Enig resultaat

vegan-protein
37.90
 • Vegan eiwitshake!
 • 100% plantaardig alternatief
 • Gezoet met stevia
 • Met vanille smaak

Je ziet het steeds meer voorbij komen in de huidige maatschappij, veganisme! Dit houdt dat er naar wordt gestreden om geen dieren te eten maar ook geen producten te gebruiken die met behulp van dieren zijn gemaakt. In de praktijk kan dit echter nog voor veel problemen zorgen aangezien er veel gebruikt wordt gemaakt van dierlijke producten in de samenleving. Gelukkig komen er steeds meer vegan proteine poeders ofwel vegan eiwitshakes op de markt, welke geschikt zijn voor de veganisten onder ons, super fijn dus.

Vegan Eiwit poeder

Wij hebben ook 100% plantaardig eiwitpoeder producten in ons assortiment. Speciaal voor de personen die liever geen Whey eiwitten drinken maar toch het lichaam willen voorzien van extra hoogwaardige plantaardige eiwitten.

√ Vegan eiwitten kun je gebruiken bij bepaalde intoleranties
√ Vegan proteine is populair onder mensen met een bepaalde religie
√ Vegan proteine poeder is interessant om “morele” redenen

Onderstaand vind je de wettelijk toegestane gezondheidsclaims wat de gezondheidsvoordelen van (vegan) protein shakes betreft.

In overeenstemming met de wetgeving kan Muscle Concepts hier geen (volledige) informatie over verstrekken met betrekking tot alle toepassingen van dit supplement. Voor vragen kun je ons tijdens kantooruren bellen op 088-0654111.

Toegestane gezondheidsclaims van eiwitshakes:

 • Eiwitten dragen bij tot de instandhouding van de spiermassa
 • Eiwitten dragen bij tot de groei van spiermassa
 • Eiwitten ondersteunen snel herstel van de spieren na fysieke inspanning
 • Eiwitten dragen bij tot de instandhouding van sterke botten

Waarom kiezen voor een vegan eiwitpoeder?

De hoofdredenen voor het kiezen van een vegan eiwit shake zijn o.a:

 1. Mensen met lactose intolerantie, reageren beter op vegan shakes. Minder last van krampjes, scheetjes en ongeregelde ontlasting. Met name Caseine eiwitten en Whey Concentraat zijn voor sommige mensen moeilijker te verwerken. Onze Whey Isolaat producten bevatten nauwelijks lactose, wat dus zeker zou kunnen bijdragen aan een beter verwerkingsproces.
 2. Morele reden, religie of een bepaalde levensstijl zouden ervoor kunnen zorgen om te kiezen voor een vegan eiwitpoeder.

Leuk weetje: Wat interessant is om te weten, is het feit dat Whey eiwitten in de regel beter en efficiënter worden opgenomen door ons lichaam / verteringsstelsel. Whey is in principe de best opneembare eiwit voor ons lichaam. Dit komt doordat whey eiwitten een compleet aminozuurprofiel. Plantaardige en zo ook vegan proteine poeders zijn dus over het algemeen minder goed op te nemen door ons lichaam. Echter kun je dit opvangen door simpelweg je voeding te verrijken met bepaalde aminozuren om de “gaten” op te vullen of simpelweg gewoon wat meer vegan proteïne poeder te nuttigen in verhouding wat je moet doen met whey eiwitten voor dezelfde resultaten.

Plantaardige eiwitshakes VS dierlijke proteïne poeder

Er wordt veelal gedacht dat onze whey eiwitten onderdeel zijn van ‘’dierlijke eiwitten’’, maar is dit eigenlijk zo? Wij deze graag delen informatie ook op deze plek omdat hier vaak misverstanden over zijn als het gaat om vegan eiwitshakes en dierlijke eiwitshakes.

Wij verkopen geen “dierlijke eiwitten” maar wel Whey Isolaat eiwitten. Er is altijd veel discussie of Whey eiwitten onder “dierlijke eiwitten” vallen. Whey eiwitten worden gemaakt vanuit het residu van kaasproductie. Dat betekent dat bijvoorbeeld koemelk eerst tot kaas wordt verwerkt en vervolgens het residu van de kaasproductie via een stremsel geëxtraheerd wordt tot pure Whey. Whey eiwitten zijn dus nooit een “deel van een dier geweest”, maar wel een vloeibare afscheiding van een dier. Is dit dan een dierlijk eiwit? Is het dan halal? Dit laten wij in het midden. Jij mag zelf kiezen of jij het onder ‘dierlijk’ vindt vallen of niet na het lezen van deze informatie. 😉

Hoeveel eiwitten per dag moet ik innemen?

Gemiddeld genomen is een dosering tussen de 20-30 gram (plantaardige) eiwitten per eiwitshake voldoende. Het poeder lost gemakkelijk op en drinkt makkelijk weg met water. Het aantal eiwitshakes per dag varieert per persoonlijke situatie. Dit is namelijk afhankelijk van:

 • Lichaamsgewicht
 • Spiermassa
 • Trainingsintensiteit
 • Dagelijkse inname via voeding
 • Vertering / microbioom
 • Doelstelling

Gemiddeld:
Ons advies is om dagelijks 30 gram (+- 1 maatschap) te gebruiken als aanvulling op uw dagelijkse voeding.

(Top) sporters:
Voor (top) sporters (afhankelijk van eiwit inname via voeding) wordt er vaak een extra (vegan) eiwitshake per dag of een dubbele vegan shake aangeraden. Nogmaals, de dosering is echt direct afhankelijk van de bovenstaande factoren.

Onze voedingsspecialisten adviseren je graag persoonlijk welke dagdosering het beste bij jou past.

YouTube
YouTube
Instagram
WhatsApp