voedingssupplementen-mee-op-vakantie
Written by Muscle Concepts

Voedingssupplementen mee op vakantie

Het is zover, na een periode van hard werken of studeren is het eindelijk tijd voor vakantie. Of je kiest voor een actieve of zeer inactieve vakantie ligt helemaal aan jezelf. Eens even helemaal tot rust komen en ook een weekje niet sporten, kan ook heel goed zijn voor je herstel. Je zult gelukkig niet direct je gains verliezen of conditie afbouwen, maar natuurlijk is voeding hierin wel heel belangrijk. Om je lichaam echt rust te geven en goed te laten herstellen is het belangrijk dat je gezonde voedingsstoffen binnenkrijgt, maar dat kan soms lastig zijn op vakantie. Daarom kan het handig zijn om voedingssupplementen mee op vakantie te nemen? Maar mag dit eigenlijk wel? En hoe krijg je ze de grens over? In dit blog lees je alles over de regels die gelden op dit gebied.

Waarom wil je voedingssupplementen mee op vakantie?

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom mensen graag supplementen meenemen naar het buitenland. Zo nemen veel mensen supplementen mee om aan de juiste hoeveelheden vitamines en mineralen te komen. Het eten in het buitenland kan nogal verschillen van thuis en hierdoor kan het moeilijk zijn om aan de juiste en voldoende voedingsstoffen te komen. Een andere reden is dat fanatieke sporters bang zijn dat ze de spieren, waar ze maanden voor getraind hebben, na een paar weken vakantie ineens kwijt zijn. Laten we voorop stellen dat een periode van rust geen dramatische gevolgen heeft voor je lichaam. Sterker nog, vaak zijn een paar weken rust juist ontzettend goed. Het lichaam reageert hierna weer een stuk sterker op de krachtinspanningen, supplementen en voeding.

Welke voedingssupplementen meenemen op vakantie?

Op vakantie eet je meestal anders dan dat je thuis doet. Je hebt bijvoorbeeld geen keuken tot je beschikking, of geen koelkast, of maar beperkte ruimte. Daarnaast kan je ritme ook anders zijn dan je het liefst zou zien, dus kunnen voedingssupplementen erg welkom zijn! Uit ervaring hebben we gemerkt dat de volgende supplementen handig kunnen zijn, om bij je te hebben tijdens een vakantie:

  • Eiwitten / proteïnen. Als krachtsporter weet je dat je dagelijks een grote hoeveelheid eiwitten moet eten, om geen spiermassa te verliezen. Vaak wordt dat verdeeld over 5 tot 6 maaltijden per dag. Op vakantie kan het lastig zijn om aan al deze maaltijden te komen (of aan de juiste producten) en daarom ook om aan voldoende eiwitten te komen. Door af en toe een eiwitshake te nemen, kun je toch nog aan je eiwitbehoefte komen!
  • Creatine Monohydraat. Steeds vaker zijn er goede gyms in het buitenland, of bijvoorbeeld bij het hotel waar je in zit. Je kunt dus gewoon blijven trainen op vakantie! Om ook nog progressie te kunnen maken of je net in een bepaalde fase qua creatine gebruik zit, kan het handig zijn om dit supplement gewoon mee te nemen.
  • Vitaminepillen. Aan groente en fruit krijg je op vakanties niet altijd genoeg binnen. In verre, tropische landen wordt het vaak al afgeraden om rauwe groentes te eten in verband met voedselvergiftiging, om maar een voorbeeld te noemen. Vitaminepillen kunnen dan een uitkomst bieden!

Maar mag je supplementen zoals creatine, eiwitten (proteïne) en vitamines meenemen in bijvoorbeeld het vliegtuig. Dat is wel een puntje om rekening mee te houden.

Voedingssupplementen en grenscontroles

De voedingssupplementen die je in Nederland koopt in een winkel of webshop, zijn natuurlijk gewoon legaal. Maar geldt dit ook in het buitenland en hoe krijg je je supplementen de grens over?

Hierover kunnen we kort zijn. Binnen Europa kunnen gerust voedingssupplementen mee op vakantie. Ook kunnen voedingssupplementen mee in het vliegtuig, als ze maar toegestaan zijn in het land van bestemming. Daarnaast dienen de supplementen voor eigen gebruik te zijn en mag er geen sprake zijn van handel. In principe is het meenemen van voedingssupplementen binnen Europa geen probleem. De hierboven besproken supplementen (en ook alle supplementen die je vindt in onze webshop) zijn namelijk allemaal op natuurlijke basis en met voedingsstoffen die je ook in levensmiddelen vindt. Ook buiten Europa hoeft dit geen problemen op te leveren, maar twijfel je? Dan is het altijd verstandig om even navraag te doen. Wat we wel als tip willen meegeven, is dat je de supplementen het beste in de originele verpakking mee kunt nemen. Mocht de douane op het vliegveld je tas controleren, dan verminder je hiermee de kans op problemen. Dit geldt ook bij eventuele grenscontroles als je met de auto, boot of fiets op vakantie gaat.

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10% korting op onze supplementen

Bestel nu onze premium supplementen met
kortingscode "blog"