Toont alle 2 resultaten

detox-pakket
48.30
  • Detox & Nature complex pakket
  • Unieke mix van superfoods!
  • Start jouw detox-kuur vandaag nog
Nature-complex
33.90
  • Rijk aan antioxidanten
  • Rijk aan Vitamines en Mineralen
  • Zuivere en Schone voedingsstoffen
  • Subtiel gezoet met stevia

Een unieke mix van allerlei superfoods voor een gezond lichaam! Nature Complex zit vol met essentiële vitamines en mineralen en levert onder andere de…

Waarom spirulina gebruiken?

– Reiniging van het lichaam
– Voorziet lichaam van energie
– Stimulleert spierherstel na inspanning
– Stimmuleert een gezonde weerstand
– Stimuleert de stofwisseling en dus vetverbranding
– Positief effect op de stabilisatie van de bloedsuikerspiegel
– Positief effect op het cholesterol niveau

Spirulina is een blauw-groene alg dat één van de oudste vormen van leven op onze aardkloot is. Spirulina is een super kleine alg dat ongeveer 0,5 mm lang is. Deze alg valt onder de noemer “superfoods” omdat een minimaal beetje spirulina in verhouding grote hoeveelheden proteïne, vitamine, mineralen en antioxidanten met zich mee brengt.

Spirulina poeder of pillen hebben een positief invloed de productie van antilichaampjes, infectie etende eiwitten en helpt dus beschermen tegen bijvoorbeeld bepaalde allergieën en zelfs chronische ziekten als kanker.

Het superfood spirulina bestaat voor iets meer dan 60% uit aminozuren. Aminozuren zijn de bouwstenen van eiwitten dus natuurlijk zeer belangrijk voor sporters maar ook in het “normale” dagelijkse leven.

Spirulina Samenstelling

– 10 soorten vitamine waaronder vitamine B, vitamine C en Vitamine E
– 8 soorten mineralen
– 18 soorten aminozuren
– Omega 3
– Anti-oxidanten die goed zijn voor het glanzen van de huid en verouderingsproces tegengaat

Zie hier links in de sidebar de volledige samenstelling van Spirulina! (plaatje onderaan)

Het is wetenschappelijk bewezen dat energie van de zon super belangrijk is voor onze gezondheid en welzijn. Spirulina heeft de functie om een unieke hoeveelheid zonne-energie op te slaan en om te zetten in vitamines, mineralen en energie.

Door het toevoegen van spirulina in je dagelijkse voeding zul je vele voordelen meemaken. Voordelen zijn bijvoorbeeld:

Reiniging van het lichaam
Het natuurlijke reinigingsproces van het lichaam wordt gestimmuleerd. Hierdoor voel je je fitter, en zit je beter in je vel naast door onder andere de extra energie die je krijgt.

Voorziet je lichaam van meer energie
Spirulina vult de tekorten van je voeding aan en stimuleert het omzetten van voeding naar cellen en dus ook spieren.. Hierdoor zul je bijvoorbeeld sneller herstellen na trainingen of andere inspanningen.

Beter spierherstel
Zie hierboven.

Stimuleert een gezonde weerstand
Doordat processen in het lichaam beter en efficienter op gang komen zal de weerstand van het lichaam ook stijgen.

Stimuleert de stofwisseling en dus vetverbranding
De goede vitamine en mineralen als A, C. D, Zink, ijzer, Calcium, Kalium en amino zuren als linoleenzuur hebben allemaal een positief effect op het metabolisme. Dit betekend dat lichaamsprocessen beter en soepeler verlopen, dus ook de verbranding van calorieën.

Een snellere metabolisme in combinatie met hoge proteïne inname leidt tot gewichtsverlies ofwel afvallen. Aangezien Spirulina een hoog gehalte aan eiwitten bevat, zul je eerder vol zitten wanneer je Spirulina voor het eten inneemt. Hierdoor kun je ervoor zorgen dat je minder calorieën binnenkrijgt maar wel zoveel mogelijk benodigde voedingsstoffen.

Wanneer je Spirulina na de maaltijd neemt is de kans groter dat je niet zo snel een snackie of tussendoortje naar binnen werkt, doordat de eiwitten je een voller gevoel geeft.

Positief effect op de stabilisatie van de bloedsuikerspiegel
Door een betere metabolisme stabiliseert het lichaam vanzelf de bloedsuikerspiegel.

Positief effect op het cholesterol niveau
Door een betere metabolisme kan het lichaam uit zichzelf het cholersterol verlagen.

Spirulina poeder

Spirulina is onder andere te verkrijgen in poeder vorm. Deze poeder kun je mixen met je shake of bijvoorbeeld gewoon nuttigen met water. Wanneer je spiruline poeder met water drinkt, proef je een soort “groene” smaak. De meeste mensen vinden deze smaak niet echt lekker maar ook niet heel vies. Het is een beetje een aparte “groen gras smaak”.

Het handige van de poedervorm is dat je deze gemakklijk kan toevoegen aan bijvoorbeeld eiwitshakes, superfoodshakes, creatine shakes of fruit shakes.
Het voordeel van het toevoegen aan één van de bovenstaande shakes, is dat de smaak van de poeder wordt gecamoufleerd met de smaken van de bestaande shake.

Spirulina Pillen

De pilvorm van spirulina is het meest populair. Het is gemakklijk te doseren aan de hand van het aantal pillen en gemakkiljk mee te nemen. De pillen kan je natuurlijk ook oplossen in water waardoor de poedervorm weer vrij komt. Zo kun je dit natuurlijk ook toevoegen door een gezondheidshake.
Tips
– Voeg Spirulina poeder of pillen toe aan je shake. Je proeft het niet en het word in vloeibare vorm sneller opgenomen in het lichaam. (eigen foto maken?)

– Voeg spirulina toe aan je Reigingings shake in de ochtend met bijvoorbeeld, Citroen en Chiazaad (eigen foto maken?)

YouTube
YouTube
Instagram
WhatsApp