eiwitpannenkoeken
Written by Muscle Concepts

Eiwitpannenkoeken: 2 lekkere recepten!

Een pannenkoek is natuurlijk erg lekker om te eten maar vaak is de combinatie van een pannenkoek en beleg niet de beste. Gelukkig hoeft een pannenkoek niet heel ongezond te zijn. Door een paar simpele aanpassing in het recept kan het pannenkoeken recept al gauw een stuk gezonder zijn.

Pannenkoeken ongezond?

Pannenkoeken worden normaal gesproken vaak gemaakt van witte bloem, en witte bloem staat over het algemeen bekend als minder gezond. En dit in combinatie met stroop, poedersuiker of bacon (rijk aan verzadigde vetten) zorgt ervoor dat de pannenkoek niet de meest gezonde maaltijd is.

Eiwitpannenkoeken

Door een paar simpele ingrediënten in het pannenkoeken recept te vervangen kan een pannenkoek al snel een stuk gezonder worden. Door ongezonde ingrediënten te vervangen voor een gezonder alternatief zorg je ervoor dat je kunt genieten van heerlijke “gezonde” pannenkoeken. Zo kan de witte bloem vervangen worden door boekweitmeel in combinatie met eiwitpoeder (proteïnepoeder), het voordeel hiervan is dat je pannenkoeken een echte ‘eiwitbom’ wordt boordevol bouwstoffen voor je lichaam.

Kies voor 100% Isolate Whey Protein!

Een van de grote voordelen die je behaalt met het kiezen voor pannenkoeken met daarin eiwitten verwerkt is dat je een echte eiwitbom naar binnen werkt boordevol bouwstoffen. Hierbij kun je het beste kiezen voor 100% ISolate Whey Protein omdat deze eiwitpoeder hoog in eiwitten is, veel broodnodige essentiële aminozuren bevat en de eiwitpoeder bevat geen overbodige toevoegingen zoals kunstmatige zoet en smaakstoffen. Wij raden je aan om te kiezen voor de perzik smaak omdat dit een heerlijk vleugje smaak aan je eiwitpannenkoek meegeeft zonder dat je hiervoor gebruik hoeft te maken van zoet of smaakstoffen. De aanbevolen eiwitpoeder is uitermate geschikt om te mengen met meel omdat het niet klontert.

Het eiwitpannenkoeken recept

Om dit heerlijke recept te maken heb je een aantal eenvoudige ingrediënten nodig:

 • 3 eieren
 • 75 gram boekweitmeel
 • 100 ml (magere) melk
 • 1 scoop eiwitpoeder
 • Eventueel kaneel
 • Klop de 3 eieren stijf in een vetvrije kom.
 • Lepel vervolgens rustig 75 gram boekweitmeel in de kom en meng dit met de opgeklopte eieren.
 • Om de pannenkoek te voorzien van boordevol eiwitten voeg je een scoop eiwitten toe in combinatie met 100 ml melk. Maak hier een mooi vlak beslag van zonder klonten, zodat je vervolgens klaar bent om te gaan bakken.
 • Gooi een klein beetje beslag in de pan en laat eerst de onderkant mooi rijzen om hem vervolgens mooi bruin te bakken. Draai de onderkant om en laat de bovenkant mooi bruin worden. Als dit klaar is zijn de eiwit pannenkoeken klaar om te eten!
 • Alternatief recept

  • 1 rijpe banaan
  • 1 ei
  • Eiwitpoeder; 100% Isolate Whey Protein
  • Vers fruit, blauwe bessen, aardbeien of appels
  • Griekse yoghurt
  • Havermout (optioneel)

  Variëren met eiwitpoeder

  Het mooie aan dit recept is dat de eiwitpoeder verkrijgbaar is in diverse smaken. Hierdoor kun je ervoor kiezen om de pannenkoeken te voorzien van diverse smaken eiwitpoeder. Hou jij bijvoorbeeld van de chocoladesmaak? Dan kun je kiezen om gebruik te maken van eiwitpoeder met chocoladesmaak, dit is ideaal voor de chocolade liefhebbers onder ons.

  Het handige van eiwitpoeder is dat het in allerlei verschillende smaken geproduceerd wordt. Iets waar je heel makkelijk gebruik van wilt maken als je eens wilt variëren met de pannenkoeken die je bakt. Poeder met een chocoladesmaak is hierbij natuurlijk ideaal voor alle chocoladeliefhebbers! Ik zou zeggen varieer naar smaak en wie weet heb jij straks een heerlijke ‘gezonde’ pannenkoek.

  Eiwitpannenkoeken; een gezonde levensstijl

  Het recept is ideaal voor mensen die een gezonde levensstijl hebben of voor mensen die veel sporten. Het recept biedt namelijk de ideale basis om de dag mee te beginnen, omdat het rijk is aan eiwitten, vezels en minder hoog is in calorieën. Wij vinden deze pannenkoeken ideaal als basis voor het sporten of kort na het sporten omdat de pannenkoeken snel in het verteringsstelsel worden opgenomen en ook snel verteerd worden.

  Over de Schrijver Muscle Concepts

  Muscle Concepts is een uniek sport- en fitness portaal. Muscle Concepts ontwikkelt haar eigen voedingssupplementen, sportsupplementen en sportvoeding met eigen unieke formules! Daarnaast ondersteunt Muscle Concepts zowel sporters als niet-sporters via voedingsschema's & trainschema's!

  Jouw doelstelling = Ons doel!

  Vragen?
  Neem contact met ons op via het contactformulier voor meer informatie, advies over supplementen, begeleiding, personal training & coaching.

  And remember: It's a lifestyle!

  Bekijk alle berichten

  Geef een antwoord

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  10% korting op onze supplementen

  Bestel nu onze premium supplementen met
  kortingscode "blog"