Enig resultaat

Whey-protein-banaan-1kg
27.50

Muscle Concepts Whey Eiwitten zijn één van de gezondste eiwitten op de markt! Whey eiwitten worden gecombineerd met Spirulina in een unieke mix:

 • Eiwitten, BCAA’s & Aminozuren
 • Bevat pure Spirulina
 • Vrij van aspartaam, sucralose & acesulfaam-k
 • Zeer laag in vet…

Eén van de soorten van de whey eiwitten is whey concentraat. In het Nederlands wordt het ook wel wei concentraat genoemd. Naast dit soort eiwit, kennen we ook nog whey isolaat en whey hydrolisaat. De verschillen tussen deze soorten eiwitpoeder, zit hem in de productie van de eiwitten.

✓ Minimaal 75% eiwitten!
✓ Goed opneembaar door het lichaam!
✓ Rijk aan gezonde bioactieve peptides!
✓ Compleet aminozuurprofiel

Wat is whey concentraat?

Whey concentraat is de minst bewerkte vorm van de wei die overblijft bij de productie van kaas. Vroeger werd deze substantie altijd weggegooid, omdat men het zag als restafval waar ze niets mee konden. Sinds gebleken is dat deze substantie een zeer hoog eiwitpercentage bevat én een zeer hoge biologische waarde heeft is dit wel anders. Vanuit de sportwereld is er – terecht – veel interesse in whey eiwitten, omdat dit de snelste opneembare eiwit is wat onder andere de volgende effecten met zich mee brengt:

 • Eiwitten dragen bij tot de groei van de spiermassa
 • Eiwitten ondersteunen snel herstel van de spieren na training/sport(-prestatie)
 • Eiwitten worden gebruikt ter ondersteuning van de spieropbouw & spierkracht
 • Eiwitten worden gebruikt voor herstel van de spieren na fysieke inspanning
 • Bevordert spiergroei / (vetvrije) spiermassa (bij sport)

Whey concentraat is de makkelijkst te produceren whey variant en daarom ook de goedkoopste. Het wordt namelijk amper bewerkt nadat dit als restant van de kaas gescheiden is. Het wordt alleen gedroogd en eventueel een smaak aan toegevoegd.

Eiwitgehalte in wei concentraat

Pure whey concentraat bevat maximaal ongeveer 80% eiwitten. Het overige wordt ingevuld door vetten en koolhydraten. Als er aan de whey ingrediënten als verdikkingsmiddelen, zoet- en smaakstoffen worden toegevoegd, gaat dit ten koste van de 80% eiwitten. Hoe meer er van dit soort stoffen worden toegevoegd om de eiwitshake lekkerder te maken, hoe minder eiwitten deze eiwitshake bevat. Wij kiezen er daarom voor om zo min mogelijk toe te voeg aan de whey, en als we dit doen zijn deze ingrediënten altijd van natuurlijke oorsprong! Hierdoor bestaat onze wei concentraat uit minimaal 75% eiwitten en is daarmee een zeer kwalitatief product.

Onze whey eiwitshakes zijn gezoet met de natuurlijke zoetstof stevia en voor de smaak maken wij uitsluitend gebruik van natuurlijke smaakaroma’s (geen synthetische smaakstoffen). Deze ingrediënten en stoffen gebruiken wij, omdat ze geen schade aan het lichaam kunnen toebrengen. Wij vinden namelijk dat een eiwitshake je lichaam moet voeden en niet moet afbreken.

Biologische waarde van whey concentraat

De biologische waarde van wei concentraat ligt tussen de 110 en 125. Dit betekent dat de whey concentraat zeer snel wordt opgenomen door het lichaam en een redelijke insulinerespons veroorzaakt, wat de spieren vlak na een training nodig hebben voor optimaal herstel. Na een training zit je insuline level namelijk op een dergelijk laag niveau dat het weinig energie heeft om het lichaam te herstellen. Door een insulinerespons, veroorzaakt door eiwitten en koolhydraten, wordt het insulineniveau en het eiwitgehalte weer op pijl gebracht om de spierscheurtjes zo snel en goed mogelijk te herstellen.

Waarom kiezen voor wei concentraat?

Er zijn een aantal belangrijke redenen waarom je voor een whey concentraat zou willen kiezen. We zetten ze hieronder voor je op een rijtje:

 • Een whey concentraat is relatief goedkoop, terwijl het evengoed vrij veel eiwitten bevatten en snel wordt opgenomen door het lichaam.
 • Wei concentraat bevat de hoogste hoeveelheid bioactieve peptides in vergelijking tot de andere wei eiwitten. Deze bioactieve peptides hebben een positief effect hebben op het immuunsysteem, spijsvertering en het zenuwstelsel. Ook verkleinen ze de kans op hart- en vaatziekten.
 • Whey concentraat heeft een biologische waarde van tussen de 110 en 125, wat betekent dat het zeer snel door het lichaam wordt opgenomen. Hier kan geen enkel voedingsmiddel tegenop!

Het kan zo zijn dat jij nu aan het droogtrainen bent of een streng dieet volgt waarbij je strikt op je macro’s en calorieën zit. Dan kun je ook overwegen om een whey isolaat eiwitshake te nemen. Hier is namelijk de melksuiker / lactose uitgefilterd, waardoor de eiwitshake iets minder vetten en koolhydraten bevat. Ook past een isolaat beter bij mensen die gevoelig zijn voor lactose. Dit is minder aanwezig in whey isolaat.

YouTube
YouTube
Instagram
WhatsApp