Enig resultaat

Maca
19.90
  • Rijk aan vitamines, mineralen, vetzuren en sterolen
  • Zuivere en goed opneembare Maca
  • Gemakkelijk in te nemen

Geschikt voor zowel mannen als vrouwen

Wat is Maca?

Lepidium Meyenii oftewel Maca, vindt haar oorsprong uit het Zuid-Amerikaanse Peru en is een knolgewas. De wortel van de maca plant is het belangrijkste gedeelte van de plant en wordt na het oogsten gekookt en uiteindelijk vermalen tot poeder. Al meer dan 2600 jaar wordt maca door Peruanen verbouwd. Maca heeft een regulerend effect op ons lichaam en staat bekend als adaptogeen. Adaptogeen zorgt voor de stabilisatie van fysiologische processen in ons lichaam. Dit betekent dat maca een regulerend effect heeft en de bloedsuikerspiegel, bloeddruk en hormoonhuishouding in balans brengt. Maca wordt officieel erkent als superfood en heeft een mild zoete smaak.

Waarom is maca gezond?

Maca is uitermate geschikt voor personen met een disbalans in de hormoonspiegel. Verder heeft maca hoge voedingswaarden met een grote hoeveelheid vitamines en mineralen. Het belangrijkste effect van maca is dat de plant helpt tegen een te hoge bloeddruk, een verhoogde bloedsuikerspiegel en helpt tegen in een disbalans van de hormonen. Dit blijkt uit verschillende studies naar deze unieke superfood. Door deze laatste reden is maca aan populariteit gestegen onder vrouwen die in de menopauze zitten. Dit komt omdat maca helpt grote wisselingen in de hormoonspiegel te voorkomen, welke gepaard gaan met vervelende symptomen tijdens de overgang zoals opvliegers. Hieronder gaan wij in op de unieke gezondheidsvoordelen die maca nog meer heeft.

Positieve ervaringen van Maca

– Rijk aan talloze gezonde voedingsstoffen zoals vitamines en mineralen, vetzuren en sterolen.
– Brengt de hormonen in balans. Maca bevordert een gezonde hormoonproductie en wordt gebruikt voor het stimuleren van het libido van zowel mannen als vrouwen.
– Beschikt over kankerremmende en immuunsysteem versterkende eigenschappen.
– Geeft meer energie, verbetert je uithoudingsvermogen en maakt je geest alerter
– Verbetert de gemoedstoestand en vermindert stress en angst

Hoe gebruik je Maca?

Maca kan dagelijks gebruikt worden, mits in niet te grote hoeveelheden. Er wordt aanbevolen niet meer dan twee eetlepels maca poeder per dag te consumeren. Maca is een voedingssupplement en dus geen vervanging van je dagelijkse voeding. Maca is goed toe te voegen aan smoothies, yoghurt, shakes en sappen. Er wordt aangeraden maca niet toe te voegen aan hete dranken of voedsel want dan gaan de gezonde voedingsstoffen verloren. Het gebruik en de dosering van maca tabletten en poeder worden in de volgende alinea beschreven.

Maca poeder of maca pillen?

Maca is zowel te gebruiken in poeder als pillen. Maca in poedervorm is vooral in het begin, erg sterk van smaak. Het kan natuurlijk zijn dat jij de smaak van maca poeder niet lekker vindt. Dan bieden maca pillen een uitkomst. Deze capsules kunnen ingenomen worden met water en zijn smaakloos. Echter is het goed mogelijk om maca poeder te mengen door shakes, yoghurt, smoothies of sappen waardoor de smaak zich mengt.

Maca kopen?

Wil jij profiteren van de vele gezondheidsvoordelen van maca zoals hierboven beschreven?
Of zit je in de overgang en heb je last van vervelende opvliegers? Dan is maca een uitermate geschikte superfood voor jou. Wij verkopen maca pillen gezien het voordeel dat deze pillen smaakloos zijn. Dagelijks kun je, als aanvulling op het dieet, maximaal 2 pillen consumeren. Mocht je nog vragen hebben omtrent maca of een andere superfood neem dan gerust contact met ons op.

YouTube
YouTube
Instagram
WhatsApp