12.90

 • Zuivere Kalium tabletten
 • Speelt een rol bij het behouden van sterke & soepele spieren
 • Heeft een gunstige invloed op het behoud van een normale bloeddruk
 • Heeft een positieve invloed op de werking van het zenuwstelsel
 • Kalium is goed voor de spieren

Uitverkocht

Stuur me een mailtje wanneer het product voorradig is

Beschrijving

Kalium kopen? Lees eerst onze tips!

Wil je kalium kopen? Ben je helemaal zeker hoeveel en wat je nodig hebt? Voordat je kalium koopt willen wij dat je jezelf de volgende vragen stelt:

 • Vraag jezelf af: eet ik 500 tot 1000 gram groente en fruit en dan met name “groene groenten”?
 • Vraag jezelf af: heb ik meer dan gemiddeld nodig? Al ben je bijvoorbeeld een actief sporter of zelfs topsporter.
 • Weet ik 100% zeker wat ik doe? Zo nee? Vraag ons of een van onze specialisten om advies!

Waarom stellen wij deze vragen? Wij willen toch gewoon onze kalium verkopen? Nee niet helemaal, wij willen jou helpen! Wij willen jou de beste informatie geven op de markt! Wij willen jou een gelukkiger, gezonder en een geoptimaliseerd mens maken! Juist, wij zijn net even anders dan je gewend bent. Lees voordat je een kalium supplement gaat kopen eerst even de informatie over kalium, kalium tabletten en kalium supplementen in het algemeen.

Wat is Kalium? Wat doet Kalium nou eigenlijk precies?

Kijkend naar alle mineralen in ons lichaam komt kalium na calcium en fosfor het meest voor in ons lichaam. Dat is natuurlijk al een teken dat het een belangrijke stof is voor ons lichaam. Kalium is een van de mineralen die onder de noemer “elektrolyten” staat. Elektrolyten als kalium, natrium en chloride staan in een bepaalde verhouding tot elkaar. Deze verhoudingen zijn erg belangrijk voor bepaalde functies zoals: een rol in het behouden van sterke spieren; het instandhouden van een normale bloeddruk of een positieve invloed uitoefenen op de werking van het zenuwstelsel.

Wat doet kalium?

 • Kalium heeft een gunstige invloed op het behoud van een normale bloeddruk
 • Kalium helpt een normale bloeddruk in stand te houden
 • Kalium is goed voor de spieren
 • Kalium speelt een rol bij het behouden van soepele spieren
 • Kalium speelt een rol bij het behouden van sterke spieren
 • Kalium heeft een positieve invloed op de werking van het zenuwstelsel

Naast deze functies van Kalium zijn er nog tal van andere voordelen welke wel wetenschappelijk onderbouwd zijn, maar volgens de nederlandse voedsel wet niet mag worden genoemd door supplementen merken. Voor meer informatie, raadpleeg een specialist zoals één van onze gespecialiseerde voedingsconsulenten.

Wanneer moet ik extra Kalium tabletten innemen?

In eerste instantie moet je altijd proberen om zoveel mogelijk uit je voeding te halen. Echter, is dat voor de meeste mensen bijna niet te doen in verband met werk, onwetendheid “wat” men moet eten & het eten van de juiste prioriteit aan goed voedsel. Kalium is een van de belangrijkste stoffen in ons lichaam en voldoende inname hiervan moeten wij dus erg serieus nemen. Je kunt extra kalium als supplement (bijvoorbeeld als tablet) innemen wanneer je weinig groente eet of erg fanatiek sport. Topsporters nemen soms wel 5x zoveel kalium als de aanbevolen dagelijkse suppletie op het etiket. Voordat je dit soort keuzes maakt, overleg eerst met een expert op het gebied van voeding. Wil jij persoonlijk advies over het innemen van kalium tabletten voor jouw persoonlijke situatie? Informeer dan naar de mogelijkheden, wij zijn er om je te helpen! Denk aan een voedingsschema, een volledig doelstelling programma, lifestyle programma of gewoon een snelle simpele (gratis) vraag & antwoord.

Natrium & Kalium

Natrium is de officiële benaming van “zout”. Natrium = zout. Natrium en Kalium moeten in ons lichaam volledig in balans zijn met elkaar. Een lage kaliuminname en een hoge natriuminname kunnen nadelige gevolgen hebben. Welke gevolgen dit zijn durven wij niet uit te spreken in verband met de strenge Nederlandse / Europese wetgeving. Google dus gerust even verder als je hier meer informatie over wilt hebben.

Als je een lifestyle hebt waarbij je veel zout en dus veel natrium binnen krijgt is het soms verstandig om of zout te minderen of meer kalium bevattend voedsel te eten. Natuurlijk kun je ook kiezen voor suppletie via een kalium supplement welke het meest verkocht wordt als kalium tabletten. Onze kalium tabletten zijn verrijkt met een groente mix extract wat een betere opname bevordert. Wil je dus echt hoogwaardige kalium tabletten, dan kun je beter kiezen voor ons kalium supplement.

Waar zit kalium in?

Kalium is te vinden in natuurlijk gewoon voeding en is te suppleren via speciale kalium tabletten. Wij gaan hieronder kort in op beide.

Kalium in Voeding

Om je even een beeld te geven over bepaalde kalium bevattende producten, onderstaand een lijstje met voorbeelden:

 • Banaan 100 gram – 400 mg kalium
 • Zalm 100 gram – 450 mg kalium
 • Avocado 100 gram – 450 mg kalium
 • Aardappelen 100 gram gekookt – 450 mg kalium
 • Spinazie 100 gram vers – 650 mg kalium
 • Selderij 100 gram vers – 650 mg kalium
 • Broccoli rauw 100 gram – 460 mg terwijl gekookt 220 mg!
 • Tomaat rauw 100 gram – 300 mg

Kalium supplementen: tabletten / pillen

Kalium tabletten bevatten meestal tussen de 200 en 400 mg kalium. Dit komt erop gemiddeld op neer dat een kalium tablet ongeveer evenveel kalium bevat als 100 gram van 1 van de bovenstaande voedingsmiddelen. Je kunt nu dus bijvoorbeeld voor jezelf uitrekenen hoeveel tabletten je eventueel zou kunnen innemen.

Waarom een kalium tablet als supplement kopen?

Het antwoord op deze vraag is heel simpel: Kalium komt te weinig voor in onze voeding! Dit geldt bijna iedereen tenzij je minimaal 600 gram groente / fruit per dag consumeert in de juiste balans als NIET-SPORTER!

Dit betekent dat sporters NOG meer moeten nuttigen om zo voldoende kalium in hun systeem te krijgen. Denk aan een kilo (1000 gram) spinazie, broccoli, banaan, avocado etc. Afhankelijk van je trainingsintensiteit heb je een bepaald aantal milligram aan kalium nodig. Hoe harder je traint, hoe meer je nodig hebt!

Veel mensen proberen een kalium te kort te voorkomen door het innemen van kalium tabletten. Hoeveel van deze tabletten mag je innemen? Ja, er is een standaard dagelijkse aanbevolen hoeveelheid, maar soms zijn er specifieke doeleinden of specifieke situaties waarin je kan afwijken. Denk er wel om, doe dit altijd onder begeleiding! Begeleiding via een van onze voedingsexperts of je eigen arts, diëtist, voedingsconsulent of orthomoleculair therapeut.

Te hoog Kalium vs Te laag Kalium

Te veel kalium of te hoog kalium gehalte? Is dat gevaarlijk? Hier moet je inderdaad goed rekening mee houden. Het geldt voor veel voedingssupplementen: blijf binnen de grenzen.

Te veel kalium

Een verhoogd kaliumgehalte is zeer lastig te krijgen. Hier hoef je in principe niet over na te denken. Er wel bepaalde situaties waar dit kan voorkomen, dit zijn dan extreme uitzonderingen. Lees onderaan deze pagina enkele situaties waarin je kalium soms beter kunt vermijden. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van bepaalde medicijnen of een disfunctie van bepaalde organen.

Te weinig kalium

Een te laag kalium gehalte komt zeer veel voor! Naar schatting meer dan 80% van de mensen in Nederland krijgen te weinig kalium binnen. De hoofdoorzaak van een te lage kalium inname is het feit dat men te weinig groente en fruit nuttigen. Het is natuurlijk hoofdzaak om een beter eetpatroon erop na te slaan, maar een kalium tablet kan je in deze situatie ook extra ondersteunen.

Dagelijkse aanbevolen hoeveelheid

Orthomoleculair gezien wordt er geadviseerd maximaal 60 mg kalium per kilogram lichaamsgewicht per dag.

Het voedingscentrum adviseert 3100 – 3500 mg kalium voor een volwassen vrouw / man.

Ons advies:
Maak je eigen keuze gebaseerd op jouw eetgewoontes en overleg met arts en/of voedingsconsulent. Wil je advies van een van onze specialisten? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen graag! Jouw doel = onze doelstelling!

Gebruik geen kalium in de volgende situaties

 • Bij een verslechterende nierfunctie: Kalium kan zich dan in het lichaam ophopen
 • Met een zweer aan de twaalfvingerige darm
 • Bij een zweer aan de maag
 • Bij het gebruik van bepaalde medicijnen

Overleg in deze gevallen met een arts.

Gebruik & dosering

Aanbevolen gebruik & dosering:
Dagelijks 2 tabletten innemen met een ruime hoeveelheid water of zoals geadviseerd.

Waarschuwingen:
De aanbevolen dagelijkse inname niet overschrijden. Dit voedingssupplement is niet geschikt voor kinderen tot en met 17 jaar. Voedingssupplementen zijn geen vervanging van een gevarieerd evenwichtig voedingspatroon en een gezonde levensstijl.

Bewaaradvies:
Bewaar het product op een droge en koele plaats (kamertemperatuur), buiten het bereik van kinderen.

Allergenen:
Dit product bevat geen bekende allergenen.

Voedingswaarde

Voedingswaarde
Per dosering: 2 tabletten
Aantal tabletten: 90

Samenstelling dosering (2 tabletten) %RI*
Kalium (citraat) 392 mg 20%
Groentecomplex

(concentraat van: wortel, tomaat, selderij, ui, rode paprika, witte kool)

400 mg
Appelvezel (vitacel AF12) 100 mg

*Referentie-inname

Categorie: Mineralen.
Ingrediënten: Mineralen, groentecomplex (selderij), silicium dioxide (antiklontermiddel), vezelcomplex, adeps solidus E471 (antiklontermiddel), HPMC (glansmiddel/coating), magnesium stearaat (plantaardig – antiklontermiddel).

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Kalium tabletten” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

YouTube
YouTube
Instagram
WhatsApp