voedingssupplementen online bestellen
Written by Muscle Concepts

Voedingssupplementen online bestellen: waar let ik op?

Tegenwoordig maken steeds meer mensen gebruik van (sport)voedingssupplementen. Maar waar moet je eigenlijk op letten al wil je voedingssupplementen online bestellen? In dit artikel wordt uitgelegd waar voedingssupplementen voor dienen en waar je moet opletten bij het bestellen van voedingssupplementen.

Wat zijn voedingssupplementen?

Voordat we het gaan hebben waar je op moet letten bij het bestellen van voedingssupplementen is het belangrijk om te weten wat er onder voedingssupplementen wordt geschaard. Voedingssupplementen zijn producten die dezelfde voedingsstoffen bevatten die van nature ook voorkomt in onze voeding. We gebruiken ze als aanvulling op onze dagelijkse voedingspatroon. Zo zijn visolie, aminozuren, antioxidanten, vitamines en mineralen zeer populair als voedingssupplement. Als er gepraat wordt over vitamines en mineralen wordt er al snel gedacht aan groente en fruit, maar wist je dat in peulvruchten, zuivel, boter en olie ook vitamines en mineralen zitten? Deze stoffen zijn essentieel om ons lichaam goed te laten functioneren.

Gelukkig is het zo dat de meeste mensen in Nederland voldoende mineralen en vitamines binnen krijgen (als er tenminste gezond en gevarieerd gegeten wordt). Maar er zijn enkele risicogroepen, bekend is dat ouderen, kinderen, veganisten, sporters en enkele andere groepen een verhoogd risico lopen op een vitamine tekort. Met name degenen die intensief bezig zijn met hun lichaam. Dit zijn dan ook direct de groepen die voedingssupplementen online bestellen om mogelijke tekorten te voorkomen.

Gevolg tekort vitamines en mineralen

Wanneer je lichaam te weinig vitamines en mineralen binnenkrijgt, kan je lichaam als signaal allemaal klachten aangeven. Hierbij kun je denken aan concentratieverlies, futloosheid of vermoeidheid. Wij raden u aan om langs de huisarts te gaan wanneer u last heeft van deze klachten. De huisarts kan namelijk uitzoeken of je een tekort hebt aan vitamines of- en mineralen, en hier vervolgens een advies over geven. Belangrijk is dat je niet allemaal vitamine pillen gaat slikken als je je niet goed voelt, het kan namelijk ook een andere reden hebben.

Wij raden je daarom ook aan om eerst op je voeding te gaan letten voordat je allemaal voedingssupplementen gaat slikken. Het is namelijk zo dat voedingssupplementen moeten dienen als aanvulling op je voedingspatroon en niet als vervanging van je voedingspatroon.

Waar kan ik voedingssupplementen online bestellen?

Om voedingssupplementen online te bestellen kun je het beste een zoekmachine gebruiken. Wil je niet lang zoeken voordat je gezonde en zuivere supplementen gevonden hebt? Voedingssupplementen van hoge kwaliteit kun je bestellen via de webshop van Muscle Concepts.

Welke voedingssupplementen heb ik nodig?

Het is moeilijk om te zeggen welke voedingssupplement jij nodig hebt en/of je überhaupt een voedingssupplement nodig hebt. Het beste is om dit met jouw diëtist, voedingsconsulent of arts te bespreken. Zo kun je een keuze met behulp van de kennis van ervaren professionals. In de praktijk werkt zelfdiagnose namelijk bijna niet. Er spelen namelijk te veel factoren mee om 100% zeker te zijn dat jij een specifieke voedingssupplement nodig hebt.

Uiteraard kun je voedingssupplementen nemen als je zeker weet dat je een tekort hebt van iets. Stel jezelf bijvoorbeeld de volgende voorbeeldvragen:

  • Eet je wekelijks voldoende vette vis, olie, avocado, noten en zaden? Dan zou het supplementeren met een omega 3 supplement interessant zijn.
  • Consumeer je dagelijks zo’n 400 gram groente? Dan zou het interessant zijn om te supplementeren met een aantal belangrijke vitamines, mineralen en spoorelementen. Denk bijvoorbeeld aan o.a. vitamine C, kalium en zink.
  • Krijg je voldoende (complete) eiwitten binnen uit je voeding? Zo niet, kan een whey protein shake dit aanvullen indien nodig.

Zo zijn er tal van andere voorbeelden voor elke voedingsstof. Uiteindelijk willen we van alle voedingsstoffen voldoende binnen krijgen zodat zowel onze geestelijke als lichamelijke gezondheid optimaal is. Voedingssupplementen kunnen hier positieve invloeden op uitoefenen.

Wil je voedingssupplementen online bestellen? Let hierop!

Wanneer je ervoor kiest om voedingssupplementen online te bestellen dan is het belangrijk dat je goed kijkt naar wat je besteld. Het is namelijk zo dat lang niet alle voedingssupplementen goed zijn voor onze gezondheid.

Wil je voedingssupplementen online bestellen? Let dan goed op waar je het koopt. Sommige supplementen kunnen qua kwaliteit verschillen. Het verschil in kwaliteit kan liggen aan het product zelf, maar ook aan de toevoegingen. Zo zal een ongezonde toevoeging het product een stuk goedkoper maken dan een duurdere toevoeging. Dit heeft ermee te maken dat sommige fabrikanten (voornamelijk goedkopere merken) gebruik maken van kunstmatige zoet- en kleurstoffen. Deze kunstmatige zoet- en kleurstoffen bevatten over het algemeen zeer schadelijke stoffen / e-nummers en die wil je liever niet in je lichaam hebben. Enkele voorbeelden van producten met toegevoegde stoffen die je niet binnen wil krijgen zijn eiwitpoeders met sucralose en/of acesulfaam K, fatburners met ingrediënten waarvan de verhoudingen niet kloppen (teveel cafeïne) en weightgainers waar per 100g veel te veel suiker in is toegevoegd. Hier in het kort nog een samenvatting van waar u onder andere op moet letten bij het bestellen van voedingssupplementen:

  • Zoetstoffen
  • Ongezonde toevoegingen (suiker)
  • Slechte verhoudingen van producten (teveel of te weinig van iets)

Controleer daarom altijd van tevoren de ingrediënten van het desbetreffende voedselsupplement, kijk ook altijd kritisch naar de webshop waar je het supplement koopt. Goedkopere voedingssupplementen blijken in de praktijk vaker ongezond, en werken ook lang niet zo goed als de gezondere voedingssupplementen.

Als laatste tip geven wij je mee dat je niet mag verwachten dat voedingssupplementen wondermiddelen zijn. Het is veel belangrijker om een gezonde levensstijl aan te houden waarbij je gericht op je voeding let (genoeg vitamines en mineralen uit je voedsel halen) en voedingssupplementen gebruikt als aanvulling op je dagelijkse eetpatroon.

Over de Schrijver Muscle Concepts

Muscle Concepts is een uniek sport- en fitness portaal. Muscle Concepts ontwikkelt haar eigen voedingssupplementen, sportsupplementen en sportvoeding met eigen unieke formules! Daarnaast ondersteunt Muscle Concepts zowel sporters als niet-sporters via voedingsschema's & trainschema's!

Jouw doelstelling = Ons doel!

Vragen?
Neem contact met ons op via het contactformulier voor meer informatie, advies over supplementen, begeleiding, personal training & coaching.

And remember: It's a lifestyle!

Bekijk alle berichten

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10% korting op onze supplementen

Bestel nu onze premium supplementen met
kortingscode "blog"