GRATIS verzending v.a. €50       Hoge kwaliteit        Gezonde & Verantwoorde producten

Calcium

3 artikel(en)

 1. Calcium+ (calcium, magnesium, zink en vitamine D) Softgels 50 stuks

  Wat vind jij van dit product?

  Normale prijs: € 10,95

  Special Price € 7,33

  Welke voordelen heeft Calcium + voor jou?

  ✓ Zorgt voor stevige botten en sterker gebit
  ✓ Zink voor de opbouw van eiwitten
  ✓ Breekt koolhydraten af
  ✓ Ondersteunt bij het functioneren van de spieren

  Meer info

  Niet in voorraad

 2. Cal/Mag/Zinc High Potency

  Wat vind jij van dit product?

  € 11,95

  Voordelen van Cal/Mag/Zinc High Potency

  ✓ Zink voor de opbouw van eiwitten
  ✓ Calcium (kalk) is nodig voor het versterken, opbouwen en onderhouden van botten en gebit.
  ✓ Magnesium is nodig voor de werking van enzymen, opbouw eiwitten in het lichaam en de werking van je spieren.

  Meer info

  Niet in voorraad

 3. ZMA Calcium 90 capsules

  Wat vind jij van dit product?

  € 12,90

  Wat zijn de voordelen van Calcium:

  ✓ Helpt bij het verstevigen van botten en sterker gebit
  ✓ Ondersteunt bij het afbreken van koolhydraten
  ✓ Ondersteunt bij het functioneren van de spieren

  Wat zijn de voordelen van ZMA:

  ✓ Bevorderen aanmaak testosteron
  ✓ Onderhoud van de botten
  ✓ Ondersteunen van het immuunsysteem
  ✓ Betere spiercontractie

  Meer info

3 artikel(en)


Calcium is een belangrijk mineraal dat men in de volksmond eerder kent onder het woord “kalk. Kort samengevat is Calcium goed voor de volgende elementen:
- Sterke botten, tanden, nagels
- Het goed functioneren van spieren
- Goed functioneren van het zenuwstelstel
Het is dus erg belangrijk voor sporters dat het calcium gehalte op pijl blijft voor onder ander het leveren van de juiste ofwel gewenste spierprestaties. Spierkrampen of het minder functioneren van spieren is het laatste wat wij willen als sporter zijnde! Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk voor de “niet sporters” onder ons om lange termijn klachten als botontkalking te voorkomen!

Calcium Tabletten

Veel mensen en veel sporters nemen extra calcium tablletten als supplement om er zeker van te zijn dat spieren optimaal functioneren en dat men optimaal presteert. Calcium supplementen zijn er vaak in tablet vorm. Dit is erg gemakkelijk in te nemen gedurende de gehele dag. Aangezien er Vitamine D3 benodigd is voor opname van Calcium is het ook erg belangrijk dat er in Calcium supplementen voldoende vitamine D3 is toegevoegd. Hier hebben wij bij Muscle Concepts natuurlijk rekening mee gehouden. Een extra toevoeging aan calciumtabletten is vaak Magnesium en soms ook nog Zink. Dit zijn bij elkaar erg belangrijke mineralen die elkaar ondersteunen en zorgen voor optimale prestaties.

Wat is calcium?

Calcium wordt ook wel “kalk” genoemd en is een mineraal dat onder andere goed is voor sterke botten, tanden en nagels. Calcium is ook erg belangrijk voor het goed functioneren van spieren in ons lichaam. Daarnaast zorgt Calcium ook voor de juiste toevoer in prikkels naar onze zenuwen.

Waar zit calcium in?

Calcium zit onder andere in zuivel producten als melk en kwark. Calcium komt ook voor in natuurlijke producten als aardappelen, noten, zaden, groenten en fruit. Voeding dat bekent staat om onder andere het calcium gehalte zijn onder andere: melk, spinazie, sperziebonen, aardappelen en kaas.

Calcium tekort

Een langdurig tekort aan calcium kan leiden tot bot ontkalking of het minder goed functioneren van spieren of zenuwstelsel, spierpijn, spierkrampen, verwarring, vergeetachtigheid en hartritmestoornissen.

Calcium tekort Symptomen

Er zijn geen directe symptomen ofwel signalen uit het lichaam wanneer er een calcium te kort is. Het lichaam wilt namelijk het tekort aan calcium aanvullen met calcium uit het skelet ofwel botten. Dit betekent dat het gehalte in de botten daalt wat dus op lange termijn kan leiden tot zwakkere potten, snellere botbreuken als gevolg van botontkalking.

Calcium tekort en Vitamine D

Het lichaam kan calcium uit voeding pas opnemen bij de aanwezigheid van vitamine D. Wanneer iemand vitamine D tekort heeft is een logisch gevolg: calcium tekort. Dit betekent dat het spieren en botten niet optimaal herstellen of functioneren. Het is dus erg belangrijk dat deze waarde altijd goed op pijl worden gehouden. Dit geld helemaal voor sporters. Sporters kunnen het zich niet veroorloven om minder goed te herstellen na een zware training. Daarnaast zijn spierpijnen of spierkrampen ook het laatste wat een sporter wilt tijdens de training.
Filteren op
Prijs
-
Producten vergelijken?

Je hebt op dit moment nog geen producten geselecteerd om te vergelijken.

Populair
€ 34,95
Niet in voorraad
€ 24,95
Niet in voorraad

Normale prijs: € 29,50

Special Price € 23,60

€ 22,95
Niet in voorraad
€ 21,95
Niet in voorraad

Klantenservice

Betaling & Verzending

Muscle Concepts

De Corantijn 31L, 1689AN Hoorn

Tel. nr. 085-0654-111

Whatsapp +31640420111

info@muscleconcepts.nl

Volg ons

“ Ons eerste product onder de Healthy Series is Whey Proteine met Spirulina. Dit is een unieke blend zonder Aspartaam (wat schadelijk is voor het lichaam), zonder Sucralose (zoetstof dat ook niet wordt afgebroken). ”