Curcuma wordt veel gebruikt in de Indiase keuken. Daarnaast is het één van de bekendste en populairste fytonutriënten in de Ayurvedische en Chinese geneeskunde. Curcuma is een wortel met een sterke kleurstof en wordt ook wel geelwortel genoemd.
Curcuma heeft bijzonder veel gezondheidsbevorderende eigenschappen. Echter door een beperking van de overheid mogen wij niet alles zeggen over deze stof. De volgende gezondheidsclaims zijn wel toegestaan:
- Curcumine ondersteunt het immuunsysteem
- Curcumine is goed voor de spijsvertering
- Curcumine is goed voor onze lever
- Curcumine draagt bij aan het behoud van soepele gewrichten
- Curcumine ondersteunt de mentale balans en werking van het centrale en perifere zenuwstelsel
Dit zijn absoluut niet de enige gezondheidsvoordelen, maar wel de voordelen wat wij mogen communiceren. Mocht je informatie willen of het een geschikt product is voor jou? Bel dan gerust even met onze klantenservice, stuur een chatbericht rechtsonder in jouw scherm of mail ons op [email protected].
De 3 werkzame stoffen in Curcuma zijn:
- Curcumine
- Bisdemethoxy curcumine
- Demethoxy curcumine
Curcumine C3 bevat alle drie deze werkzame stoffen. Dit is dus een superieur product boven een supplement met alleen “curcuma longa” of alleen “curcumine”. Deze 3 vormen werken namelijk synergetisch met elkaar samen.
Curcuma Longa vs. Curcumine C3
Curcuma Longa is gewoon Curcuma zoals je er ook mee kan koken door je groenteschotel of bij je kip kan toevoegen. Curcumine C3 is een supplement met de 3 werkzame “curcumine stoffen”. Mocht je een curcuma supplement willen kopen voor bepaalde doelstellingen, heb je dus niet zoveel aan een Curcuma Longa supplement. Je hebt echt een supplement nodig waar het curcumine extract in zit verwerkt. Bij voorkeur een extract hoger dan 90%.
Curcumine + Bioperine (zwarte peper) = nog beter!
Wij hebben Bioperine (ofwel zwarte peper) toegevoegd aan dit curcumine supplement. Bioperine werkt namelijk samen met curcumine voor een betere opneembaarheid. Het curcuma supplement wordt dus door de zwarte peper beter opgenomen.
Ook dit komt uit de Chinese en Ayurvedische geneeskunde, waar men tienduizenden jaren lang deze twee stoffen al combineert in zowel gerechten als in natuurgeneeskundige toepassingen.
Reviews
There are no reviews yet.