlijke keuze. Met het oog op functionaliteit en gezondheid is poeder the way to go!
Hoe belangrijk zijn BCAA's? BCAA’s maken ongeveer 1/3 (één derde) uit van de spierencellen in het menselijk lichaam!

BCAA Werking: Hoe zit de werking van BCAA's in elkaar?

Wanneer het menselijk lichaam energie nodig heeft zal het lichaam uiteindelijk spieren afbreken om hier BCAA’s uit te halen die weer energie leveren om te presteren / bewegen. Spierafbraak is een natuurlijk proces van ons metabolisme, maar het innemen van BCAA supplementen tijdens of na de training zal spierafbraak en andere weefsels tegen gaan.


De afkorting van BCAA is Branched Chain Amino Acids. BCAA’s zijn essentiële aminozuren, wat betekent dat ons lichaam zelf geen BCAA’s kan aanmaken. BCAA moet dus via externe bronnen worden ingenomen. De 3 essentiële aminozuren waaruit BCAA bestaat zijn:

 • Leucine
 • Isoleucine<
 • Valine

Dit zijn de belangrijkste aminozuren om eiwitten aan te maken in het lichaam dat dus zorgt voor spieropbouw. Om nog dieper in te gaan op de werking van BCAA’s bespreken wij onderstaand de drie BCAA elementen apart.

Leucine

- Leucine zorgt voor de verhoging van de insuline productie wat zorgt voor een beter opname van van koolhydraten en proteïne. Dit ondersteunt het bouwen van meer spiermassa.
- Leucine werkt daarnaast samen met de twee andere BCAA aminozuren om spieren te beschermen tegen afbraak en voorziet het lichaam van brandstof.
- Leucine helpt de groeihormoonproductie dat helpt bij het herstellen van botten, huid en spierweefsel. Leucine wordt daarom ook vaak geadviseerd voor patiënten die een operatie hebben ondergaan.

Isoleucine

- Isoleucine reguleert en stabiliseert bloedsuikerspiegel en energielevels in het lichaam.
- Hemoglobine formatie, wat een onderdeel is van de rode bloedcellen. De primaire functie is om het herstel van het lichaam te ondersteunen na zware inspanningen.

Valine

Valine ondersteunt de juiste stikstof balans in het lichaam. Daarnaast ondersteunt het derde BCAA element “Valine” het spiermetabolisme en het herstel van weefsel.

Valine is natuurlijk ook een BCAA, dus kan het lichaam ook direct voorzien van energie zodat er minder of geen BCAA’s gebruikt worden uit de spiermassa. Dit voorkomt natuurlijk weer spierafbraak.

De beste BCAA verhouding 

De beste verhouding BCAA is 2:1:1 in de volgorde leucine, isoleucine, valine. Leucine is in deze samenstelling belangrijk omdat het eiwitsynthese bevorderd. Dit zorgt er op zijn beurt voor dat het spierherstel wordt bevorderd. Valine ondersteunt op zijn beurt om verzuring tegen te gaan. Daarnaast helpt valine de concentratie vast te houden tijdens zware inspanning. 

Wanneer moet je BCAA's innemen?

BCAA's kunnen zowel voor, tijdens als na de training worden ingenomen:
 • BCAA-pillen adviseren wij om deze ongeveer 1 uur voor je training in te nemen. Dit omdat de pil eerst nog zal moeten worden opgelost in het lichaam.
 • BCAA-poeder kan door zijn vorm kort voor de training worden ingenomen. BCAA-poeder wordt namelijk sneller door het lichaam opgenomen.
 • Tijdens de training kun je het beste voor BCAA-poeder kiezen, omdat deze vorm het snelste wordt opgenomen.
 • Om na de training het herstel te bevorderen zijn BCAA's ook zeker geschikt. De BCAA-poeder is voor opname de beste keuze, uit praktisch oogpunt zouden pillen misschien handiger zijn.

Wat zijn de gevolgen van een tekort aan BCAA?

 • Een leucine-tekort kan de symptomen van een te lage suikerspiegel veroorzaken. O.a. hoofdpijn, duizeligheid en vermoeidheid kunnen het gevolg zijn.
 • Een isoleucine-tekort veroorzaakt soortgelijke symptomen, maar kan bij chronisch tekort overgaan in depressie en en verwardheid
 • Bij een chronische tekort aan alle BCAA's kan zelfs zenuwschade ontstaan.

Bescherm je spieren, bescherm je prestaties, bescherm jezelf! Bescherm jezelf met BCAA's!

Graag even wachten...