wat doet creatine
Written by Muscle Concepts

Wat doet creatine?

Tegenwoordig maakt bijna iedere sporter/krachtsporter gebruik van creatine als voedingssupplement. De werking van creatine schijnt namelijk te zorgen voor het verhogen van de fysieke prestaties in opeenvolgende reeksen korte, hoogintensieve oefeningen.

Creatine is een lichaamseigen stof waardoor het lichaam in staat is om dit zelf te produceren, bij productie van creatine in het lichaam wordt het vooral opgeslagen in het spierweefsel van je lichaam. Daarnaast is creatine die zich van nature bevindt in vissoorten en vleessoorten.

Meer kracht bij explosieve krachtinspanningen

Per dag breekt het lichaam ongeveer 2 gram creatine af, dit moet worden bijgevuld aan de hand van voeding (supplementen) en door de natuurlijke aanmaak van creatine in het lichaam. Creatine kan ook uit voeding gehaald worden. Hieronder een aantal voorbeelden van voedingsmiddelen die een hoog gehalte creatine bevatten:

  • Biefstuk 4,4 gram per kilo
  • Zalm 4,3 gram per kilo
  • Kip 3,2 gram per kilo

In het lichaam komt creatine in 2 delen voor, namelijk in een vrije vorm (40%) en als creatinefosfaat (60%), wat een belangrijke brandstof is voor je spieren bij korte intensieve inspanningen. Bij het innemen van extra creatine is gebleken dat het bij veel mensen (ongeveer 80%) leidt tot een extra toename leidt in de totale hoeveelheid creatine in het spierweefsel. Dit leidt onder andere tot een toename van creatinefosfaat in combinatie met training en het opnemen van koolhydraten. Het gevolg hiervan dat je aan de hand van creatine meer kracht kunt leveren bij explosieve krachtinspanningen.

De werking van creatine

Het gebruik van de stof creatine kan nuttig zijn voor (bijna) iedere sporter, met name voor topsporters kan het een welkome stof zijn. De werking van het supplement creatine gaat als volgt in zijn werking in het lichaam.

Creatine wordt in het lichaam omgezet in Adenosine diphosphate (ADP) en Adenosine triphosphate (ATP). ATP is een als energiebron voor de spieren. Hierbij geldt ATP als energiebron terwijl ADP een andere functie heeft. ADP zorgt ervoor dat op het moment dat creatine in het lichaam verminderd wordt zorgt deze stof ervoor dat er nieuwe creatine wordt aangemaakt in het lichaam. Dit is echter een traag proces en vindt vaak plaats tijdens momenten van rust, waardoor het lichaam er baat bij heeft om de voorraad creatine bij te vullen door middel van het juiste voedingspatroon en supplementen.

Hoe gaat dit in zijn praktijk

Creatine wordt gebruikt vaak gebruikt door sporters. Hierbij kun je denken aan krachtsporters, maar ook duursporters. Beide groepen sporters hebben namelijk veel profijt van creatine supplementatie. In de praktijk merken kan creatine suppletie sportprestaties ondersteunen.

Creatine kopen

Bent u ook overtuigd na het lezen van de voordelen van het gebruik van creatine? Aarzel dan niet om de beste creatine van Muscle Concepts te kopen. Deze creatine blend is namelijk een van de zuiverste in zijn klasse, en is samengesteld uit verschillende unieke componenten in een unieke en krachtige formule. De blend bestaat namelijk uit Vitamine C dat bijdraagt aan de instandhouding van de werking van het immuunsysteem tijdens en na zware trainingen, daarnaast verlaagt Vitamine C ook het cortisol level na een zware training. Ook is de creatine monohydraat getest als het beste soort creatine dat gebruikt kan worden, creatine monohydraat ondersteunt namelijk sterkere spieropbouw / spierkracht i.c.m. explosieve krachtsinspanningen. Om deze redenen is de Total Recovery blend van Muscle Concepts een van de zuiverste en beste in zijn klasse!

Over de Schrijver Muscle Concepts

Muscle Concepts is een uniek sport- en fitness portaal. Muscle Concepts ontwikkelt haar eigen voedingssupplementen, sportsupplementen en sportvoeding met eigen unieke formules! Daarnaast ondersteunt Muscle Concepts zowel sporters als niet-sporters via voedingsschema's & trainschema's!

Jouw doelstelling = Ons doel!

Vragen?
Neem contact met ons op via het contactformulier voor meer informatie, advies over supplementen, begeleiding, personal training & coaching.

And remember: It's a lifestyle!

Bekijk alle berichten

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10% korting op onze supplementen

Bestel nu onze premium supplementen met
kortingscode "blog"