gifstoffen-in-kraanwater
Written by Muscle Concepts

Welke gifstoffen worden er in kraanwater gevonden?

Het kraanwater in Nederland is minder gezond dan je denkt dat het is. In het buitenland is drinken uit de kraan niet geadviseerd en drink je water uit waterflessen. In Nederland is dat niet het geval, maar zou dat wel zo moeten zijn? In ons kraanwater zitten duizenden gifstoffen. In dit artikel bespreken we de gifstoffen die in ons kraanwater zitten en het gevaar hiervan. Lees dus verder!

Stoffen in kraanwater

Het Nederlandse kraanwater gaat door een lang filterproces, toch zijn er heel veel stoffen die in het kraanwater achterblijven. De Europese Commissie heeft zo’n 10.000 chemische stoffen geregistreerd. Het Nederlandse kraanwater wordt maar onderzocht op 60 van deze chemische stoffen. Als de aanwezigheid van die 60 gifstoffen onder de Europese normen blijft, wordt het kraanwater als veilig beschouwt. Terwijl het kraanwater op ruim 9900 stoffen niet wordt gecontroleerd.

Welke gifstoffen worden er in kraanwater gevonden?

Van een aantal stoffen weten we dat deze in ons kraanwater aanwezig zijn. Hieronder een lijstje van een aantal chemische stoffen die in Nederlands kraanwater te vinden zijn:

  • Chloor.
  • Anorganisch kalk. (ongebonden, kan niet door ons lichaam worden opgenomen.)
  • Bacteriën.
  • Micro-organismen.
  • Magnesium.
  • Resten van medicijnen.
  • Hormonen.
  • Antibiotica.
  • Nitraat.
  • Zware metalen.

Dit is een best lange lijst van stoffen die je liever niet inneemt! Het is voor waterzuiveringsbedrijven heel lastig om het water compleet te zuiveren. Sommige stoffen komen ook na het zuiveren in het water terecht.

Wat kun je doen tegen de gifstoffen in kraanwater?

Omdat sommige stoffen pas in het water terecht komen nadat het water is gezuiverd bij een zuiveringsinstallatie, kun je zelf je water zuiveren. Door zelf je water te zuiveren met een waterfilter, kun je 99% van deze slechte stoffen uit het water filteren. Er zijn verschillende manieren om je water te zuiveren. Je kunt je water zuiveren met een filter onder je kraan, een verplaatsbare waterfilter of met een fles met een filter in de dop.

Beste manier om water te filteren

Je water filteren met een Aqualine waterfilter is veel goedkoper dan een filter onder je kraan. Daarnaast is een Aqualine waterfilter verplaatsbaar, je kunt deze dus op je bureau zetten. Een filter in de dop van een fles zal veel minder slechte stoffen uit het water halen. De beste manier om je water te filteren is volgens ons dus via een verplaatsbaar waterfilter met watertank.

Waterfilter kopen

Wil je je kraanwater gezonder maken en zo min mogelijk chemische stoffen binnenkrijgen? Dan is een waterfilter een goede oplossing. Wij hebben tientallen waterfilters getest en vonden het waterfilter van Aqualine de beste. Deze is beschikbaar met een watertank van 5 liter en 8 liter. Meer informatie over het waterfilter van Aqualine vind je op waterfilter pagina.

Over de Schrijver Muscle Concepts

Muscle Concepts is een uniek sport- en fitness portaal. Muscle Concepts ontwikkelt haar eigen voedingssupplementen, sportsupplementen en sportvoeding met eigen unieke formules! Daarnaast ondersteunt Muscle Concepts zowel sporters als niet-sporters via voedingsschema's & trainschema's!

Jouw doelstelling = Ons doel!

Vragen?
Neem contact met ons op via het contactformulier voor meer informatie, advies over supplementen, begeleiding, personal training & coaching.

And remember: It's a lifestyle!

Bekijk alle berichten

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10% korting op onze supplementen

Bestel nu onze premium supplementen met
kortingscode "blog"