effectief-afvallen-deel-1
Written by Marc van der Lubbe

Effectief afvallen (Deel 1)

Afvallen is eigenlijk niet zo moeilijk! Als je eenmaal de kracht gevonden hebt om je voeding aan te passen en je houd je daaraan dan begin je met afvallen.

MAAAR….

Wat je vaak om je heen ziet is dat mensen opeens VEEL afvallen (even tevreden zijn) daarna weer vervallen in een oud patroon en hun oude gewicht! Dit is natuurlijk geen effectieve manier van afvallen!

Dit noem je het “jojo effect“…

Wat wij denk ik allemaal liever hebben is het hele jaar door ons lekker in ons vel voelen. Als mensen aan mij vragen hoe ze 10 kg kunnen afvallen, is mijn vraag meestal:

Voor hoe lang wil je die 10 kg eraf houden?

Het mooiste is kleine aanpassingen maken aan de voeding die je nu dagelijks binnenkrijgt…en die je ook vol kunt houden! Je zal zien dat je gaat afvallen, zelfs al met kleine aanpassingen. Op deze manier gaat het weliswaar wat langzamer maar dit is wat je kunt volhouden. Als je eenmaal gewend bent aan de aanpassingen dan kun je een stapje verder gaan.

Effectief afvallen? De eerste twee stappen!

Stap 1: Wat je als eerste rustig kunt afbouwen zijn suikers. Bijvoorbeeld: frisdranken/snoep/chocolade/koekjes etc.

Stap 2: Naar mijn mening is de volgende stap Brood en Zuivel producten verminderen tot eventueel helemaal verwijderen uit je dagelijkse eetpatroon.

Daarnaast zul je tijdens deze stappen je porties aanpassen.

Voordelen van effectief afvallen

  • Er zijn natuurlijk ontelbare manieren om af te vallen, maar zoals nu beschreven kun je geleidelijk naar iets werken waar je tevreden bij blijft.
  • Nog een voordeel van deze manier: Bij een crash dieet (waarbij je snel veel afvalt) heb je eigenlijk alle trucjes uit je trukendoos al benut!!! WELK TRUCJE BLIJFT NU NOG OVER??? Eigenlijk kun je niet anders dan meer te gaan sporten, maar ga je dat volhouden? Of natuurlijk op zwaar dieet te blijven.

Het beste is kleine stapjes maken. Misschien doe je er een jaar over om het doel die je voor ogen had te bereiken, maar vind je na het zetten van een nieuwe stap de extra moeite/aanpassing niet waard, dan behoud je wel je tot op dusver behaalde resultaten.

En dan is dat eigenlijk waar jij je het beste bij voelt!!!

Vervolgstappen

Stap 3 en Stap 4 zijn vervolgens: sporten en eventueel extra voedingssupplementen. Sporten spreekt voor zich, maar onder effectief afvallen valt ook effectief en gericht trainen. Neem voor tips of personal training gerust contact met ons op. Wat betreft supplementen die afvallen stimuleren, zijn er veel verschillende keuzes beschikbaar op de markt. De meest populaire zijn detox en metabolisme stimulerende supplementen. Dit is een manier van gezond afvallen wanneer wij dit vergelijken met een agressieve (chemische) fatburner, aangezien het lichaam hierbij zelf het werk verricht.

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10% korting op onze supplementen

Bestel nu onze premium supplementen met
kortingscode "blog"