19.90

  • Zuivere Co-enzym Q10 tabletten / softgels
  • 100% natuurlijk gefermenteerd
  • 100mg per tablet softgel

Muscle Concepts Co-Enzym Q10 supplement is een 100% zuiver voedingssupplement & natuurlijk gefermenteerd!

Op voorraad

Beschrijving

Wat is Q10?

Co-enzym Q10 (in het kort Q10) is een vetoplosbare stof die vergeleken kan worden met een soort van vitamine. Co-enzym Q10 komt in elke cel in ons lichaam voor in twee vormen. Dit zijn ubiquinol Q10 en ubiquinon. Het grootste gedeelte van Q10 komt in ons lichaam voor als ubiquinol. Dit is ook de vorm die meteen gebruikt kan worden in het lichaam. Ubiquinon moet eerst nog worden omgezet door ons lichaam naar Ubuquinol.

Wanneer heb ik extra co-enzym Q10 nodig?

Met het ouder worden neemt de lichaamseigen hoeveelheid en productie van co-enzym Q10 af. Dit komt mede doordat het vermogen om ubiquinon om te zetten naar ubiquinol ook afneemt. Dit Q10 supplement bevat Ubiquinon en in de regel hebben dus met name (jong)volwassenen en sporters hier het meest aan. Vanaf 20 jaar neemt de hoeveelheid en productie van Q10 in je lichaam geleidelijk af. Vanaf het 40ste levensjaar is de hoeveelheid Q10 in het hart en organen zodanig gedaald dat een Q10 supplement gebruikt kan worden om tekorten te voorkomen. Nogmaals: Het product wat wij verkopen bevat Ubiquinon. Dat betekent dat in tegenstelling tot al onze andere producten het niet de direct opneembare vorm is. Mocht je op leeftijd zijn dan kun je wellicht beter kiezen voor een Ubiquinol variant omdat jouw lichamelijke omzetting vaak niet optimaal zal zijn. Echter zijn er ook discussies gaande of het wel de moeite waard is om Ubiquinol te slikken, omdat Ubiquinol in veel gevallen in het lichaam niet stabiel is en vervalt naar de Ubiquinon vorm. De Ubiquinon vorm moet dan alsnog worden omgezet naar wederom Ubiquinol. De wetenschappelijke literatuur is hierin verdeeld. We kunnen dus niet zeggen dat de Ubiquinol “altijd” beter is. De tijd van de wetenschap zal ons leren! 🙂 Sowieso is het boven ongeveer de 40 jaar, aan te raden om een te overwegen of een Co-Enzym Q10 supplement voordelen zal hebben voor jouw leven.

Weetje: Wij zijn ook bezig om ook een Ubiquinol variant op de markt te brengen, echter zijn hier nog wat onzekerheden en wachten wij de nieuwe literatuur af. Wij houden je op de hoogte! 🙂

Q10 werking

De belangrijkste functies van Co-enzym Q10 kunnen wij jou helaas niet mededelen. Q10 heeft een aantal belangrijke taken binnen het menselijk lichaam, welke al sinds 1957 zijn bewezen. Echter, mogen wij je niet informeren wat de exacte voordelen zijn van dit supplement voor zowel het lichaam als voor sporters in het specifiek. Dit heeft te maken met de strenge wetgeving vanuit de Europese Commissie.

Wil je hier toch meer over weten? Zoek dan even contact op met één van onze experts om zo een volledige uitleg te krijgen over de werking en voordelen van co-enzym Q10.

Dagelijkse aanbevolen dosering Q10 tabletten / softgels / capsules

De aanbevolen dosering Q10 verschilt per persoon. En normale persoon van middelbare leeftijd zal één softgel capsule van 100 mg Q10 (ook wel Q10 tablet genoemd maar het is een echte “softgel”) al voldoende zijn om tekorten te voorkomen. Voor een sporter ligt dit iets anders. Bij sporter dient de inname van Q10 hoger te liggen dan een niet-sporter. Dit komt omdat deze groep mensen vaak meer energie verbruiken, waardoor ze gevoelig zijn voor een Q10 tekort. Naast sporters zijn personen die te maken hebben met ouderdom, stress, ziekte, gebruik van medicijnen en een ongezonde voedingspatroon niet in staat om voldoende co enzym Q10 aan te maken. Hierbij zal de aanbevolen dagdosering van onze co-enzym Q10 2 softgels capsules zijn.

Gebruik & dosering

Aanbevolen gebruik & dosering:
Dagelijks 1 tot 2 capsules innemen met een ruime hoeveelheid water of zoals geadviseerd. Bij voorkeur tijdens een maaltijd.

Waarschuwingen:
De aanbevolen dagelijkse inname niet overschrijden.
Voedingssupplementen zijn geen vervanging van een gevarieerd evenwichtig voedingspatroon en een gezonde levensstijl.

Bewaaradvies:
Bewaar het product op een droge en koele plaats (kamertemperatuur), buiten het bereik van kinderen.

Allergenen:
Dit product bevat geen bekende allergenen.

Voedingswaarde

Voedingswaarde
Per dosering: 1-2 softgels per dag
Aantal softgels: 60

Samenstelling dosering (1 softgel)
Co-enzym Q10 (natuurlijk gefermenteerd)100 mg

Categorie: Overig.
Ingrediënten: Sojaolie (soja, vulmiddel), capsulehuls (verdikkingsmiddel – gelatine, glycerine – gezuiverd water, kleurstof – caramel, titaniumdioxide), co-enzym Q10, gedestilleerde monoglycerides.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Co-Enzym Q10” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

YouTube
YouTube
Instagram
WhatsApp