37.90

 • Vegan eiwitshake!
 • 100% plantaardig alternatief
 • Gezoet met stevia
 • Met vanille smaak

Op voorraad

Beschrijving

Speciaal voor onze vegan klanten bieden wij nu ook de Whey Vegan Proteine aan! Onze vegan proteïne heeft een heerlijke subtiele vanille smaak. Deze vegan eiwit shake is een mix van verschillende plantaardige eiwitten om zo een compleet mogelijk aminozuur profiel te verkrijgen. Het is een volledig plantaardig product, ideaal dus!

Waarom Vegan protein Poeder?

Wij kregen steeds meer vraag naar vegan protein poeder, omdat deze een goed 100% plantaardig alternatief is voor de andere gebruikelijke eiwitpoeders voor sporters in ons assortiment. Ideaal als jij als veganist jouw lichaam wilt voorzien van plantaardige eiwitten maar niet je lichaam wilt voeden met dierlijke ingrediënten. Vandaar dat het hoofdingrediënt van deze vegan protein poeder ook erwten eiwit isolaat bevat, welke ter ondersteuning zijn van de spieropbouw en spierherstel. Benieuwd naar de andere toegestane gezondheidsclaims? Zie deze hieronder!

Toegestane gezondheidsclaims van eiwitshakes:

 • Eiwitten dragen bij tot de groei van spiermassa
 • Eiwitten, ondersteunen snel herstel van de spieren na een training / sport
 • Eiwitten, dragen bij tot de instandhouding van de spiermassa
 • Ondersteunt de botten
 • Voor het behoud van sterke botten

Waarom zou je kiezen voor een veganistische eiwitshake?

De hoofdredenen zijn o.a:

 1. Mensen met lactose intolerantie, reageren beter op vegan shakes. Minder last van krampjes, scheetjes en ongeregelde ontlasting. Met name Caseine eiwitten en Whey Concentraat zijn voor sommige mensen moeilijker te verwerken. Onze Whey Isolaat producten bevatten nauwelijks lactose, wat dus zeker zou kunnen bijdragen aan een beter verwerkingsproces.
 2. Morele reden, religie of een bepaalde levensstijl zouden ervoor kunnen zorgen om te kiezen voor vegetarische eiwitbronnen.

belangrijke weetjes over vegan eiwitten vs whey eiwitten
Wij verkopen geen “dierlijke eiwitten” maar wel Whey Isolaat eiwitten. Er is altijd veel discussie of Whey eiwitten onder “dierlijke eiwitten” vallen. Whey eiwitten worden gemaakt vanuit het residu van kaasproductie. Dat betekent dat bijvoorbeeld koemelk eerst tot kaas wordt verwerkt en vervolgens het residu van de kaasproductie via een stremsel geëxtraheerd wordt tot pure Whey. Whey eiwitten zijn dus nooit een “deel van een dier geweest”, maar wel een vloeibare afscheiding van een dier. Is dit dan een dierlijk eiwit? Is het dan halal?
Dit laten wij in het midden. Wij delen graag deze informatie ook op deze plek omdat hier vaak misverstanden over zijn en tal van online bronnen. Jij mag zelf kiezen of jij het onder “dierlijk” vindt vallen of niet 😉

Als er specifieke vragen zijn over dit product, neem dan gerust contact met ons op voor een persoonlijk advies.

Vegan Proteine Dosering & het verschil tussen Plantaardige vs Whey VS dierlijke eiwitten?

In regel hebben plantaardige eiwitbronnen een lagere / mindere biologische opneembaarheid. Dat betekent dat dezelfde hoeveelheid eiwitten uit plantaardige bronnen, minder goed worden opgenomen dan dierlijke eiwitten of Whey eiwitten.
Dit is helemaal niet erg, omdat je gewoon een grotere hoeveelheid eiwitten in dierlijke vorm kunt innemen voor hetzelfde effect. Vaak wordt de lagere biologische beschikbaarheid veel te veel opgeblazen. Het heeft namelijk allemaal te maken met “het juiste aminozuren profiel”. Hoe completer het aminozurenprofiel, hoe beter het eiwit wordt opgenomen.
Whey eiwitten hebben een van de beste aminozuren profielen en zijn daarom super populair. Je kunt met minder grammage meer eiwitten binnen krijgen die beter worden opgenomen door het lichaam. Echter kun je naar eigenbelang en persoonlijke behoefte gewoonweg meer vegan eiwitten innemen voor hetzelfde effect. Staar je dus niet plat op tal van adviezen, etc. Onderaan de streep komt het op hetzelfde neer wanneer je voor jezelf de juiste persoonlijke dosering inneemt. Mocht je advies nodig hebben voor de beste dosering voor jou? Naam dan gerust contact met ons op.

Geschikte dosering

Deze vegan eiwit poeder kan gebruikt worden in de ochtend, tussendoor of na een training. Het poeder lost gemakkelijk op en ook drinkt deze gemakkelijk weg met water.

Gemiddeld genomen is een dosering tussen de 20-30 gram eiwitten per eiwitshake voldoende. Het aantal eiwitshakes per dag varieert per persoonlijke situatie. Dit is namelijk afhankelijk van:

 1. Lichaamsgewicht
 2. Spiermassa
 3. Trainingsintensiteit
 4. Dagelijkse inname via voeding
 5. Vertering / microbioom
 6. Doelstelling

Gemiddeld:
Ons advies is om dagelijks 30 gram (+- 1 maatschap) te gebruiken als aanvulling op uw dagelijkse voeding.

(Top) sporters:
Voor (top) sporters (afhankelijk van eiwit inname via voeding) wordt er vaak een extra shake per dag of een dubbele vegan shake aangeraden. Nogmaals, de dosering is echt direct afhankelijk van de bovenstaande factoren.

Onze voedingsspecialisten adviseren je graag persoonlijk welke dagdosering het beste bij jou past.

Gebruik & Dosering

Aanbevolen gebruik & dosering:
Gebruik 30 gram (~1 maatschep) met water als aanvulling op uw dagelijkse voeding, of zoals geadviseerd.

Waarschuwingen:
Voedingssupplementen zijn geen vervanging van een gevarieerd evenwichtig voedingspatroon en een gezonde levensstijl. Bij voorkeur niet gebruiken tijdens zwangerschap en borstvoeding.

Bewaaradvies:
Bewaar het product op een droge en koele plaats op kamertemperatuur buiten het bereik van kinderen.

Allergenen:
Bevat Lupine!

Voedingswaarde

Voedingswaarde per 100 gram en dagdosering (30 gram) | Totale inhoud verpakking: 1000 gram

IngredientHoeveelheid per 100 gramHoeveelheid per dagdosering
Energiewaarde1693 KJ508 KJ
Calorieen402 kcal121 kcal
Eiwit op droge stof basis73,3 gram22 gram
Koolhydraten5,1 gram1,5 gram
Vet8,7 gram2,6 gram
Zout4,4 gram1,3 gram

Categorie: Eiwitten
Ingrediënten: Erwten eiwit isolaat, Lupine eiwit concentraat (Lupine), aroma (natuurlijke smaakstof), Hennep eiwit poeder, Stevia 98% Rebo A (natuurlijke zoetstof), Xanthaangom (verdikkingsmiddel).

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Vegan Proteïne – Vanille” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

YouTube
YouTube
Instagram
WhatsApp