Toont alle 2 resultaten

Bcaa-bodyguard
39.90
 • Draagt voor 30% direct bij tot herstel van spieren na training!
 • Ondersteunt de aanmaak van droge spiermassa
 • Gezoet met stevia & natuurlijke smaakstoffen
 • Met o.a. BCAA 2:1:1 + Vitamine C + Magnesium + Citrulline
Glutamine.
26.90
 • Ideaal voor, tijdens of na de training!
 • Semi-essentieel aminozuur
 • Belangrijke bouwsteen voor nieuwe eiwitten
 • Meest zuivere L-vorm op de markt!

Zeer populair bij veel (top)sporters!

Waarom is glutamine een belangrijk sportsupplement?

 • Positief effect op de eiwitsynthese
 • ondersteund het immuunsysteem
 • Kalmerend en concentratie verhogende werking

Wat is glutamine?
Glutamine is een van de 20 aminozuren. Glutamine is een niet-essentieel aminozuur, omdat het lichaam zelf ook glutamine kan aanmaken. Ben je een fanatieke sporter of beoefen je topsport? Dan is glutamine wellicht voor jou ook interessant product.

Hoe werkt glutamine? Glutamine wordt aangemaakt in de lever, longen en in de hersenen. Het draagt bij aan de productie van een ander niet-essentieel aminozuur, glutaminezuur. Glutaminezuur speelt weer een rol in het normaal functioneren van de hersenen, het reguleren van zuur-base balans in de nieren en het vervoeren van ammonium in het bloed herstellen van glycogeen voorraad in de spieren (gaat dus spierafbraak tegen!)

Welke sporters gebruiken glutamine?

In principe is dit een supplement die elke sporter kan gebruiken. Let wel op dat het sporten op reguliere basis gebeurd. Op dagen van training wordt geadviseerd 5000mg in te nemen voor de training en/of tijdens de training. Voor marathonlopers is het een zeer goede aanvulling, omdat deze vorm van sport erg veel van je lichaam vraagt. De hoge belasting op je lichaam heeft als gevolg, minder energie voor immuuncellen, waardoor de weerstand afneemt en vatbaar bent voor invloeden van buitenaf.

Glutamine kopen?

Glutamine is een aminozuur dat voldoende wordt aangemaakt in het lichaam, echter niet op het moment dat je je bijvoorbeeld moet inspannen of in stressvolle situaties begeeft. Voor serieuze sporters die op dagelijkse basis trainen en/of wedstrijden doen is het een interessant supplement. Mocht je twijfelen of je genoeg sport, stel je vraag dan gewoon even via ons contactformulier of de website chat. Wij helpen je graag verder!

Glutamine poeder – voordelen van poeder

Glutamine wordt over het algemeen verkocht als poeder. Dit omdat Glutamine nagenoeg smaakloos is en goed is te mixen met water. Een groot voordeel van glutamine poeder is dat je het ook gemakkelijk kunt mixen in verschillende andere dranken of bijvoorbeeld je eiwitshake.

– Glutamine poeder wordt sneller opgenomen dan pillen
Glutamine poeder wordt beter opgenomen dan pillen, capsules of tabletten aangezien er niet eerst een omhulsel / capsule moet worden verteerd voordat de glutamine het lichaam in kan komen.

– Glutamine poeder is “schoner”
In glutamine pillen of tabletten worden er o.a. vulstoffen gebruikt die ervoor zorgen dat de tablet hard is en niet uit elkaar valt. Glutamine pillen of capsules bevatten ook weer stoffen in de omhulsels die je lichaam niet nodig heeft.

Glutamine pillen/tabletten

Zoals je hierboven kunt lezen gaat onze voorkeur uit naar poeder gezien de voor zichzelf sprekende voordelen. Echter kunnen glutamine pillen of tabletten wel handig zijn in bepaalde situaties. Denk bijvoorbeeld aan als je “on the road” bent. Je bent op een feestje, festival of verjaardag en je wilt niet met een “doos poeder” lopen. In dit soort gevallen kunnen glutamine pillen of glutamine tabletten handiger zijn in gebruik.

YouTube
YouTube
Instagram
WhatsApp