Toont alle 3 resultaten

Whey-protein-isolate-aardbei
39.90
 • Zuiverste Whey Isolaat
 • Met echte “gevriesdroogde aardbeien”
 • Vrij van aspartaam, sucralose en acesulfaam-k
 • Hoog in eiwitten
 • Geen vet
whey-protein-pure
39.90

Muscle Concepts 100% Isolate Protein Pure is de meest zuivere vorm die je kunt krijgen! Deze eiwitshake bevat de meeste eiwitten binnen ons assortiment in eiwitshakes! Onze unieke Whey Isolate Pure is de puurste vorm van Whey Isolaat:

 • Zuivere Whey Isolaat
 • Maarliefst 27,9 gram eiwitten
isolaat-eiwitten
46.90

Muscle Concepts 100% Isolate Protein is de eiwitshake met de meeste eiwitten binnen ons assortiment! Onze unieke Whey Isolate in de heerlijke perzik smaak:

 • Zuiverste Whey Isolaat
 • Extreem laag in suikers en calorieën
 • Geen vet
 • Hoog in eiwitten (26,6 gram)

Een whey isolaat is een zeer zuivere en rijke bron van de essentiële aminozuren. Uit deze whey is namelijk de melksuiker / lactose voor een groot deel weggefilterd, zodat je een hoog percentage pure eiwitten binnenkrijgt!

✓ Hoge biologische waarde: 125 – 140
✓ Compleet aminozuurprofiel
✓ Bevat ruim 90% zuivere eiwitten

Wat is whey isolaat?
Whey isolaat eiwit is één van de verschillende soorten whey eiwitten. Er zijn er namelijk drie, te weten: Whey concentraat, whey isolaat en whey hydrolisaat.
Whey (in het Nederlands: wei) is de substantie die overblijft bij de productie van kaas. Dit wordt gedroogd, waardoor er wei poeder ontstaat. Deze whey concentraat bestaat voor het grootste deel uit eiwitten (ongeveer 80%), maar daarnaast ook uit koolhydraten en vetten. Door deze wei eiwitpoeder te filteren, ontstaat er wei isolaat.

Deze extra bewerking komt ten goede van het eiwitpercentage in de whey isolaat. Aangezien de melksuiker eruit wordt gefilterd, verdwijnen er veel koolhydraten. Hierdoor is er dus meer ruimte voor eiwitten! Het percentage eiwitten in wei isolaat ligt rond de 90%. Het overige wordt ingevuld door vetten en koolhydraten. Als er aan de whey ingrediënten als verdikkingsmiddelen, zoet- en smaakstoffen worden toegevoegd, gaat dit ten koste van het percentage eiwitten. Hoe meer er van dit soort stoffen worden toegevoegd (om de eiwitshake lekkerder te maken), hoe minder eiwitten deze eiwitshake bevat. Wij kiezen er daarom voor om zo min mogelijk toe te voeg aan de whey, en als we dit doen zijn deze ingrediënten altijd van natuurlijke oorsprong! Zo hebben we een pure isolaat die een eiwitpercentage heeft van 93!

Het filteren van de melkeiwit uit de wei om tot een isolaat whey te komen heeft daarnaast nog een voordeel. Melkeiwit, ook wel lactose genoemd, komt dus een stuk minder voor in de isolaat eiwit wat goed nieuws is als je hier gevoelig of allergisch voor bent. Lactose kan bij deze groep mensen bijvoorbeeld zorgen voor puistjes en darmproblemen. Als je hier denkt last van te hebben is wei isolaat eiwitpoeder altijd een betere keuze! Wij adviseren sporters met een dergelijke allergie of intolerantie wel altijd even een arts te raadplegen, voordat je eiwitten gaat gebruiken.

Waarom whey isolaat kopen?
Wil je whey isolaat kopen? Er zijn meerdere redenen waarom wij in veel gevallen een wei isolaat eiwitten zouden adviseren. Dit zijn:

Whey isolaat eiwit draait bij tot groei van de spiermassa
Whey isolaat wordt gebruikt voor herstel van de spieren na fysieke inspanning
Met whey isolaat kom je op een efficiënte manier dagelijks aan voldoende eiwitten
Isolaat whey heeft een zeer hoge biologische waarde

Eiwitten zorgen in het algemeen voor de volgende ondersteunende factoren in ons lichaam:

– Eiwitten dragen bij tot de groei van de spiermassa
– Eiwitten ondersteunen snel herstel van de spieren na training/sport(-prestatie)
– Eiwitten worden gebruikt ter ondersteuning van de spieropbouw & spierkracht
– Eiwitten worden gebruikt voor herstel van de spieren na fysieke inspanning
– Bevordert spiergroei / (vetvrije) spiermassa (bij sport)

Kunt met een whey isolaat afvallen?
Wil je whey isolaat kopen om af te kunnen vallen? Dit mag officieel niet gezegd ofwel geclaimd worden (volgens de Nederlandse wet) maar er zijn wel verschillende personen die whey isolaat hiervoor kopen. Het aller belangrijkste in een afslank proces is natuurlijk een uitgebalanceerd en evenwichtig voedingspatroon wat gerelateerd is aan jouw frequentie en intensiteit van sport en beweging. Het is natuurlijk niet zo dat wanneer jij dagelijks een eiwitshake drinkt, vanzelf afvalt, maar het kan je eiwitinname verhogen wat een belangrijk element is in de bijdrage tot de groei van spiermassa. Wetende dat meer spiermassa een hogere verbranding met zich mee brengt kun je dus met dezelfde bewegingen meer verbranden wat afvallen dan natuurlijk ondersteunt. Daarbij bevat whey isolaat eiwitpoeder bijna geen vetten en koolhydraten. Hierdoor bevat een wei isolaat eiwitshake meestal slechts 100 – 130 calorieën, terwijl ze wel voor een lang verzadigd gevoel zorgen en je spieren voeden.
Spiermassa speelt duseen belangrijke rol bij afvallen. Spieren verbruiken namelijk meer energie dan vet, dus een grotere spiermassa zorgt voor een hogere verbranding. Daarnaast zorgen spieren ervoor dat je moeilijker opnieuw aankomt.
Wil je echt met whey isolaat afvallen? Dan is het belangrijk dat je naast het drinken van deze shakes gezonde voeding eet middels een juiste balans van de macronutriënten. Ook is het belangrijk dat je 3 tot 5 keer in de week sport.

Isolaat whey heeft een zeer hoge biologische waarde
De biologische waarde van een product zegt iets over de kwaliteit van de eiwitten en de mate & snelheid waarin het opneembaar is door ons lichaam. Hoe meer het aminozuurprofiel van een supplement of product overeenkomst met ons lichaamseiwit, hoe hoger de biologische waarde (BW) van het product is en hoe sneller ons lichaam het kan opnemen en verwerken. De biologische waarde van whey isolaat ligt tussen de 125 en 140. Als je hierbij bedenkt dat 150 maximaal is, is dit dus erg hoog. In ongeveer een kwartier is het eiwitpoeder door je lichaam opgenomen en kunnen je spieren zich herstellen.

Beste whey isolaat
Wat is de beste whey isolaat? Wanneer je op zoek bent naar de beste whey isolaat is het belangrijk dat je let op de ingrediënten die het product bevatten. Hierbij is het belangrijk dat:
Er geen kunstmatige en chemische stoffen aan de whey eiwitshake toegevoegd zijn. (Hoe meer van deze troep erin zit, hoe minder eiwitten en daarnaast zijn deze kunstmatige stoffen zeer schadelijk voor de gezondheid.)
Er geen vulmiddelen (zoals granen) aan de eiwitten toegevoegd zijn. Je wilt namelijk eiwitten binnenkrijgen en geen koolhydraten.
Het percentage aan essentiële aminozuren én BCAA’s die de eiwitshake bevat. Hoe hoger dit is, hoe beter.

De beste Whey Isolaat is het product: 100% Isolate Protein
Omdat deze eiwitshakes een hoog percentage eiwitten bevatten en daarentegen géén (bij de smaak Perzik) vetten en bijna geen suikers bevat!

Alles wat aan deze eiwitten met smaak zijn toegevoegd, het natuurlijk smaakstof perzik, johannesbroodpitmeel en stevia in de variant met Perzik smaak. Geen chemische zoetstoffen en andere toevoegingen! 🙂

In de pure variant is natuurlijk helemaal niets toegevoegd! Dit brengt dus het hoogst mogelijke eiwitgehalte met zich mee! (93%!)

Het verschil tussen whey isolaat en whey concentraat
Een whey isolaat ondergaat een extra proces waarbij de melksuiker uit de whey wordt gefilterd.
Verschillen zijn dat:
Er in whey isolaat minder melksuiker (lactose) zit. Dit kan een voordeel zijn wanneer je hier gevoelig voor bent en daarnaast bevat een isolaat wei daardoor minder koolhydraten.
De biologische waarde van een isolaat eiwit ligt hoger dan die van een concentraat. Namelijk 125 – 140 ten opzichte van 110 – 125.
Doordat de wei isolaat een extra bewerking is ondergaan waardoor het meer voedingsstoffen bevat dan de concentraat, is de concentraat goedkoper dan een isolaat whey.
Een whey isolaat bevat een hoger eiwitgehalte (omdat er geen lactose meer inzit).

Wanneer heb ik een eiwitshake nodig?
Een wei eiwitshake heb je nodig als je regelmatig sport. Eiwitshakes staan bekend als een sportdrankje voor krachtsporters, maar ook duursporters kunnen hier baat bij hebben. Het is namelijk belangrijk dat je goed herstelt na een training, zodat je weer snel fit bent voor de volgende (wedstrijd of training). Als duursporter heb je dagelijks minder eiwitten nodig dan wanneer je krachtsporter bent. Als krachtsporter vraag je namelijk meer van je spieren en lopen zij over het algemeen meer schade op tijdens een training.
Deze eiwitten kun je natuurlijk ook halen uit voeding, maar whey eiwitpoeder is de snelst opneembare vorm van eiwitten voor je spieren dus kunnen jouw spieren direct beginnen met zich voeden voor herstel. Daarnaast redden veel mensen het ook niet om aan hun ideale hoeveelheid eiwitten te komen via voeding. Je moet hier namelijk minimaal 5 tot 7 keer per dag voor eten. Als je dit niet redt is een wei isolaat eiwitshake een perfecte aanvulling. Hoeveel eiwitten je nodig hebt is afhankelijk van je gewicht / droge spiermassa en je de soort sport die je doet. Voor krachtsporters geldt dat je dagelijks gemiddeld 1,8 tot 2,2 gram eiwitten per kilo droge spiermassa moet eten en voor duursport is dat 1,2 tot 1,6 gram.

YouTube
YouTube
Instagram
WhatsApp