085 0654 111   06 404 20 111
Winkelwagen

BCAA

Tonen als Lijst Foto-tabel

3 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
 1. BCAA tabletten 2:1:1

  Waardering:
  100%
  € 16,90
  Voordelen van BCAA 2:1:1 tabletten

  • Ondersteunt de aanmaak van droge spiermassa
  • Gemakkelijk in te nemen tabletvorm
  • Ideale 2:1:1 verhouding: Leucine, Isoleucine, Valine
  Lees verder
 2. BCAA Bodyguard

  Waardering:
  100%
  € 28,50
  De UNIEKE voordelen van BCAA Bodyguard:

  • Jouw BODYGUARD tegen spierafbraak
  • Draagt voor 30% direct bij tot herstel van spieren na training!
  • Snelle ofwel Directe opname!
  • Ondersteunt de aanmaak van droge spiermassa
  • Gezoet met stevia & natuurlijke smaakstoffen
  • Met o.a. BCAA 2:1:1 + Vitamine C + Magnesium + Citruline
  Lees verder
 3. Actie
  Introductiepakket incl. gratis Shakebeker

  Introductiepakket incl. gratis Shakebeker

  € 87,00

  Introductiepakket:

  • 1x 1kg Whey eiwitten
  • 1x BCAA Bodyguard
  • 1x Total Recovery (creatine blend)
  • inclusief gratis Shakebeker!
  Lees verder
Tonen als Lijst Foto-tabel

3 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Bescherm je spieren, bescherm je prestaties, bescherm jezelf! Bescherm jezelf met BCAA's!


De afkorting van BCAA is Branched Chain Amino Acids. BCAA’s zijn essentiële aminozuren, wat betekent dat ons lichaam zelf geen BCAA’s kan aanmaken. BCAA moet dus via externe bronnen worden ingenomen. De 3 essentiële aminozuren waaruit BCAA bestaat zijn:
- Leucine
- Isoleucine
- Valine
Dit zijn de belangrijkste aminozuren om eiwitten aan te maken in het lichaam dat dus zorgt voor spieropbouw.

Wat zijn de voordelen van BCAA’s

 • Tot ziens "meneer spierafbraak" - "Hallo" direct opneembare voeding voor de spieren!
 • Draagt bij tot herstel van spieren na training!
 • Kan de groei van vetvrije spiermassa bevorderen!
 • Essentieel voor de ontwikkeling van spierweefsel
 • Belangrijke bouwsteen voor nieuwe eiwitten

BCAA kopen als supplement?

De meeste mensen gebruiken BCAA als BCAA poeder. Daarnaast zijn er in veel webshops ook BCAA pillen te vinden. Wij zijn voorstander van BCAA poeder aangezien de capsule of pil eerst opgelost moet worden voordat het kan worden opgenomen. Aangezien BCAA’s belangrijk zijn om tijdens het trainen binnen te krijgen, is een snelle opname essentieel. Wij verkopen daarom alléén het beste van het beste en dus: BCAA poeder. BCAA's gebruik je namelijk voor directe energie naar jouw spieren, waardoor je lichaam geen aminozuren uit spieren hoeft te verbranden (spierafbraak). Een capsule of pil zal eerst nog moeten worden afgebroken. Kortom, wij gaan voor poeders!

BCAA Poeder

BCAA poeder kan worden ingenomen tijdens en na het trainen. Het is voor onze spieren erg fijn wanneer wij rustig gedurende onze training onze BCAA’s binnen krijgen om spierafbraak tegen te gaan. Hoe dit in zijn werk gaat leggen wij hieronder uitgebreid uit.

BCAA Pillen & Capsules

BCAA pillen of BCAA capsules is niet ons beste advies. De enige keren wanneer wij pillen of capsules adviseren zijn in situaties waarbij iemand echt puur water wilt drinken tijdens het trainen. Echter kun je natuurlijk ook gewoon even naar je sporttas lopen en als een “shotje” je BCAA’s in poedervorm opdrinken. Pillen / capsules of poeder, het is en blijft een persoonlijke keuze. Met het oog op functionaliteit en gezondheid is poeder the way to go!
Hoe belangrijk zijn BCAA’s? BCAA’s maken ongeveer 1/3 (één derde) uit van de spierencellen in het menselijk lichaam! Zeer belangrijk dus!


BCAA Werking: Hoe zit de werking van BCAA’s in elkaar?

Wanneer het menselijk lichaam energie nodig heeft zal het lichaam uiteindelijk spieren afbreken om hier BCAA’s uit te halen die weer energie leveren om te presteren / bewegen. Spierafbraak is een natuurlijk proces van ons metabolisme, maar het innemen van BCAA supplementen tijdens of na de training zal spierafbraak en andere weefsels tegen gaan. Om nog dieper in te gaan op de werking van BCAA’s bespreken wij onderstaand de drie BCAA elementen apart.

Leucine

- Leucine kan invloed hebben op de verhoging van de insuline productie. Insuline pieken ondersteunen de opname van van koolhydraten en proteïne. Eiwitten ondersteunen de opbouw bouwen van spiermassa na training, dus werkt dit allemaal samen
- Leucine helpt samen met de twee aminozuren waar BCAA's uit bestaan (onderdeel van eiwit) om spieren te beschermen tegen afbraak door direct te fungeren als brandstof.
- Leucine speelt een rol bij de groeihormoonproductie. Groeihormoon is erg belangrijk in ons lichaam wat onder andere te maken heeft met het normale herstel van botten, huid en spierweefsel. Leucine wordt daarom ook vaak geadviseerd voor patiënten die een operatie hebben ondergaan.

Isoleucine

- Isoleucine reguleert en stabiliseert bloedsuikerspiegel en energielevels in het lichaam.
- Hemoglobine formatie, wat een onderdeel is van de rode bloedcellen. De primaire functie is om het herstel van het lichaam te ondersteunen na zware inspanningen.

Valine

- Valine speelt een belangrijke rol in de stikstof balans van het lichaam. Daarnaast speelt het derde BCAA element “Valine” een rol bij het spiermetabolisme en het herstel van weefsel.
- Valine is natuurlijk ook een BCAA, dus kan het lichaam ook direct voorzien van energie zodat er minder of geen BCAA’s gebruikt worden uit de je spiermassa.


Bescherm je spieren, bescherm je prestaties, bescherm jezelf! Bescherm jezelf met BCAA's!

Graag even wachten...