Enig resultaat

L-lysine
15.90
  • Puur en essentieel aminozuur!
  • L-Lysine kan hersteltijd bevorderen
  • Hoge dosering L-Lysine

Waarom is L-lysine een populair sportsupplement?

Heel kort gezegd helpt L-lysine bij:

  • Opbouw van spier en spierweefsel
  • Herstellen van sportblessures en botbreuken
  • Productie van hormonen
  • Ondersteunt de aanmaak van enzymen en antilichamen

Wat is L-Lysine?

L-lysine is een essentieel aminozuur dat niet aangemaakt wordt in het lichaam. Dit betekent dat dit aminozuur via voeding binnen moet komen. L-lysine heeft belangrijke functies voor het lichaam. Ten eerste is L-Lysine een belangrijke en noodzakelijke bouwsteen voor de eiwitten in het lichaam. Ten tweede speelt het een rol in de opname van calcium uit voedsel. Calcium is op zijn plaats weer een bouwsteen voor het onderhouden van je botten.

L-Lysine werking

Naast het opnemen van calcium uit voedsel, ondersteunt lysine ook bij het herstellen van sportblessures, opbouwen van spierweefsel en nog belangrijker, voor bodybuilders helpt het bij het aanmaken van groeihormonen. Op dit moment word lysine gekenmerkt als een snel groeiende voedingsstof. Er zijn onderzoeken die beweren dat l lysine koortslip behandeld en regelmatig voorgeschreven wordt door huisartsen. Een koortslip behandelen met wat L-lysine tabletten klinkt natuurlijk geweldig. Om deze reden heeft een grote groep mensen in Nederland standaard L-lysine tabletten in het keukenkastje hebben staan. Echter mag dit volgens de wettelijke regels (nog) niet geclaimd worden. Verschillende van dit soort claims over lysine staan onder beoordeling van de EFSA (European Food Safety Authority).

Voordelen van L-Lysine

#1 Essentiele bouwsteen van alle eiwitten in het lichaam
L-Lysine is een aminozuur dat een essentieel onderdeel is bij de eiwitsynthese (aanmaken van eiwitten in het lichaam). Je spieren bestaat uit eiwitten en dankzij een betere eiwitaanmaak groeien de spieren beter en/of sneller.

#2 Wetenschappelijk aangetoond dat calcium opname wordt verhoogt
Verder werkt lysine ook samen met andere essentiele aminozuren om de opslag van stikstof te reguleren en ondersteunt het de natuurlijke aanmaak van spiermassa.

#3 Herstel
L-Lysine kan in de juiste dosering de hersteltijd bevorderen. Daarnaast wordt L Lysine is sinds kort erkent als hulpmiddel bij het opbouwen van massa en wordt door onder andere deze eigenschap ook ingezet om de bekende koortslip te vermijden.

Veel gestelde vraag: Kan L-Lysine ook groeihormoon stimuleren?
Antwoord:Nee dat kan niet, maar er zijn wel onderzoeken die concluderen dat lysine in combinatie met L-Arginine, het aanmaken van groeihormonen

Groeihormonen zorgen ervoor dat:

  • het lichaam de vetverbranding stimuleert
  • meer spierweefsel krijgt
  • verstevigen van het spierweefsel

Door een grotere spiermassa heeft je lichaam een hogere verbranding. Voor mensen die willen afvallen is dit zeer interessant. Overigens is het altijd van belang om voldoende te bewegen om verbranding te stimuleren.

Welke sporters gebruiken lysine?

Met name de krachtsporters zijn erg te spreken over lysine. De voordelen van lysine hebben het meeste effect bij het opbouwen en herstellen. Dit supplement is geschikt voor alle type sporten: van voetballers en duursport t/m fitness en bodybuilding met echte krachtpatsers. Daarnaast is dit ook een van de meest gebruikte aminozuren die door NIET sporters worden gebruikt!

L-lysine kopen

Als krachtsporter kan je eigenlijk niet om dit sportsupplement heen. De voordelen van dit product zijn erg bevorderend voor krachtsporten. Wil jij je spiermassa vergroten, je productie groeihormonen vergroten? L-lysine tabletten / pillen kunnen je net dat stukje extra geven naar jouw doelstelling!

L-lysine pillen/tabletten

L-lysine wordt bijna altijd verkocht als tablet. Lysine tabletten zijn gemakkelijk door te slikken en ook handig om mee te nemen in tegenstelling tot lysine poeder. L-lysine tabletten ofwel pillen zijn enorm populair, omdat de poeder vorm niet echt smakelijk wordt bevonden om te drinken met bijvoorbeeld water. L-lysine tabletten bevatten meestal geen allergenen en smaakstoffen. Om de tabletten bij elkaar te houden wordt er wel in minimale gebruikt gemaakt van enkele stoffen die ervoor zorgen dat de geperste poeders goed bij elkaar blijven.

 

L-lysine poeder

L-lysine poeder is minder populair, omdat niet iedereen het heel fijn vind om te mixen. Wij focussen ons daarom in eerste instantie meer op het handzame product: L-lysine tabletten.

YouTube
YouTube
Instagram
WhatsApp