boekweitpannenkoeken
Written by Muscle Concepts

Boekweitpannenkoeken: het lekkerste recept!

Pannenkoeken, een maaltijd dat veel Nederlanders erg lekker vinden om te eten. Het nadeel
echter van pannenkoeken is dat het over het algemeen veel verzadigde vetten en
koolhydraten bevat, maar dat hoeft niet! Door gebruik te maken van enkele
andere ingrediënten kan een pannenkoek al snel een veel gezondere maaltijd
worden. Zo kun je in plaats van het normale beslag van pannenkoeken ook kiezen
voor het gezondere alternatief van boekweitmeel. Met boekweitmeel kun je
namelijk heerlijke boekweitpannenkoeken maken!

Eigenlijk is het boekweitpannenkoeken recept heel simpel, het maken van
boekweitpannenkoeken is nagenoeg hetzelfde als normale pannenkoeken alleen
vervang je het normale meel, door boekweitmeel (een gezonder alternatief). Het
is met dit recept mogelijk om de (koe)melk te vervangen door plantaardige melk,
wanneer je bijvoorbeeld een lactose-intolerantie allergie hebt of omdat je een
veganistische levensstijl aanhoudt. Ook is het mogelijk bij dit boekweitpannenkoeken
recept te spelen met ingrediënten, zo kun je kaneel, stukjes appel of rozijnen
toevoegen om extra smaak aan de pannenkoek aan te brengen.

Recept boekweitpannenkoeken

Om de lekkerste boekweitpannenkoeken te maken heb je de volgende ingrediënten nodig.

Recept boekweitpannenkoeken 4 stuks:

  • 300 ml melk
  • 100 gr boekweitmeel
  • 2 eieren
  • Snufje zout
  • Kaneel
  • Kokosolie

Boekweitpannenkoeken maken

  • Meng het boekweitmeel met een snufje zout, en voeg vervolgens de
    eieren een voor een toe tot er een kleverige bal van geklopt is.
  • Voeg steeds een klein beetje melk toe aan het beslag totdat er een gelijkmatig beslag ontstaan zonder klonten.
  • Wanneer het met de garde mogelijk is om soepel door het beslag heen te roeren is het beslag klaar om te bakken. Wanneer het beslag nog dik en klonterig er uit ziet voeg dan nog wat extra melk toe aan het beslag zodat het mooi glad wordt.
  • Zorg er vervolgens voor dat de koekenpan goed verwarmd wordt op heet vuur, het is belangrijk bij dit recept dat de pan goed heet is om het beslag te kunnen laten rijzen. Voeg vervolgens een klein beetje boter of (kokos) olie toe in de pan.
  • Giet nu een klein beetje beslag in de pan en verdeel dit beslag mooi gelijkmatig over de pan. Laat het beslag goed lichtbruin worden en wacht tot de bovenkant van het beslag goed droog is, draai vervolgens de pannenkoek om en laat ook deze zijde mooi bruin worden. Wanneer beide zijden goed bruin gebakken zijn kunnen de boekweitpannenkoeken gegeten worden.
  • De eerste pannenkoek vertelt veel over het beslag. Is hij stevig en kun je hem makkelijk om draaien? Dan is het beslag goed, breekt of scheurt hij? Dan is je beslag te dun. Dit betekend niet dat het beslag weggegooid hoeft te worden, het enigste wat je hoeft te doen is wat extra boekweitmeel toevoegen aan het beslag zodat de boekweitpannenkoek weer wat steviger van structuur wordt.
  • Wanneer je ervan houdt om te variëren met je boekweitpannenkoeken kun je ervoor kiezen om het beslag te bestrooien met kaneel, plakjes appel of rozijnen zodat het beslag wordt voorzien van extra smaak.

Pannenkoeken als basis voor het sporten

Een boekweitpannenkoek kan als prima maaltijd dienen voor het sporten. Een boekweitpannenkoek is namelijk een lekker lichte maaltijd die jou van de nodige brandstof kan voorzien die je nodig hebt voor het sporten. En het mooiste van boekweitpannenkoeken is dat het super simpel is om ze te maken.

Boekweit en bananen

Een ander recept waar voor gekozen zou kunnen worden is om het boekweitmeel te mengen met een banaan. Dit recept is zeer gemakkelijk te maken, en het mooiste is er zijn maar een paar ingrediënten nodig:

Voor 8 kleine pannenkoeken

  • 2 eieren
  • +/- 4 volle eetlepels boekweitmeel
  • 1 rijpe banaan

Om het recept te maken zijn de volgende stappen nodig:
Stap 1: Prak de banaan goed fijn, en meng dit samen met de 2 eieren tot een mooi glad beslag.

Stap 2: Schep vervolgens 2 volle eetlepels (ongeveer 25 gram) in de kom en meng het beslag goed met de boekweitmeel. Laat vervolgens het beslag ongeveer 10 minuutjes staan zodat het beslag de tijd krijgt om stevig te worden.

Stap 3: Voeg wat kokosolie toe in een warme pan en laat de kokosolie smelten. Maak vervolgens kleine pannenkoekjes in de pan op laag vuur. Zet het vuur niet te hoog, want het aanbrandt risico is hoog. Laat de bovenkant een beetje opdrogen en draai hem vervolgens met een spatel om. Herhaal dit tot al het beslag is gebruikt voor de banaan boekweitpannenkoeken.

Over de Schrijver Muscle Concepts

Muscle Concepts is een uniek sport- en fitness portaal. Muscle Concepts ontwikkelt haar eigen voedingssupplementen, sportsupplementen en sportvoeding met eigen unieke formules! Daarnaast ondersteunt Muscle Concepts zowel sporters als niet-sporters via voedingsschema's & trainschema's!

Jouw doelstelling = Ons doel!

Vragen?
Neem contact met ons op via het contactformulier voor meer informatie, advies over supplementen, begeleiding, personal training & coaching.

And remember: It's a lifestyle!

Bekijk alle berichten

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *