spirulina-eiwitshake
Written by Muscle Concepts

De Whey Protein with Spirulina van Muscle Concepts!

De eiwitshakes van Muscle Concepts zijn een feit sinds januari 2015. Op de Nederlandse markt worden eiwitshakes in vele soorten en maten aangeboden. Iedere aanbieder heeft een andere samenstelling of smaak en voegt andere zoetstoffen en smaakversterkers toe aan hun proteine shake. Voorbeelden van zoetstoffen zijn sucralose, aspartaam, acesulfaam-K of stevia. Bij Muscle Concepts worden de producten door onszelf ontwikkeld, maar ook klanten, specialisten in het werkveld en het lab van de fabriek spelen hier een belangrijke rol in.

Zo heeft Muscle Concepts ervoor gekozen de zoetstof stevia samen met de superfood “spirulina” toe te voegen in haar eiwitshake. Stevia is een plantaardige zoetstof die 200 – 300 keer sterker is dan suiker.
Spirulina is een groene alg en die groene kleur is terug te zien in de shake. De spirulina wordt toegevoegd omdat het een hoge dosis aan eiwitten, vitamines en mineralen en essentiële aminozuren bevat. Kortom: Alle ingrediënten om je lichaam te voorzien van goede voedingsstoffen zijn aanwezig!

Smaak

Voor een beginnend gebruiker is het voor te stellen dat smaak van belang is. Een goede smaak zal het gebruik van proteïnen makkelijker maken. Daarom heeft Muscle Concepts twee smaken geïntroduceerd:

Bananensmaak

Zelfs voordat je een slokje van deze eiwitshake neemt, ruik je de banaan al. De bananensmaak is door de kracht van natuurlijke aroma’s prominent aanwezig, wat de shake erg lekker maakt. De groene, zeewier achtige smaak van spirulina die aan de shake is toegevoegd voor betere eiwitopname en extra vitamines en mineralen, wordt hierdoor onderdrukt. De bananenshake valt bij onze klanten goed in de smaak!

Aardbeiensmaak

De aardbeiensmaak is in tegenstelling tot de smaak van banaan minder prominent aanwezig. Dit komt doordat de kracht van de natuurlijk aardbeien aroma’s minder sterk is. Desondanks zal je zeker proeven dat het een aardbeienshake betreft en ook de spirulina smaak is voldoende onderdrukt. Houd je ervan om echt een sterke aardbei smaak te proeven? Dan kun je wat verse aardbeien aan de shake toevoegen. Ook is het belangrijk om niet meer dan de geadviseerde hoeveelheid water of melk (200 ml) te gebruiken. De combinatie van natuurlijke aroma’s en stevia geeft de eiwitshake een aangename zoete, maar niet té zoete smaak. Sommige klanten geven deze proteineshake juist om deze reden hun voorkeur.

Samenstelling

Eiwitshakes Aardbei/Banaan
Onderstaand wordt er gekeken naar de voedingsstoffen: Eiwitten, koolhydraten, vetten en zout. Deze voedingsstoffen bevinden zich in vrijwel elke eiwitshake. In de derde kolom geven wij een een beoordeling in vergelijking met een gemiddelde Whey concentraat eiwitshake.

Voedingsstoffen per dosering van 30 gram / 35 servingsStrawberry 1kgBanana 1kgBeoordeling
KCAL117 kcal / 489 kj117 kcal / 489 kjgoed
Eiwitten23 gram23 gramgemiddeld
Koolhydraten2,3 gram2,2 gramgoed
waarvan suikers2,0 gram1,4 gram
Vetten2,0 gram2,0 gramgemiddeld
waarvan verzadigd1,3 gram1,4 gram
Zout0,3 gram0,3 gramerg goed! (lager = beter!)
Prijs €27,50€ 27,50iets duurder dan gemiddeld
per serving€ 0,79€ 0,79iets duurder dan gemiddeld

De prijs van een kilo eiwitten van Muscle Concepts is hoger dan gemiddeld. Dit heeft te maken met de toevoeging van spirulina, natuurlijke smaakstoffen en de stevia. Deze producten zijn per definitie duurder dan synthetische smaakstoffen en chemische zoetstoffen. In de proteïneshakes van Muscle Concepts wordt gebruikt gemaakt van Whey concentraat dat bestaat uit 85% eiwitten.

Wat maakt Muscle Concepts Whey Protein uniek?

Er wordt geen gebruik gemaakt van aspartaam, sucralose en/of acesulfaam-k als zoetstof. Muscle Concepts produceert al haar producten puur of met de natuurlijke zoetstof Stevia.
Er is geen gebruik gemaakt van onnodige smaakstoffen en zoetstoffen om de shake extra “lekker” te maken.
Het product bevat essentiële voedingsstoffen die een bron van goede vitaminen en mineralen bevatten. Een voorbeeld hiervan is de toevoeging van spirulina. Spirulina is droog en smaakt erg “groen”, maar door de juiste combinatie is deze smaak onderdrukt.
Er wordt gebruik gemaakt van natuurlijke smaakaroma’s in plaats van synthetische smaakaroma’s
De blend is zorgvuldig samengesteld in samenwerking met (top) sporters, voedingsdeskundigen, laboranten en personal trainers.

NIEUW: Whey Isolate van Muscle Concepts

Zoals velen misschien al hebben vernomen wordt er binnenkort een nieuw product geïntroduceerd! We mogen de naam van ons nieuwe product al bekend maken: 100% Whey Isolate Protein. Misschien was voor jou de smaak ook al bekend, want die hebben wij vorige week namelijk bekend gemaakt via social media! De smaak van 100% Whey Isolate wordt perzik! Wederom zonder toevoeging van chemische kleur- smaak- en zoetstoffen en maar liefst 26 gram eiwit en 0% vet per shake. Zodra de Whey Isolate bij ons te koop is laten we het je weten via social media en de nieuwsbrief!

Tot slot

De eiwitshakes van Muscle Concepts zijn ontwikkeld in samenwerking met de sporter, specialisten in het werkveld en de fabriek. Er is gekozen voor plantaardige zoetstoffen in plaats van chemische zoetstoffen zoals aspartaam, sucralose en acesulfaam-k. Er zijn nog steeds tegenstrijdige berichten over de chemische zoetstoffen, daardoor is er gekozen voor de plantaardige zoetstof stevia. De eiwitten, vitamines en mineralen die zich bevinden in de spirulina zijn een uitstekende toevoeging aan je dagelijkse voeding.

Wat zeggen onze klanten?

“Een huidige klant zegt: “Sinds ik ben overgestapt naar de eiwitshakes van Muscle Concepts, merk ik dat mijn prestaties beter worden. In het begin was het even wennen qua smaak, omdat de shakes van een andere merken vaak erg zoet zijn, waardoor ik dacht dat dit de standaard voor eiwitshakes waren!”
Van onze klanten horen wij dat ze zeer tevreden zijn over de Whey Protein with Spirulina. Zij geven aan dat zij door het gebruik van de eiwitten van Muscle Concepts de andere standaard eiwitshakes zeer zoet vinden en deze in hun ogen dus “ongezond” zijn.

Over de Schrijver Muscle Concepts

Muscle Concepts is een uniek sport- en fitness portaal. Muscle Concepts ontwikkelt haar eigen voedingssupplementen, sportsupplementen en sportvoeding met eigen unieke formules! Daarnaast ondersteunt Muscle Concepts zowel sporters als niet-sporters via voedingsschema's & trainschema's!

Jouw doelstelling = Ons doel!

Vragen?
Neem contact met ons op via het contactformulier voor meer informatie, advies over supplementen, begeleiding, personal training & coaching.

And remember: It's a lifestyle!

Bekijk alle berichten

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10% korting op onze supplementen

Bestel nu onze premium supplementen met
kortingscode "blog"