supplementen-mee-in-het-vliegtuig
Written by Muscle Concepts

Voedingssupplementen mee in het vliegtuig

Je hebt ervoor gekozen om te vliegen naar je vakantiebestemming. Toch wil je ook in deze periode van weinig stress goed op je gezondheid letten. In het buitenland kan het lastig zijn om bijvoorbeeld aan je dagelijkse eiwitbehoefte te voldoen. Ook vitamines en mineralen worden over het algemeen minder geconsumeerd op vakantie. Uit ervaring weten wij dat supplementen zoals eiwitpoeder / whey protein, vitaminepillen, maar ook creatine (als je bijvoorbeeld net in de oplaadfase zit) een uitkomst kunnen zijn. Maar mogen voedingssupplementen mee in het vliegtuig? In dit blog kun je hier alles over lezen.

Komen voedingssupplementen langs de douane?

De douane is er op vliegvelden onder andere om de in en uitvoer van goederen goed te controleren. Dit is dus ook van toepassing op voedingssupplementen, hierin kunnen we kort zijn. Binnen Europa is het toegestaan om voedingssupplementen mee in het vliegtuig te nemen. Houd er wel rekening mee dat dit geldt voor eigen gebruik. Ook moeten de supplementen en ingrediënten legaal zijn in de landen waar naartoe gereisd wordt. Voor de rest van de wereld ligt het wat ingewikkelder. Het kan per land verschillen of en welke supplementen er ingevoerd mogen worden. Zo kunnen bepaalde ingrediënten in pre-workouts problemen opleveren. Het zou hier kunnen gaan om doping. Twijfel je of de supplementen toegestaan zijn in je vakantieland? In dit geval is het verstandig contact op te nemen met de douane of met de luchtvaartmaatschappij.
supplementen-mee-in-het-vliegtuig-blog

Hoeveel supplementen mag ik meenemen?

Het is niet zo dat je onbeperkt supplementen mee in het vliegtuig mag nemen. De douane kijkt altijd of deze hoeveelheden voor eigen gebruik zijn. Bij grote hoeveelheden kan het vermoeden ontstaan dat het gaat om handel. Dit is lang niet altijd toegestaan, je loopt hiermee het risico dat de supplementen worden ingenomen. Ook riskeer je een boete, houd de hoeveelheden dus altijd voor eigen gebruik.

Handige supplementen op vakantie

Heb jij nog even snel wat supplementen nodig voor vakantie, nu je leest dat je ze gewoon kunt meenemen? Bestel dan voor 16:00 uur en je hebt ze morgen in huis!
Supplementen die handig zijn om mee te nemen, zijn bijvoorbeeld kleine verpakkingen en macro- micronutriënten die je waarschijnlijk tekort zal binnenkrijgen tijdens je vakantie. Hieronder zie je de top 5 supplementen die vaak worden meegenomen op vakantie:

Gebruik je kortingscode vakantiekorting10 en ontvang 10% korting op je totale bestelling!

Waarom?
1. 10-pack Whey Isolaat Peach10 Whey isolaat eiwitshakes om makkelijk mee te nemen op vakantieBestellen
2. Pure Whey Isolaat1 kilo whey isolaat om ook op vakantie je spiermassa te behoudenBestellen
3. BCAA BodyguardTrainen op vakantie? BCAA Bodyguard helpt je herstellen als de beste!Bestellen
4. Total Recovery CreatineTrainen op vakantie? Stimuleer spiergroei bij explosieve krachtinspanningen!Bestellen
5. MultivitamineDe kans is op vakantie groter dat je dagelijks onvoldoende vitamines binnenkrijgt.Bestellen

Supplementen in originele verpakking

Probeer supplementen zoveel mogelijk in de originele verpakking mee te nemen naar je vakantiebestemming. De douane ziet zo dat het gaat om supplementen en kan tevens direct de ingrediënten checken. Lukt het niet om de originele verpakking mee te nemen omdat je simpelweg geen kilo’s mee wilt nemen. Kies er dan voor om de supps in doorzichtige zakjes te stoppen en voeg hier een ingrediëntenlijst aan toe. Ook is het verstandig om de supplementen bovenop je kleding te leggen. Mocht de douane ervoor kiezen om een korte check uit te voeren hoeven ze in ieder geval niet je hele koffer om te gooien. Dit zorgt ervoor dat je ontspannen aan je vakantie kan beginnen.

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10% korting op onze supplementen

Bestel nu onze premium supplementen met
kortingscode "blog"