gezond-lichaam
Written by Muscle Concepts

9 tekenen dat je een gezond lichaam krijgt

Je zal bij het lezen van de titel misschien wel denken aan één ding: afvallen! En ja, dat klopt ook, je zal waarschijnlijk afvallen als je gezonder leeft. Maar afvallen hoeft niet het belangrijkste te zijn! Een gezond lichaam zul je zeker ook op andere manieren merken. In deze blog geven we 9 tekenen waaraan je herkent dat je een gezond lichaam hebt!

Het belang van een gezonder lichaam

Gewicht kan een gevolg zijn van hoe gezond je leeft, maar hoeft niet het enigste te zijn. Je kan een ‘normaal’ postuur en gewicht hebben, dat wil nog niet zeggen dat je lichaam ook gezond is; denk bijvoorbeeld aan overtraining en blessures. Daarom is een gezond lichaam nóg belangrijker dan je gewicht.
Hoe herken je een gezond lichaam? Zie deze 9 tekenen om daarachter te komen en om te zien hoe gezond jij bezig bent!

1. Je hebt een beter postuur bij een gezonder lichaam

Natuurlijk, een teken van een gezond lichaam is dat je er beter uit gaat zien. Dat is voor sommige mensen afvallen omdat ze te zwaar zijn en voor sommigen aankomen omdat ze te licht zijn. Het punt is dat je je er beter uit gaan zien naarmate je gezonder leeft en dat het verschil te merken is (tip: broeken passen is een veelgebruikte maatstaf!).

2. Met een gezond lichaam scoor je beter op medische testen

Een verbeterde bloedsuikerspiegel, een lagere cholesterol en/of een betere triglycerideniveau; ze wijzen er allemaal op dat je een gezond lichaam hebt. Beter medisch scoren geeft aan dat je goed bezig bent!

3. Je voelt meer energie en kracht met een gezond lichaam

Een gezond lichaam behaal je vaak door goede voeding en voldoende beweging, meestal door te sporten. Wat heeft dat gemeen? Nou, door regelmatig te sporten (vooral krachttraining) en goed te eten, zul je meer energie en kracht voelen. Dit is een cyclus dat zich zal blijven voordoen naarmate je gezonder bezig bent en het resultaat is een gezonder lichaam!

4. Een betere hygiëne door een gezond lichaam

Is het je wel eens opgevallen dat mensen die er beter uitzien qua postuur ook vaak een goede hygiëne hebben? De juiste voedingsmiddelen eten en en voldoende sporten kan hierbij helpen. Er zijn verschillen te merken in bijvoorbeeld, de huid, het haar en de nagels.

5. Je hebt een betere houding met een gezond lichaam

Wanneer je een goede houding hebt zul je merken dat je minder vaak last hebt van kwaaltjes of pijn. Dit heeft ook met je postuur te maken; een gezond lichaam zal niet snel ‘krom’ of ‘gebogen’ zijn. Daarnaast helpt een betere houding ook voor je zelfvertrouwen!

6. Je krijgt minder snel honger/een neiging om te eten

Waar velen in het begin last van hebben als ze gezonder willen eten is dat ze vaak onnodig eten. Als je ongezonde voeding blijft eten heb je vaak de neiging om na een korte periode weer te eten. Door het eten van gezonde voeding waar je vol van zit en het hebben van een gezond lichaam zul je minder snel de behoefte hebben om te gaan snacken.

7. Je merkt dat je conditie/uithoudingsvermogen er op vooruit gaat

Conditie is gericht op het herhalen van bepaalde inzetten van het lichaam. Uithoudingsvermogen is meer op de langere termijn en gaat erom hoe lang je mee kan. Door sporten kunnen beiden verbeterd worden. Een gezond lichaam kan dus komen door een betere conditie en/of uithoudingsvermogen!

8. Een gezond lichaam versterkt je metabolisme

Hoe gezonder je bezig bent en hoe meer je beweegt, hoe beter je metabolisme is. Dit zal het makkelijker maken om af te vallen en een goed postuur te behouden. Een goede metabolisme is een belangrijke teken van een gezond lichaam!

9. Je hebt een betere stemming

Ook erg belangrijk voor een gezond lichaam: een goede stemming! Door een positieve instelling te hebben zul je ook minder moeite hebben met gezond eten en leven. Dit zal te zien zijn aan jouw gezondere lichaam!

Over de Schrijver Muscle Concepts

Muscle Concepts is een uniek sport- en fitness portaal. Muscle Concepts ontwikkelt haar eigen voedingssupplementen, sportsupplementen en sportvoeding met eigen unieke formules! Daarnaast ondersteunt Muscle Concepts zowel sporters als niet-sporters via voedingsschema's & trainschema's!

Jouw doelstelling = Ons doel!

Vragen?
Neem contact met ons op via het contactformulier voor meer informatie, advies over supplementen, begeleiding, personal training & coaching.

And remember: It's a lifestyle!

Bekijk alle berichten

2 thoughts on “9 tekenen dat je een gezond lichaam krijgt

 1. Beste mensen,
  ik kom vanuit een andere hoek.
  Ik zou wel wat voller/dikker willen worden.
  Nu schuren mijn botten bijna over elkaar.
  Ik heb geen ziekte maar ben een licht gewicht.
  50 kg met een lengte van 1.60 meter.
  Is er een tegenovergestelde beweging te destilleren uit jullie dieëten?
  Bij voorbaar dank

  1. Beste,

   Als je doel is om voller/dikker te worden zul je meer calorieën moeten consumeren. Het is aangeraden om bij te houden hoeveel calorieën je dagelijks consumeert. Zo kun je je calorische inname bijstellen (verhogen) als je merkt dat je niet in gewicht toeneemt. Krachttraining kan jou ook helpen om op gewicht te komen. Op onze blog zijn meerdere blogs te vinden hoe je als man of vrouw spiermassa kunt kweken.

   Kom je er niet helemaal uit? Dan kunnen wij een persoonlijk voedingsschema of trainingsschema opstellen zodat jij je doelstelling kunt behalen.

   Met gezonde & Sportieve Groet,
   Mo Maghsoudi
   Team Muscle Concepts

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10% korting op onze supplementen

Bestel nu onze premium supplementen met
kortingscode "blog"