Goji bessen kopen? (Biologisch & goed geprijst) | Muscle Concepts

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Waarom zijn Goji bessen gezond?

 • Ondersteund het immuunsysteem
 • Rijk aan Vitamine C, B1, B2, B6 en E
 • Rijk aan Mineralen met o.a: zink, selenium, koper, fosfor, calcium en ijzer
 • 15x meer ijzer als spinazie
 • Rijk aan Antioxidanten
 • Goji Bessen omvatten alle essentiële aminozuren
 • Hoogste eiwit gehalte van alle soorten fruit
 • Rijk aan Vezels
 • Goed voor de huid (door beta-caroteen)
 • Goed tegen vermoeidheid. Reguleert het energie level
 • Cholesterol verlagend

Wat zijn Goji Bessen precies?

Goji Bessen zijn afkomstig van een braamachtige plant dat voornamelijk groeit en ook wordt geproduceerd in het noorden van China. Goji wordt ook wel “Wolfberry” genoemd. Nog niet zo heel lang is Goji bekend in de westerse wereld omdat iets meer dan vijftien jaar geleden nog geen manier was gevonden om deze super fruit te verzenden over grote afstand. Deze bes zal je ook nooit vers tegen kunnen komen tenzij de planten vlak in de buurt worden gekweekt. Alleen een gedroogde Goji Bes kan worden getransporteerd naar bijvoorbeeld Nederland.

Mensen hebben Goji gebruikt om bekende ziektes zoals, diabetes, hoge bloeddruk, koorts en leeftijd gerelateerde oog aandoeningen te bestrijden. Goji bessen worden zowel rauw als gekookt of gedroogd gegeten. Gedroogde Goji bessen, zoals wij in Nederland kennen, lijken op een soort rozijnen in een oranje rode kleur.

Naast het eten van de Goji Bes kan het ook worden gebruikt in thee, vruchtensappen, wijnen en medicijnen.

Goji bessen staan bekend als een enorme bron van antioxidanten. Antioxidanten beschermt ons lichaam tegen vrij-radicalen. Vrije radicalen kunnen eiwitten en vetten in het menselijk lichaam aantasten. Dit is voor sporters essentieel om te voorkomen aangezien eiwitten ook essentieel zijn voor de aanmaak van extra spieren.

Verder bevatten deze bessen achttien verschillende aminozuren, ijzer, zink, vitamine C, Vitamine B2, Calcium etc. Kortom, erg veel goede eigenschappen.

Goji in de thee of als Snack?

Goji is ook te verwerken in verschillende soorten drinken zoals bijvoorbeeld thee. De smaak vinden de meeste mensen ook prima, en daarbij is het natuurlijk ook gezond. Echter gaan er bij de verhitting van de bes wel verschillende voedingswaarde verloren. Zoals bij het koken van verschillende groente, verliezen voedingsproducten verschillende mineralen en vitamine tijdens het kook proces. De beste manier van inname is daarom gewoon om de gedroogde bessen te nuttigen als snack of tussendoortje.

Tip: Goji door de rijst
Een aantal van onze leden in het testpanel mixen Goji bessen door hun rijst. Dit heeft af en toe bij een hap met een besje weer een extra “bite”. Wat betreft smaak combinatie is dit prima te doen, aangezien rijst redelijk neutraal is. Een ideale bodybuilding maaltijd is dan bijvoorbeeld: Rijst + Kip + Groente + Goji door de rijst.

Tip: Goji + Chia zaadjes in koud water
Wanneer je de gedroogde Goji bessen in gewoon koud kraanwater tien minuten laat weken, zetten zetten de besjes uit en heerlijk zacht. Wanneer je dit combineert met Chia zaden, die in koud water een witte substantie krijgt, reinig je tegelijkertijd je Lever met Chia zaden, en voorzie je jouw lichaam van de nodige extra antioxidanten, vitamine en minerale door de besjes.

Goji Bessen kopen

Goji Bessen kun je alleen maar kopen als een gedroogde bes. De bessen komen voornamelijk uit warme streken als zuid Amerika en verliezen na het plukken snel hun waarden of beginnen te rotten. Het drogen, wat in de zon gebeurd, is daarom de enige optie om deze bijzondere bessen te exporteren naar andere werelddelen.

Wanneer je Goji bessen wilt gaan kopen zul je ook andere vormen tegen komen als poeder en of Goji bessensap. Echter is de pure gedroogde bes vrom het beste om te nuttigen. Wanneer de bessen worden gemalen of geperst worden voedingsstoffen bloodgesteld aan zuurstof. Deze bloodstelling aan zuurstof kunnen de voedingswaarden in kwaliteit doen dalen.

YouTube
YouTube
Instagram
WhatsApp