16.90

  • Natuurlijke goed opneembare vorm van organisch zwavel
  • Zuivere kwaliteit
  • Vegan proof MSM supplement

Op voorraad

Beschrijving

MSM staat voor MethylSulfonylMethaan. Dit is organisch gebonden zwavel. MSM is een vorm van organisch gebonden zwavel, dat deel uitmaakt van de natuurlijke cyclus van zwavel.
Van nature in vers fruit en verse groente, maar niet in significante hoeveelheden. Er gaat veel bij het kookproces verloren.

De hoeveelheid MSM in het lichaam gaat met de leeftijd achteruit. De vele lichaamsprocessen waarbij zwavel betrokken is zijn hier dan natuurlijk van afhankelijk.

MSM = leven op aarde
Zonder MSM zou het leven op aarde niet mogelijk zijn. MSM wordt in de natuur gevormd via de volgende cyclus:

Hoe verloopt de aardse zwavelcyclus?

  1. Algen en plantaardige plankton nemen anorganisch zwavel op het het uit zeewater waarin ze leven.
  2. Algen en plantaardige plankton zetten anorganisch zwavel om in een de eenvoudige organische vorm.
  3. Wanneer algen en plantaardige plankton sterft breken de enzymen de organische zwavelverbindingen af tot DMS → Di-Methyl-Sulfide
  4. DMS lost niet goed op in water en wordt onder invloed van ozon & ultraviolet licht omgezet in DMSO (Di-Methyl-Sulfoxide) & MSM (Methyl-Sulfonyl-Methaan). DMSO & MSM zijn goed oplosbaar in water.
  5. DMSO & MSM zijn stofjes die zorgen voor de vorming van regendruppels. Zonder deze stofjes ontstaat er geen regen!
  6. Het water wat uit onze wateren verdampt komt vervolgens weer als regen neer op onze aarde en voeden de onder andere planten & gewassen.
  7. De wortels van planten nemen het zwavelrijk regenwater op, slaan dit op in hun “plantenlichaam” wat tot slot door ons mensen (en door dieren) gegeten wordt.

Kortom, zonder zwavel is er geen leven mogelijk! Zonder DMSO en MSM is er namelijk geen regen. Zonder zwavel in ons lichaam, functioneren bepaalde lichamelijke processen dan ook niet normaal. Kortom, wij moeten genoeg planten eten of genoeg regenwater drinken (mits niet vervuild natuurlijk) 😉

Opmerking: MSM staat ook in onze “aminozuren” categorie. MSM is absoluut geen aminozuur, maar het is de zwavelbron voor de aminozuren Methionine en Cysteine. Omdat hier zo een nauwe relatie mee is, geven wij deze ook weer onder aminozuren.

Meer informatie nodig?

Muscle Concepts mag hier niet meer informatie verstrekken over gezondheidsvoordelen of toepassingen van dit supplement. In overeenstemming met de Nederlands en Europese wetgeving scheiden wij deze informatie van onze website met productprijzen. Voor vragen kun je altijd contact opnemen met ons via het contactformulier of via 085- 654 111

Gebruik & Dosering

Aanbevolen gebruik & dosering:
1 tot 2 tabletten per dag met ruim water innemen. Bij voorkeur tijdens een maaltijd. Of zoals geadviseerd.

Waarschuwingen:
Voedingssupplementen zijn geen vervanging van een gevarieerd evenwichtig voedingspatroon en een gezonde levensstijl. Bij voorkeur niet gebruiken tijdens zwangerschap en borstvoeding.

Bewaaradvies:
Bewaar het product op een droge en koele plaats op kamertemperatuur buiten het bereik van kinderen.

Allergenen:
Bevat geen allergenen.

Voedingswaarde

Samenstelling per dagdosering (1tablet)
Dagdosering: 1 tot 2 tabletten per dag met ruim water innemen. Bij voorkeur tijdens een maaltijd. Of zoals geadviseerd.
Aantal vegatarische tabletten: 90

IngredientHoeveelheid%RI*Verbinding
MSM1000 mg

*Referentie-inname

Categorie: Overig
Ingrediënten: Methyl sulfonyl methane (MSM), microcrystalline cellulose (vulstof), magnesium stearaat (plantaardig – antiklontermiddel), silicium dioxide (antiklontermiddel), HPMC (glansmiddel/coating).

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “MSM” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

YouTube
YouTube
Instagram
WhatsApp