voedingssupplementen voor de winter
Written by Muscle Concepts

Voedingssupplementen voor de winter

Voor veel mensen is de winterperiode geen periode om naar uit te kijken. Sommige personen hebben in de winter namelijk last van gevoelens van vermoeidheid of gevoelens die lijken op een dip. Ook loop je een iets grotere kans om bijvoorbeeld verkouden te raken of een griepje op te lopen. In dit artikel gaan we jou daarom een aantal gezonde voedingssupplementen aanbevelen die je kunt gebruiken tijdens de winter, maar ook natuurlijk in andere seizoenen.

Gezonde voedingssupplementen voor de winter

Het slikken van voedingssupplementen in de winter kan helpen als een ondersteuning. maar niet dienen als een oplossing. Per individu, per doelstelling en per probleem kunnen voedingssupplementen aanbevolen worden. Denk hierbij aan vitamines, mineralen, maar ook specifieke supplementen die je wat meer energie kunnen geven. De voedingssupplementen die wij zouden aanbevelen zijn het mineraal zink en de vitamines C, B12 , D.

Zink

Zink is een voedingssupplement dat ik iedereen wel zou aanbevelen. Tijdens de winterperiode kun je wel wat extra zink gebruiken. Dit mineraal is betrokken bij veel processen. De belangrijkste zijn o.a. voor je immuunsysteem, celdeling en hormoonhuishouding. Zo draagt zink bij aan het normale functioneren van het immuunsysteem en een normale hormoonhuishouding. Dit is voor de meeste mensen erg belangrijk, zodat ze niet ziek worden en zich goed voelen tijdens de winter.

Vitamine C

Vitamine C is een populair antioxidant. Iedereen kent het wel. Om een ijzersterke weerstand te hebben of houden, is het belangrijk om je lichaam te beschermen. Vitamine C draagt bij aan het behoud van een goede- en sterke weerstand in een koude omgeving of moment van het jaar. Het heeft ook een positieve invloed op het immuunsysteem. Vitamine C is verder betrokken bij het creëren van natuurlijke energie voor het lichaam en heeft verschillende bewezen voordelen voor je huid, mond, tanden, ogen, botten en bloedvaten.

Vitamine B12

Vitamine B12 is een voedingssupplement voor de winter. Het kan bijdragen om de winterdip tegen te gaan, gebleken is dat Vitamine B12 een gunstige bijdrage levert aan de geestelijke veerkracht. Ook is B12 betrokken bij tientallen lichamelijke processen, waaronder je energiehuishouding.

Vitamine D3

Een van de vitamines waar vaak een tekort van is in de winterperiode is Vitamine D. Deze vitamine wordt voornamelijk uit de zon gehaald, maar wanneer deze niet schijnt (in de winter) dan kun je deze voorraad deels aanvullen met een Vitamine D supplement. Vitamine D draagt bij aan het normale functioneren van het immuunsysteem en wordt ook vaak ingezet bij een winterdip.

Last van een Winterdip?

Dit gevoel heeft te maken met het feit dat er in deze periode vaak een gebrek is aan zonlicht In de winter zijn de dagen korter, neemt de lichtsterkte van de zon af en komt de zon later op. Sommige mensen hebben zijn hier gevoeliger voor dan andere mensen. Vaak gehoorde klachten van mensen in de winter is dat ze een futloos gevoel ervaren, energieloos zijn of een neerslachtig gevoel hebben.

Verhoogde melatonine

Een andere oorzaak kan een teveel aan melatonine zijn, melatonine is namelijk een hormoon stof die normaal gesproken vooral ’s ’s avonds aangemaakt wordt en als werking heeft om ons in slaap te laten vallen. In de winter zijn de dagen korter waardoor er bij sommige mensen meer melatonine wordt aangemaakt, waardoor zij sneller een slaperig gevoel ontwikkelen. Het gebruiken van voedingssupplementen in de winter kan ondersteuning bieden om je wat energieker te voelen.

Gezonde levensstijl tegen een winterdip

Om een winterdip tegen te gaan is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen, zo is het belangrijk om een goede nachtrust te hebben, weinig stress (stress proberen te voorkomen) en een gezond en gevarieerd eetpatroon (geen ongezonde voeding) aan te houden. Voldoende bewegen of sporten is natuurlijk ook belangrijk voor je algehele gezondheid. Daarnaast kan het verstandig zijn om een van de bovenstaande supplementen te gebruiken tijdens de wintermaanden, om de tekorten aan te vullen in het lichaam. Andere voedingssupplementen die in de winterperiode een gunstig effect hebben tegen een winterdip zijn bijvoorbeeld omega 3 vetzuren en valeriaan.

Voldoende beweging

Om de winterperiode goed door te komen raden wij je aan om in de winter goed in beweging te blijven. Ga bijvoorbeeld lekker te sporten of loop een lekkere grote ronde met de hond. Beweging zorgt namelijk voor meer energie en ook dat je je over het algemeen beter gaat voelen. Naast voldoende beweging is een gezond en gevarieerd voedingspatroon ook belangrijk, want gebleken is dat gevarieerd eten daadwerkelijk een invloed heeft op de gemoedstoestand.

Ook helpt het om te zorgen dat je genoeg afleiding krijgt, ga bijvoorbeeld leuke dingen doen met vrienden, ga tijd besteden aan een hobby en voorkom dat je veel alleen zit met demotiverende gedachten. Juist op momenten dat je niet lekker in je vel zit kan het helpen om afleiding te creëren voor jezelf. Leuke dingen doen maakt je over het algemeen namelijk blij en gelukkig.

Over de Schrijver Muscle Concepts

Muscle Concepts is een uniek sport- en fitness portaal. Muscle Concepts ontwikkelt haar eigen voedingssupplementen, sportsupplementen en sportvoeding met eigen unieke formules! Daarnaast ondersteunt Muscle Concepts zowel sporters als niet-sporters via voedingsschema's & trainschema's!

Jouw doelstelling = Ons doel!

Vragen?
Neem contact met ons op via het contactformulier voor meer informatie, advies over supplementen, begeleiding, personal training & coaching.

And remember: It's a lifestyle!

Bekijk alle berichten

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10% korting op onze supplementen

Bestel nu onze premium supplementen met
kortingscode "blog"