zelf-weightgainer-maken
Written by Muscle Concepts

Zelf een weightgainer shake maken

De weightgainer is een supplement dat wordt gebruikt om op een makkelijke manier aan je caloriebehoefte te komen op een dag. Dit is met name handig tijdens het bulken om spiermassa op te bouwen. Er zijn verschillende merken die dit soort sportvoeding verkopen. Vaak bevatten deze weightgainers stoffen die niet goed zijn voor je lichaam, zoals een berg aan suikers, smaak -en zoetstoffen en slechte e-nummers. Ook zijn weightgainers erg duur en daarom is het dus goedkoper en gezonder om je eigen weightgainer shake te maken. Met het recept in dit artikel kun jij zelf een weightgainer maken!

Gebruik een weightgainer om aan te komen

Een weightgainer shake is geschikt voor sporters die aan willen komen, oftewel aan het bulken zijn. Door zo’n shake te nemen kom je snel aan je caloriebehoefte met gezonde voeding. Ook is het geschikt voor mensen die niet per se aan willen komen, maar gewoon een gezond voedingspatroon willen hebben.

Dit heb je nodig

Hoe maak je een eigen gezonde weightgainer shake? Dit recept is snel klaar en bevat een goede dosis aan eiwitten, vetten en koolhydraten. Aangezien je je eigen shake maakt kun je zelf bepalen wat je erin doet. Daarom worden er in dit recept ook verschillende alternatieven gegeven om je shake te maken.

Materiaal:

 • Blender
 • Shakebeker (1 liter)

Ingrediënten:

 • Whey protein poeder
 • Havermout
 • Banaan
 • Melk, amandelmelk, sojamelk of water
 • Diepvriesfruit
 • Pindakaas of notenpasta
 • Optioneel: lijnzaad, cacaopoeder, creatine, honing of kaneel

Zorg dat je een protein powder gebruikt die vrij is van suikers, zoetstoffen en slechte e-nummers, bijvoorbeeld een 100% Whey Isolate Protein. Wanneer je lactose intolerant bent of niet van melk houd kun je kiezen voor bijvoorbeeld amandelmelk of gewoon water. Hetzelfde geldt voor pindakaas. Hierbij zou je als alternatief een notenpasta, zoals almond butter kunnen gebruiken. Om extra smaak aan je shake te kunnen geven kun je fruit, cacaopoeder of honing toevoegen.

De onderstaande hoeveelheden kun je aanpassen naar wens

Het recept

Bekijk hieronder het recept om zelf je eigen weightgainer shake te maken:

 1. Schep als eerste 1 of 2 scoops proteïne poeder van 25 gram in de blender. Creatine = optioneel.
 2. Voeg vervolgens 75-100 gram havermout toe.
 3. Voeg 30-40 gram pindakaas toe. (ongeveer twee volle lepels)
 4. Voeg 300-400 ml melk of water toe.
 5. Snijd de banaan in stukjes en voeg deze toe met het diepvriesfruit.
 6. Mix nu voor ongeveer 60 seconden totdat het een mooi geheel is.
 7. Je hebt nu je eigen gezonde weightgainer shake!

Voedingsinformatie

Zoals je hierboven ziet krijg je veel calorieën binnen met je eigen weightgainer shake. Dit is een voorbeeld van hoe je het ongeveer zou kunnen doen. Als je een lagere caloriebehoefte hebt moet je minder hoeveelheden nemen. Je zou dan in in plaats van melk bijvoorbeeld water kunnen nemen of je neemt minder havermout en pindakaas.

Waarom een weightgainer shake?

Deze shake is een ‘OK’ vervanging van voeding als je bijvoorbeeld moeite hebt om vaste voeding te eten. Ook is het makkelijk om mee te nemen voor onderweg of als je weinig tijd hebt ‘s ochtends om eten klaar te maken. Een weightgainer shake kun je nemen in de middag, maar je kan hem ook prima drinken voor of na het sporten voor een goede dosis aan koolhydraten, vetten en eiwitten. Het is belangrijk om eerst je caloriebehoefte te berekenen voordat je van alles in je shake gooit.

Over de Schrijver Muscle Concepts

Muscle Concepts is een uniek sport- en fitness portaal. Muscle Concepts ontwikkelt haar eigen voedingssupplementen, sportsupplementen en sportvoeding met eigen unieke formules! Daarnaast ondersteunt Muscle Concepts zowel sporters als niet-sporters via voedingsschema's & trainschema's!

Jouw doelstelling = Ons doel!

Vragen?
Neem contact met ons op via het contactformulier voor meer informatie, advies over supplementen, begeleiding, personal training & coaching.

And remember: It's a lifestyle!

Bekijk alle berichten

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10% korting op onze supplementen

Bestel nu onze premium supplementen met
kortingscode "blog"