12.90

  • Selenium draagt bij aan het normale functioneren van het immuunsysteem
  • Selenium beschermt de lichaamscellen tegen oxidatieve schade
  • Selenium helpt bij normale zaadproductie
  • Selenium ondersteunt het behoud van normale nagels
  • Selenium draagt bij aan normale haargroei en sterke haren

Op voorraad

Beschrijving

Selenium is een super antioxidant welke bijdraagt aan een gezonde lichaam en is essentieel voor een aantal lichamelijke processen. Selenium draagt bij aan het normale functioneren van het immuunsysteem. Een gezond lichaam begint bij een gezond immuunsysteem. Het helpt de cellen beschermen tegen oxidatieve schade, waardoor vrije radicalen geen oxidatieve schade kunnen aanrichten. Een ongezonde levensstijl zal de oxidatieve schade in het lichaam juist laten toenemen. Zorg er dus voor dat je voldoende krachtige antioxidanten in je voedingspatroon hebt.

Selenium Tabletten

Selenium is van nature gewoon te vinden in een aantal voedingsmiddelen zoals noten en zaden. Toch komt het vaak genoeg voor dat zowel mannen als vrouwen een tekort hebben aan Selenium. Dit terwijl het uiterlijk voor de meeste mensen heel belangrijk is! Selenium tabletten worden vaak gebruikt om twee redenen: het haar en de nagels. Zo draagt het bij aan het behoud van normale nagels en haren. Selenium tabletten zijn populair! Met name vrouwen maken vaak gebruik van selenium suppletie omdat het goed is voor de nagels en ook het behoud ervan. Voor de haren is selenium ook belangrijk. Zo houdt het je haren sterk en draagt het bij aan een verbeterd conditie van het haar. Daarnaast draagt het ook bij aan het behoud van glanzend haar.

Selenium tabletten en sporters

Selenium is een sterke antioxidant welke samen met vitamine E van belang is voor sporters. Vooral als je erg actief bent is het aangeraden om voldoende antioxidanten in je voedingspatroon te hebben óf te supplementeren met selenium tabletten. Waarom vraag je je af? Antioxidanten vangen vrije radicalen weg, waardoor je beschermt wordt tegen oxidatieve stress / schade die kan ontstaan in je lichaam. Vrije radicalen kun je zien als “bijproducten” die ontstaan wanneer er arbeid wordt geleverd. Tijdens het sporten produceer jij dezelfde afvalstoffen in de vorm van vrije radicalen en peroxiden.

Selenium beschermt de lichaamscellen tegen oxidatieve schade doordat het de afvalstoffen in de spieren onschadelijk maakt. Selenium speelt namelijk een belangrijke rol in een groep van antioxidant enzymen genaamd glutathion peroxidase. Deze enzymen zijn belangrijk voor het herstel van weefselschade als gevolg van vrije radicalen. Aangezien sporters constant bezig zijn met het afbreken en heropbouwen van weefsel is het dus belangrijk om goed op te letten op de inname van o.a. selenium en vitamine E. Vitamine E zal namelijk direct vrije radicalen wegvangen welke ontstaan tijdens het sporten. Dan blijven er nog peroxiden over én dat is waar selenium in het spel komt. Selenium bevat componenten (een type eiwitten) die indirect bescherming bieden tegen de schade die peroxiden kunnen aanrichten.

Gebruik & dosering

Aanbevolen gebruik & dosering:
Dagelijks één tablet innemen met water. Bij voorkeur voor een maaltijd of zoals geadviseerd.
De aanbevolen dagelijkse dosering van onze selenium is 1 tablet.

Waarschuwingen:
De aanbevolen dagelijkse inname niet overschrijden. Dit supplement is niet geschikt voor kinderen tot 17 jaar. Bewaar het product op een droge en koele plaats (kamertemperatuur), buiten het bereik van kinderen. Voedingssupplementen zijn geen vervanging van een gevarieerd evenwichtig voedingspatroon en een gezonde levensstijl.

Bewaaradvies:
Bewaar het product op een droge en koele plaats (kamertempratuur), buiten het gebruik van kinderen.

Allergenen:
Dit product bevat geen bekende allergenen.

Voedingswaarde

Voedingswaarde
Per dosering: 1 tablet
Aantal tabletten: 100

Samenstelling dosering (1 tablet)%RI*
Selenium (I-selenomethionine)364%

*Referentie-inname

Categorie: Mineralen.
Ingrediënten: Microcrystalline cellulose (vulstof), katoenzaadolie (bindmiddel), magnesium stearaat (plantaardig – antiklontermiddel), mineralen, HPMC (glansmiddel/coating).
Allergenen: Dit product bevat geen bekende allergenen.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Selenium tabletten” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

YouTube
YouTube
Instagram
WhatsApp