amandelmelk pannenkoek
Written by Muscle Concepts

Amandelmeel pannenkoek – 1 Heerlijk Recept

Er zijn tegenwoordig steeds meer mensen in Nederland die letten op hun voeding. Dit betekend voor de meeste mensen dat ze producten moeten laten staan die velen erg lekker vinden! Een van de producten die vaak als ongezond aangestipt wordt zijn pannenkoeken, maar wist je dat dit niet altijd hoeft? Wij hebben een heerlijk koolhydraatarm amandelmeel pannenkoek recept die iets geschikter is voor een gezonde levensstijl!

Bekijk dit Amandelmeel pannenkoek recept!

Door gebruik te maken van een paar simpele ingrediënten kun jij een heerlijk koolhydraatarme amandelmeel pannenkoek maken. Door ongezonde witte meel te vervangen voor amandelmeel is de pannenkoek al snel een stuk gezonder dan een normale pannenkoek. Doordat pure amandelmeel geen gluten bevat is dit recept ook nog eens zeer geschikt voor mensen met een coeliakie allergie, aangezien amandelmeel geen gluten bevat. Ben je benieuwd naar het recept? Lees dan verder!

Ingrediëntenlijst voor 12 pannenkoeken

Bereidingstijd: +/- 20 minuten

 • 125 gram amandelmeel (gemalen amandelen)
 • 1 eetlepels lijnzaadmeel
 • Snufje zout
 • 1 theelepel bakpoeder
 • 1 à 2 eieren
 • 75 ml amandelmelk
 • kokosolie

Bereidingswijze amandelmeel pannenkoeken

 • Pak een kom en doe de amandelmeel in combinatie met lijnzaadmeel, bakpoeder en zout in de kom. Roer vervolgens de verschillende ingrediënten goed door elkaar heen tot het goed gemixt is.
 • Voeg wanneer de ingrediënten goed gemixt zijn met elkaar de eieren toe en klop de eieren met de amandelmelk door het amandelmeel beslag tot er een glad beslag ontstaat.
 • Wanneer je een mooi glad beslag hebt kan de verwarmde kokosolie toegevoegd worden.
 • Nu is het beslag klaar om gebakken te worden. Zorg ervoor dat de koekenpan een beetje vet is, en bak vervolgens mooie kleine bruine amandelmeel pannenkoekjes.
 • Je kunt zien aan de bovenkant wanneer de onderkant gaar is, wanneer er “droge” gaatjes aan de bovenkant ontstaan en de zijkanten los raken van de kant is de pannenkoek klaar om om gedraaid te worden.
 • Doe ze in een pan en houd de pan warm op laag vuur.

Als tip geven we mee om niet al te grote pannenkoeken van amandelmeel te maken omdat ze wat makkelijker scheuren doordat er geen bloem gebruikt wordt. Gebruik om deze reden een wat kleinere koekenpan en draai de amandelmeel pannenkoek pas om wanneer de onderkant goed gaar is.

De opkomst van Amandelmeel

Steeds meer mensen proberen te letten op hun voeding, gepaard met deze gezondheidstrend is ook de opkomst van amandelmeel te verklaren. Wanneer je koolhydraatarm wil koken is amandelmeel een van de meest geschikte vormen van meel om te gebruiken. Steeds meer supermarkten verkopen tegenwoordig amandelmeel. Het nadeel hiervan is dat het product relatief duur is in vergelijking tot andere meelproducten. Ook is het belangrijk om te kijken of het gaat om puur amandelmeel i.v.m. gluten. Wanneer je de keuze hebt, raden wij je aan om te kiezen voor de meel die de minste koolhydraten bevat.

Gezonde amandelmeel pannenkoeken

Dit pannenkoeken met amandelmeel recept is perfect om te beleggen met stukjes vers fruit. Ook is het recept perfect voor mensen die een gezondere levensstijl aan willen houden. Het amandelmeel pannenkoeken recept is namelijk ideaal voor mensen die sporten omdat het boordevol eiwitten zit, rijk is aan vezels en niet zo hoog in calorieën. Daarnaast is het recept glutenvrij wat ideaal is voor mensen met een coeliakie allergie. Ben jij benieuwd naar een ander eiwitrijk pannenkoekenrecept? Lees dan ons blogartikelen over boekweitpannenkoeken en eiwit pannenkoeken.

Over de Schrijver Muscle Concepts

Muscle Concepts is een uniek sport- en fitness portaal. Muscle Concepts ontwikkelt haar eigen voedingssupplementen, sportsupplementen en sportvoeding met eigen unieke formules! Daarnaast ondersteunt Muscle Concepts zowel sporters als niet-sporters via voedingsschema's & trainschema's!

Jouw doelstelling = Ons doel!

Vragen?
Neem contact met ons op via het contactformulier voor meer informatie, advies over supplementen, begeleiding, personal training & coaching.

And remember: It's a lifestyle!

Bekijk alle berichten

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10% korting op onze supplementen

Bestel nu onze premium supplementen met
kortingscode "blog"