GRATIS verzending v.a. €50       Hoge kwaliteit        Gezonde & Verantwoorde producten

Glutamine

2 artikel(en)

 1. BCAA Bodyguard

  € 28,50

  Voordelen van BCAA Bodyguard:

  ✓ Gaat spierafbraak tegen (jouw bodyguard!)
  ✓ Ondersteunt de aanmaak van droge spiermassa
  ✓ Ondersteunt spierherstel en de eiwitsynthese
  ✓ Gezoet met stevia & natuurlijke smaakstoffen
  ✓ Met o.a. BCAA 2:1:1 + Vitamine C + Magnesium + Citruline

  Meer info
 2. Glutamine poeder

  Wat vind jij van dit product?

  € 22,90
  Glutamine is een zeer belangrijk aminozuur voor sporters. Glutamine is een semi-essentieel aminozuur, maar wanneer je regelmatig sport heeft je lichaam eigenlijk tekort tijd om je glutamine voorraad tussen je training door aan te vullen. Dit zorgt voor een tekort aan glutamine, wat kan zorgen voor een afname van de spiereiwitsynthese. Terwijl de eiwitsynthese juist belangrijk is voor spierherstel na de training! Een tekort aan glutamine werkt jouw doelen dus eigenlijk tegen en daarom kan een glutamine supplement van grote waarde zijn. Glutamine zorgt onder andere voor:

  ✓ Hydratatie van spiercellen
  ✓ Boost in groeihormoon
  ✓ Hogere verzuringsgraad
  Meer info

2 artikel(en)

 

Momenteel zijn wij nog bezig met de ontwikkeling van onze Glutamine poeder. Dit volgt zo snel mogelijk! Wij houden jullie op de hoogte de ontwikkelingen via onze Facebook en Instagram, maar natuurlijk ook op de website!

Waarom is glutamine een belangrijk sportsupplement?

In het kort ondersteund glutamine:

 • positief effect op de eiwitsynthese
 • ondersteunt het immuunsysteem
 • kalmerend en concentratie verhogende werking

Wat is glutamine? Glutamine is een van de 20 aminozuren. Glutamine is een niet-essentieel aminozuur, omdat het lichaam zelf ook glutamine kan aanmaken. Ben je een fanatieke sporter of beoefen je topsport? Dan is de kans vrij groot dat je lichaam extra glutamine nodig heeft. Na de training wordt glutamine ingezet om de spiercellen te herstellen, zodat ze niet afgebroken worden. Als sporter moet je dat altijd proberen te voorkomen, omdat het herstel anders langer zal duren. De aanwezigheid van glutamine voor een niet-sporter in het lichaam is vaak voldoende.

Hoe werkt glutamine? Glutamine wordt aangemaakt in de lever, longen en in de hersenen. Het draagt bij aan de productie van een ander niet-essentieel aminozuur, glutaminezuur. Glutaminezuur is dan weer belangrijk voor: het goed functioneren van de hersenen reguleren van zuur-base balans in de nieren vervoeren van ammonium in het bloed herstellen van glycogeen voorraad in de spieren (gaat dus spierafbraak tegen!)

Voordelen van Glutamine

 1. Positief effect op de eiwitsynthese Uit onderzoek blijkt dat bij suppletie van glutamine een verhoogde eiwitsynthese kan voorkomen. Dit betekent dat de eiwitten sneller omgezet worden in de spieren, dus spiergroei. Voor een krachtsporter duursporter is dit enorm belangrijk.

 2. Immuunsysteem ondersteunen Glutamine is een belangrijke energiebron voor immuuncellen. Na een training of work-out is het lichaam vatbaar voor virussen en bacteriën, omdat het immuunsysteem is verzwakt. Door het innemen van glutamine zorgt het lichaam dat het over voldoende energie beschikt om de cellen van energie(glutamine) te voorzien.

 3. Fungeert als neurotransmitter in de hersenen Voor het verbeteren van de mentale weerbaarheid, alertheid en de stemming. Voor het trainen is alertheid, maar ook de stemming van invloed. Een goede stemming zorgt voor een goede motivatie en doorzettingsvermogen.

Welke sporters gebruiken glutamine?

In principe is dit een supplement die elke sporter kan gebruiken. Let wel op dat het sporten op reguliere basis gebeurd. Bij 1 of 2 keer sporten is de kans groot dat er een overschot van glutamine plaatsvindt. Op dagen van training wordt geadviseerd 5000mg in te nemen voor de training en/of tijdens de training. Voor marathonlopers is het een zeer goede aanvulling, omdat deze vorm van sport erg veel van je lichaam vraagt en de glutamine productie te kort schiet. Dit heeft als gevolg, minder energie voor immuuncellen, waardoor de weerstand afneemt en vatbaar bent voor invloeden van buitenaf.

Glutamine kopen?

Glutamine is een aminozuur dat voldoende wordt aangemaakt in het lichaam, echter niet op het moment dat je je bijvoorbeeld moet inspannen of in stressvolle situaties begeeft. Voor serieuze sporters die op dagelijkse basis trainen en/of wedstrijden doen is het een interessant supplement. Mocht je twijfelen of je genoeg sport, stel je vraag dan gewoon even via ons contactformulier of de website chat. Wij helpen je graag verder!

Glutamine poeder - voordelen van poeder

Glutamine wordt over het algemeen verkocht als poeder. Dit omdat Glutamine nagenoeg smaakloos is en goed is te mixen met water. Een groot voordeel van glutamine poeder is dat je het ook gemakkelijk kunt mixen in verschillende andere dranken of bijvoorbeeld je eiwitshake.

- Glutamine poeder wordt sneller opgenomen dan pillen
Glutamine poeder wordt beter opgenomen dan pillen, capsules of tabletten aangezien er niet eerst een omhulsel / capsule moet worden verteerd voordat de glutamine het lichaam in kan komen.

- Glutamine poeder is “schoner”
In glutamine pillen of tabletten worden er o.a. vulstoffen gebruikt die ervoor zorgen dat de tablet hard is en niet uit elkaar valt. Glutamine pillen of capsules bevatten ook weer stoffen in de omhulsels die je lichaam niet nodig heeft.

Glutamine pillen/tabletten

Zoals je hierboven kunt lezen gaat onze voorkeur uit naar poeder gezien de voor zichzelf sprekende voordelen. Echter kunnen glutamine pillen of tabletten wel handig zijn in bepaalde situaties. Denk bijvoorbeeld aan als je “on the road” bent. Je bent op een feestje, festival of verjaardag en je wilt niet met een “doos poeder” lopen. In dit soort gevallen kunnen glutamine pillen of glutamine tabletten handiger zijn in gebruik.

Filteren op
Prijs
-
Producten vergelijken?

Je hebt op dit moment nog geen producten geselecteerd om te vergelijken.

Populair
€ 34,95
Niet in voorraad
€ 24,95
Niet in voorraad

Normale prijs: € 29,50

Special Price € 23,60

€ 22,95
Niet in voorraad
€ 21,95
Niet in voorraad

Klantenservice

Betaling & Verzending

Muscle Concepts

De Corantijn 31L, 1689AN Hoorn

Tel. nr. 085-0654-111

Whatsapp +31640420111

info@muscleconcepts.nl

Volg ons

“ Ons eerste product onder de Healthy Series is Whey Proteine met Spirulina. Dit is een unieke blend zonder Aspartaam (wat schadelijk is voor het lichaam), zonder Sucralose (zoetstof dat ook niet wordt afgebroken). ”