Thuis sporten / Thuis trainen

Thuis sporten groeit al jaren langzaam maar zeker aan populariteit. Mensen willen steeds meer zelf hun tijd indelen en onafhankelijk zijn van een gym of sportschool. Vanaf de corona pandemie begin 2020 is thuis trainen zelfs bij velen de enige mogelijkheid om te kunnen sporten. Van thuis fitness tot en met een home workout voor afvallen, kickboksen, krachttraining etc. Iedereen is maandenlang gedwongen om thuis te sporten.

Een “thuis gym” is niet perse nodig. Het enige wat je nodig hebt zijn workouts voor thuis met de juist trainingsattributen. Thuis sporten is het nieuwe “ik ga naar de gym”!

Waar ga jij sporten? Thuis!

Muscle Concepts is meer dan een merk. Wij staan voor een volledige ‘gezonde actieve en fitte levensstijl’. Dit betekent dat wij natuurlijk ook zoveel mogelijk opties willen aanbieden zodat jij zo goed en efficiënt mogelijk kan sporten en trainen vanuit huis.

thuis-fitness
home-workouts

Thuis trainen biedt grote voordelen

 1. Kostenbesparing: geen sportschool abonnement
 2. Volledige privacy, geen pottenkijkers
 3. Onder thuis sporten worden trainingen vaak gedaan in de buitenlucht. Dit is erg positief voor onze gezondheid door o.a. zuurstof en ontgifting via de longen.
 4. Geen reistijden naar jouw gym of sportschool. Wat wij hier erg belangrijk in vinden is minder belasting voor het milieu, aangezien vele mensen met de auto naar hun sportschool reizen.
 5. Je kunt op elk moment sporten, ongeacht de tijd van de dag.
 6. Thuis trainen kan op jouw eigen tempo en niveau. Je hoeft jezelf niet te bewijzen of jezelf onder druk te zetten.

Mogelijke nadelen van thuis sporten

 1. Minder sociale contacten in vergelijking met een bezoekje naar jouw sportcentrum
 2. Vaak minder begeleiding m.b.t het uitvoeren van oefeningen en trainingen
 3. Mogelijk minder motivatie doordat je zelf niet voldoende discipline hebt

Voor ieder mogelijk nadeel valt er veel te zeggen, maar dat laten wij achterwege. Wat belangrijk is om te weten, is dat bij ons verschillende coaches en personal trainers klaar staan om veel van dit soort mogelijke nadelen te elimineren. Wij hebben ons gespecialiseerd in thuis sporten en kunnen je helpen met jouw thuis training ofwel home workouts!

Wij hebben ons gespecialiseerd in thuis sporten en kunnen je helpen met jouw thuis training ofwel home workouts!

EHBTT: Eerste Hulp Bij Thuis Trainen?

Je kunt al direct beginnen met trainen vanuit huis, ongeacht of je een beginnende sporter bent of een topatleet. Het enige wat je nodig hebt is een ruimte om in te trainen thuis. Dit kan bijvoorbeeld de woonkamer of garage zijn. Hier kun je beginnen met lichaamsgewicht oefeningen of met materialen & apparatuur.

thuis-trainen-hulp

Thuis sporten met apparaten en attributen

Het gebruiken van materialen en eventueel apparatuur is voor elke thuissporter welkom. Met de nodige ‘workout’ gear kun je sneller progressie boeken bij alle doelstellingen die je mogelijk kunt hebben. Denk bijvoorbeeld aan het opbouwen van spiermassa, het verbeteren van je conditie of sterker worden in bepaalde oefeningen. Wij adviseren daarom de volgende producten die gebruikt kunnen voor thuis trainen, maar ook voor buiten!

 • Matten voor yoga, buikspieroefeningen of sport
 • Fitness elastieken voor oefeningen
 • Push up bars voor een diepere en betere contractie van de borstspieren
 • Pull up bars om pull ups mee te doen
 • Een ab roller: voor sterke buikspieren
push-up-stand
weerstandsbanden
resistance-bands
abb-wheel

Thuis trainen? Welke thuis oefeningen kun je met verschillende thuis train attributen doen?
buikspieroefeningen thuis? Gebruik onze Ab wheel / Ab roller / Buikspier wieltje
schouder oefeningen thuis? Gebruik de fitness elastieken ofwel resistance bands
benen trainen thuis? Gebruik de trainingselastieken
rug trainen thuis? Ook hier heb je alleen de trainingselastieken nodig
triceps oefeningen thuis? Hier hebben wij wel 3 soorten elastieken voor
etc.

Voor meer informatie en inspiratie, bekijk onze social media en het Youtube kanaal met filmpjes over volledige home workouts met voldoende creatieve inspiratie!

Bij aanschaf van attributen om thuis te sporten ontvang je altijd extra gratis informatie en inspiratie over bewegingen, oefeningen en trainingen. Wil je liever een hele workout plan voor thuis trainen? Dan kun je bij ons een persoonlijke trainingsschema afnemen of gebruik maken van online coaching.

Enkele producten bieden wij binnenkort aan. Ontvang tijdelijk een pre-order korting bij aanschaf van deze producten!

Thuis sporten zonder apparaten

Zonder apparaten kun je ook trainen thuis. Het is aangeraden om hierbij lichaamsgewicht oefeningen te gebruiken. Afhankelijk van jouw doelstelling kies je de oefeningen die hierbij passen. Een goed begin is om drie keer per week thuis te gaan sporten met lichaamsoefeningen.

YouTube
YouTube
Instagram
WhatsApp