GRATIS verzending v.a. €50       Hoge kwaliteit        Gezonde & Verantwoorde producten

BCAA

3 artikel(en)

 1. BCAA Bodyguard

  € 28,50

  Voordelen van BCAA Bodyguard:

  ✓ Gaat spierafbraak tegen (jouw bodyguard!)
  ✓ Ondersteunt de aanmaak van droge spiermassa
  ✓ Ondersteunt spierherstel en de eiwitsynthese
  ✓ Gezoet met stevia & natuurlijke smaakstoffen
  ✓ Met o.a. BCAA 2:1:1 + Vitamine C + Magnesium + Citruline

  Meer info
 2. Gratis Sample

  Wat vind jij van dit product?

  € 0,00

  Benieuwd naar de smaak van onze producten? Bestel nu een gratis sample:
  ✓ BCAA Bodyguard
  ✓ Whey Protein with Spirulina (aardbei)
  ✓ Whey Protein with Spirulina (banaan)
  ✓ Total Recovery

  Gebruik de kortingscode "gratis-sample"

  Meer info
 3. BCAA tabletten 2:1:1

  Wat vind jij van dit product?

  € 16,90

  Voordelen van BCAA 2:1:1:

  ✓ Voorkomt spierafbraak
  ✓ Ondersteunt de aanmaak van droge spiermassa
  ✓ Ondersteunt spierherstel en de eiwitsynthese

  Meer info

3 artikel(en)


De afkorting van BCAA is Branched Chain Amino Acids. BCAA’s zijn essentiële aminozuren, wat betekent dat ons lichaam zelf geen BCAA’s kan aanmaken. BCAA moet dus via externe bronnen worden ingenomen. De 3 essentiële aminozuren waaruit BCAA bestaat zijn:

- Leucine
- Isoleucine
- Valine

Dit zijn de belangrijkste aminozuren om eiwitten aan te maken in het lichaam dat dus zorgt voor spieropbouw.

Wat zijn de voordelen van BCAA’s

✓ Gaat spierafbraak tegen
✓ Ondersteunt eiwitsynthese in het lichaam
✓ Verhoogt eiwitsynthese in de spieren
✓ Helpt de ontwikkeling van droge spiermassa
✓ Voorziet het lichaam & spieren direct van brandstof tijdens het trainen wat ook weer spierafbraak voorkomt aangezien de “brandstof” ofwel energie vervolgens niet uit spieren worden gehaald!

BCAA kopen als supplement?

De meeste mensen gebruiken BCAA als BCAA poeder. Daarnaast zijn er in veel webshops ook BCAA pillen te vinden. Wij zijn voorstander van BCAA poeder aangezien de capsule of pil eerst opgelost moet worden voordat het kan worden opgenomen. Aangezien BCAA’s belangrijk zijn om tijdens het trainen binnen te krijgen, is een snelle opname essentieel. Wij verkopen daarom alléén het beste van het beste en dus: BCAA poeder. BCAA's gebruik je namelijk voor directe energie naar jouw spieren, waardoor je lichaam geen aminozuren uit spieren hoeft te verbranden (spierafbraak). Een capsule of pil zal eerst nog moeten worden afgebroken. Kortom, wij gaan voor poeders!

BCAA Poeder

BCAA poeder kan worden ingenomen tijdens en na het trainen. Het is voor onze spieren erg fijn wanneer wij rustig gedurende onze training onze BCAA’s binnen krijgen om spierafbraak tegen te gaan. Hoe dit in zijn werk gaat leggen wij hieronder uitgebreid uit.

BCAA Pillen & Capsules

BCAA pillen of BCAA capsules is niet ons beste advies. De enige keren wanneer wij pillen of capsules adviseren zijn in situaties waarbij iemand echt puur water wilt drinken tijdens het trainen. Echter kun je natuurlijk ook gewoon even naar je sporttas lopen en als een “shotje” je BCAA’s in poedervorm opdrinken. Pillen / capsules of poeder, het is en blijft een persoonlijke keuze. Met het oog op functionaliteit en gezondheid is poeder the way to go!
Hoe belangrijk zijn BCAA’s? BCAA’s maken ongeveer 1/3 (één derde) uit van de spierencellen in het menselijk lichaam!

BCAA Werking: Hoe zit de werking van BCAA’s in elkaar?

Wanneer het menselijk lichaam energie nodig heeft zal het lichaam uiteindelijk spieren afbreken om hier BCAA’s uit te halen die weer energie leveren om te presteren / bewegen. Spierafbraak is een natuurlijk proces van ons metabolisme, maar het innemen van BCAA supplementen tijdens of na de training zal spierafbraak en andere weefsels tegen gaan. Om nog dieper in te gaan op de werking van BCAA’s bespreken wij onderstaand de drie BCAA elementen apart.

Leucine

- Leucine zorgt voor de verhoging van de insuline productie wat zorgt voor een beter opname van van koolhydraten en proteïne. Dit ondersteunt het bouwen van meer spiermassa.
- Leucine werkt daarnaast samen met de twee andere BCAA aminozuren om spieren te beschermen tegen afbraak en voorziet het lichaam van brandstof.
- Leucine helpt de groeihormoonproductie dat helpt bij het herstellen van botten, huid en spierweefsel. Leucine wordt daarom ook vaak geadviseerd voor patiënten die een operatie hebben ondergaan.

Isoleucine

- Isoleucine reguleert en stabiliseert bloedsuikerspiegel en energielevels in het lichaam.
- Hemoglobine formatie, wat een onderdeel is van de rode bloedcellen. De primaire functie is om het herstel van het lichaam te ondersteunen na zware inspanningen.

Valine

Valine ondersteunt de juiste stikstofbalans in het lichaam. Daarnaast ondersteunt het derde BCAA element “Valine” het spiermetabolisme en het herstel van weefsel.

Valine is natuurlijk ook een BCAA, dus kan het lichaam ook direct voorzien van energie zodat er minder of geen BCAA’s gebruikt worden uit de spiermassa. Dit voorkomt natuurlijk weer spierafbraak.

Stikstofbalans

Een aminozuur bevat een stikstofgroep. Tijdens de afbraak van een aminozuur moet de groep stikstof van het aminozuur worden verwijderd. Stikstof verlaat het lichaam via urine.
De stikstofbalans is een methode om te meten hoeveel stikstof het lichaam binnen komt en het lichaam verlaat.. De stikstofbalans hangt samen met eiwitinname en eiwitafbraak. Een eiwit bestaat uit 16% stikstof. Valine heeft hierbij een rol voor de handhaving van de stikstofbalans. Een negatieve stikstofbalans betekent meer afbraak van eiwitten dan opbouw van eiwitten.

Filteren op
Prijs
-
Producten vergelijken?

Je hebt op dit moment nog geen producten geselecteerd om te vergelijken.

Populair
€ 34,95
Niet in voorraad
€ 24,95
Niet in voorraad

Normale prijs: € 29,50

Special Price € 23,60

€ 22,95
Niet in voorraad
€ 21,95
Niet in voorraad

Klantenservice

Betaling & Verzending

Muscle Concepts

De Corantijn 31L, 1689AN Hoorn

Tel. nr. 085-0654-111

Whatsapp +31640420111

info@muscleconcepts.nl

Volg ons

“ Ons eerste product onder de Healthy Series is Whey Proteine met Spirulina. Dit is een unieke blend zonder Aspartaam (wat schadelijk is voor het lichaam), zonder Sucralose (zoetstof dat ook niet wordt afgebroken). ”