voedingssupplementen-tegen-stress
Written by Muscle Concepts

Voedingssupplementen tegen stress

Stress is helaas iets waar velen van ons op dagelijkse basis last van hebben. Het kan komen door bijvoorbeeld je werk, je thuissituatie of een andere reden. Stress kan ervoor zorgen dat het nadelig kan zijn voor je mentale en lichamelijke gezondheid. Zo kan het leiden tot depressie, concentratiegebrek, slaapproblemen, hoofdpijn of bijvoorbeeld hoge bloeddruk, buikpijn, rugpijn. Als jij iemand bent die al last heeft van stress, dan zul je vast wel weten hoe moeilijk het is om onder controle te houden.

Er zijn een aantal natuurlijke oplossingen die je kunt proberen om stress te voorkomen of verminderen. Een sport beoefenen of de sportschool opzoeken werkt goed tegen stress.
Yoga of een andere vorm van meditatie werkt meestal ook goed. Ten slotte is je voeding en voldoende nachtrust ook belangrijk tegen stress.

Een andere oplossing tegen stress is om voedingssupplementen te consumeren. De juiste supplementen kunnen ervoor zorgen dat je effectief je stress onder controle houdt en wellicht vermindert. In deze blog gaan we alle voedingssupplementen tegen stress onder de loep nemen.

Welke voedingssupplementen helpen tegen stress?

Magnesium
Magnesium is een essentieel mineraal dat een rol speelt in meer dan 300 lichaamsprocessen. De belangrijkste zijn het ondersteunen van de energiehuishouding, het reguleren van je glucoseniveau, het immuunsysteem ondersteunen en het reguleren van stress. Een magnesiumtekort zorgt ervoor dat je eerder last krijgt van stress en zenuwen. Stress kan ervoor zorgen dat de magnesium voorraad in je lichaam afneemt. Het is dus een vicieuze cirkel waar je dan in zit. Verder ondersteunt magnesium onze bijnieren. Je bijnieren worden door stress onder druk gezet. Hierdoor kan je energiehuishouding verstoord worden, waardoor je je moe en futloos kunt voelen wanneer je stress hebt. Magnesium is volgens ons één van de beste voedingssupplementen hiertegen.

Vitamine B-complex
De B-vitamines zijn belangrijk voor je energiehuishouding en celmetabolisme. Deze vitamines dragen bij aan een verbeterde humeur en de formatie van verschillende neurologische processen die te maken hebben met stress. Vooral vitamine B3 (Niacine) zorgt hiervoor. Het is namelijk een natuurlijke oplossing om je adrenaline onder controle te houden. Adrenaline kan namelijk je stress verergeren. Daarnaast werkt niacine bloeddrukverlagend en verhoogt het je bloeddoorstroming. Dit zorgt ervoor dat je sneller en gemakkelijker ontspannen kunt worden.

Valeriaan
Valeriaanwortel is een voedingssupplementen wat meestal gebruikt wordt bij personen die gemakkelijk in slapen willen vallen. Je wordt namelijk ontspannen van valeriaan. Het kan je helpen om van je stress af te komen. Dit komt doordat het de hoeveelheid gamma amino butyric zuur (GABA) in je hersenen verhoogd. Dit natuurlijke zuur helpt om de zenuwen in je zenuwstelsel te reguleren en zodoende je stress en zenuwen te verminderen.

L- Theanine
Theanine is een aminozuur die te vinden is in groene thee. Het werkt ontspannend, waardoor het stress tegengaat. Voor je mentale welzijn en lichaam werkt het daarom erg goed. Dit is een goed supplementen tegen stress wat je ook samen met andere supplementen kunt nemen, zoals cafeïne of andere stimulansen. Zo kun je rustig blijven en ook een goede focus krijgen door de stimulansen. Het is ook mogelijk om dit supplement met één van de producten hierboven te combineren voor een synergetisch effect.

Tyrosine
Uit onderzoek blijkt dat tyrosine ook een goede werking heeft tegen stress. [2]
Door te supplementeren met tyrosine kunnen zal de productie van belangrijke neurotransmitters zoals norepinephrine en dopamine (geluksstofje) goed verlopen. Tyrosine zorgt ervoor dat de hormonen die je humeur beïnvloeden geproduceerd kunnen worden.Dit verkleint de kans op stress en gevoelens van depressie.

Glutamine
Het aminozuur Glutamine heeft vele werkingen. Vooral op het stofwisselingsproces doet het mee op verschillende manieren. Glutamine verhoogt namelijk de GABA productie. GABA is een natuurlijke zuur helpt om de zenuwen in je zenuwstelsel te reguleren en zodoende je stress en zenuwen te verminderen.

Bronvermelding

[1] Department of Psychiatry, JSS Medical College, Mysore, Understanding nutrition, depression and mental illnesses (2008)
[2] Louis E. Banderet, Harris R. Lieberman, Treatment with tyrosine, a neurotransmitter precursor, reduces environmental stress in humans (1989(

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10% korting op onze supplementen

Bestel nu onze premium supplementen met
kortingscode "blog"