Enig resultaat

L-ornithine
15.90
 • Zuivere vorm L-ornithine
 • Werkt perfect samen met L-arginine
 • Zeer geschikt voor krachtsporters en topsporters
 • Populair onder duursporters

Populair onder (top)sporters
(bij o.a. krachtsport & duursport)

Wat is L-ornithine?

L-ornithine is een niet-essentiële aminozuur. Je lichaam is zelf in staat om L-ornithine te maken uit een andere aminozuur,genaamd arginine. Het behoort niet tot de 20 standaard aminozuren, maar is in combinatie met L-arginine betrokken bij een aantal lichamelijke processen. Het lichaam is onder normale omstandigheden in staat om voldoende L-ornithine aan te maken. Echter, kan door verschillende stressfactoren of ziekte het vermogen om L-ornithine aan te maken afnemen.

Ornithine werking

Ornithine is onderdeel van de ureumcyclus welke zorgt voor een uitscheiding van stikstof via de urine. Stikstof krijgen wij en met name sporters in hogere mate binnen via het consumeren van eiwitten. Door een betere afscheiding van onder andere stikstof is onze lever in staat om zichzelf goed te ontgiften ofwel te reinigen.

Synergetisch effect: Arginine – ornithine

Ornithine werkt nauw samen met Arginine. Arginine is een semi-essentieel aminozuur dat betrokken is bij veel stofwisselingsprocessen. Er zijn wetenschappelijke studies die uitwijzen dat arginine een aantal positieve voordelen kunnen hebben voor sporters. Echter, kunnen wij wegens de regelgeving van de keuringsraad hier inhoudelijk niets over vertellen. Wel kunnen we je op de hoogte stellen dat L-ornithine en L-arginine een synergetisch effect hebben. Deze 2 aminozuren werken perfect samen!

Waar wordt L-ornithine voor gebruikt?

L-Ornithine wordt door sporters gebruikt als sportsupplement. L-Ornithine zorgt ervoor dat de arginine niveaus in het lichaam verhoogd blijven voor een langere periode van tijd. Hierdoor is het een populair sportsupplement onder fitnessers, crossfitters, bodybuilders en andere sporten.

De voordelen van L-ornithine

Helaas mogen wij je niet informeren wat voor voordelen het supplement van L- Ornithine heeft voor zowel het lichaam als voor sporters. Dit heeft te maken met de strenge wetgeving vanuit de Europese Commissie welke mijlen ver achter loopt op de wetenschap. Wetenschappelijk zijn er namelijk enorm veel voordelen bewezen in vooraanstaande universiteiten, echter loopt de staat ver achter op de wetenschap en dus de wetgeving en dus de informatievoorziening naar jullie als consument.
We raden je daarom aan om je zelf even de voordelen op te zoeken.

Wil je meer weten over Ornithine als stof en als supplement voordat je ornithine koopt?
Stuur ons dan even een mail en dan verwijzen wij jullie door naar een van onze onafhankelijke Orthomoleculaire deskundigen, diëtisten of voedingsadviseurs om je een persoonlijk professioneel advies te geven.

L-ornithine kopen?

Heb je jezelf ingelezen en ben je erover uit dat je L-ornithine wilt aanschaffen? Lekker bezig! Bij ons kun je een zuivere vorm van L-ornithine kopen zonder (ongezonde) toevoegingen. Dit zijn ornithine capsules met een hoge dosering L-ornithine.

Ornithine kopen voor sportspecifieke doeleinden?

Nogmaals vanwege het feit dat wij als supplementen merk beperkt worden door de staat in de uitingen van wetenschappelijke onderzoeken over de voordelen van veel supplementen kunnen wij wel vertellen welke doelgroepen ornithine kopen als toevoeging op hun dagelijkse voeding, dieet en “supplementen kastje”.

De volgende sporters kopen ornithine op een maandelijkse basis:

 • Bodybuilders
 • Actieve fitness sporters die een specifiek doel willen behalen
 • Personen die veel cardio doen, hardlopen of een speciaal dieet volgen
 • Crossfit atleten: ook erg populair als crossfit supplement
 • Sporters uit de volgende sporten zullen er ook enorm veel baat bij kunnen hebben: Kickboksen, boksen, wielrennen & duursport.

Ornithine kopen als niet-sporter

Ornithine wordt ook gekocht door mensen die niet of nauwelijks sporten. Dit zijn dan mensen die een Ornithine supplement krijgen voorgeschreven door een deskundige, diëtist, voedingsconsulent of personal trainer welke een bepaald dieet ofwel eetpatroon adviseert. Wat voor dieet of eetpatroon mogen wij niet vertellen in verband met de strenge Nederlandse wetgeving. Zou jij in contact willen komen met vooraanstaande voedingsexperts die onafhankelijk werken, neem dan contact met ons op. Wij hebben een netwerk van experts die jou graag helpen op de weg naar jouw persoonlijke doelstellingen. Tevens natuurlijk de juiste adviezen over zowel voeding als (sport)supplementen meegeven.

Waar zit L-ornithine in?

L-ornithine is beschikbaar als supplement, maar kan ook in een aantal voedingsmiddelen gevonden worden, namelijk:

 • Vlees
 • Vis
 • Melk
 • Eiwitshakes
 • Noten
 • Pompoen zaden
 • Sojabonen
 • Pinda’s
 • Spirulina

Eet je veel van de bovenstaande voorbeelden? Dan krijg je natuurlijk al redelijk wat ornithine binnen. Echter, wanneer je sport en helemaal “keihard traint” gaat je lichaam meer vragen en zul je je lichaam dus meer moeten geven. Wij adviseren sporters of personen met een bepaalde doelstelling in zowel sport als dieet een L-ornithine supplement te kopen om effectiever de doelstellingen te kunnen behalen.

Hoeveel L-ornithine heb ik nodig?

De aanbevolen dagelijkse hoeveel L-ornithine ligt tussen de 3 en 6 gram. Dit is een veilige dosering omdat er een ruime marge is genomen. De inname verschilt echter per persoon. Een persoon met meer spiermassa kan in theorie beter gebruik maken van een hogere dosering L-ornithine dan iemand die iets minder spiermassa heeft. Laat jezelf goed adviseren of vraag ons om een persoonlijk advies!

YouTube
YouTube
Instagram
WhatsApp