GRATIS verzending v.a. €50       Hoge kwaliteit        Gezonde & Verantwoorde producten

Glucosamine

2 artikel(en)

 1. Flexio Balans - Glucosamine + Chondroïtine + MSM

  Wat vind jij van dit product?

  € 24,95

  Voordelen van Flexio Balans:

  ✓ Voor soepele gewrichten
  ✓ Verzachtende werking op de luchtwegen
  ✓ Te gebruiken voor artrose
  ✓ Goed te gebruiken voor na het sporten

  Meer info

  Niet in voorraad

 2. Glucosamine Chondroitine MSM 120 tabletten

  Wat vind jij van dit product?

  € 19,90

  Voordelen van Glucosamine Chondroitine MSM:

  ✓ Opbouw van het kraakbeen
  ✓ Houdt kraakbeen soepel
  ✓ Verbetert de beweeglijkheid van de gewrichten

  Meer info

2 artikel(en)

 

Je hoort ouderen vaak zeggen dat hun gewrichten op slot zitten of last hebben met het bewegen van knieën of de heupen. Een onderdeel van het ouder worden. Maar niet alleen bij ouderen kan een gewricht pijn doen. Er zijn meerdere oorzaken dat er pijntjes zijn bij het bewegen. In de meeste gevallen ligt dit aan het kraakbeen. Kraakbeen moet worden onderhouden. Hier komt glucosamine bij kijken.

Wat is glucosamine?

Glucosamine is een stof die door het lichaam wordt aangemaakt. Glucosamine komt voor in al het weefsel van je lichaam. Daarnaast is het een belangrijk onderdeel voor de opbouw van het kraakbeen. Glucosamine komt van nature veel voor in dierlijke botten, schelpdieren, beenmerg en schimmels. Glucosamine ondersteunt bij het in balans houden van de opbouw en afbouw van kraakbeencellen. 

Waarom heb ik glucosamine nodig?

Glucosamine is een essentieel onderdeel voor de opbouw van het kraakbeen. Kraakbeen is een bindweefsel dat je kan vinden door je hele lichaam. Het kraakbeen fungeert als stootkussen voor je gewrichten. Tijdens het sporten komt er een aanslag op je gewrichten, omdat ze in beweging zijn. Hierdoor slijt het kraakbeen langzaam af. Dit is een normaal proces.   

Om de krachten op te vangen tijdens het bewegen, is het kraakbeen voor. Glucosamine houdt het kraakbeen soepel. Na het intensief sporten, bij overgewicht of na het verrichten van zwaar werk is het verstandig om extra glucosamine in te nemen vanwege de belasting.

Waar kan je glucosamine in vinden?

Glucosamine wordt dus aangemaakt door het lichaam en is niet te vinden in voedsel. Het wordt aangemaakt door middel van glucose en aminozuren. Vaak wordt glucosamine aangevuld door middel van supplementen of door medicijnen(bij mensen met een te kort aan glucosamine of artritis/artrose). De supplementen worden gemaakt van schaaldieren uit de zee en verwerkt in een supplement.

Na je 40ste….

Naarmate je ouder wordt maakt je lichaam minder glucosamine aan. Dit betekent dat het kraakbeen niet voldoende bouwstoffen meer krijgt. Er worden minder kraakbeencellen aangemaakt dan dat er afgebroken worden. Je merkt het aan je gewrichten, want ze worden stijver, omdat het kraakbeen niet meer zo soepel is.

Artrose

Artrose is reumatische ziekte. Het kraakbeen in gewrichten afneemt en niet meer voldoende hersteld, waardoor de werking van het kraakbeen minder wordt en je gewrichten gaan slijten. Gevolg hiervan is:
✓ Pijn aan je gewrichten
✓ Ontstekingen
✓ Stijfheid
✓ Zwelling in je gewrichten

Het innemen glucosamine door middel van een supplement zou deze gevolgen kunnen verminderen, maar niet volledig wegnemen. Voor meer informatie kunt u bij uw huisarts of apotheker terecht.

Filteren op
Prijs
-
Producten vergelijken?

Je hebt op dit moment nog geen producten geselecteerd om te vergelijken.

Populair
€ 34,95
Niet in voorraad
€ 24,95
Niet in voorraad

Normale prijs: € 29,50

Special Price € 23,60

€ 22,95
Niet in voorraad
€ 21,95
Niet in voorraad

Klantenservice

Betaling & Verzending

Muscle Concepts

De Corantijn 31L, 1689AN Hoorn

Tel. nr. 085-0654-111

Whatsapp +31640420111

info@muscleconcepts.nl

Volg ons

“ Ons eerste product onder de Healthy Series is Whey Proteine met Spirulina. Dit is een unieke blend zonder Aspartaam (wat schadelijk is voor het lichaam), zonder Sucralose (zoetstof dat ook niet wordt afgebroken). ”