vitaminesupplementen-crossfit
Written by Muscle Concepts

Vitaminesupplementen voor crossfit

Crossfit is één van de meest intensieve vormen van een work-out en vraagt heel veel van de sporter. Hoe kunnen vitaminesupplementen hierin ondersteunen? Uiteraard kunnen vitaminesupplementen de crossfit training niet voor je doen. Ze kunnen het je wel net dat stukje makkelijker maken.

Crossfit: welke vitaminesupplementen gaan mij helpen?

Vitamine C

Vitamine C is vitamine met tal van positieve effecten op allerlei processen in het lichaam. Zo:

  • activeert vitamine C de natuurlijke levering van energie
  • bevorderd het ons concentratievermogen
  • helpt het bij vermoeidheid
  • helpt vitamine C gezonde cellen te beschermen

Bovenstaande effecten van juiste vitamine C spiegel maken van vitamine C [2] misschien wel het belangrijkste vitaminesupplement voor crossfit sporters. Door de hoge intensiteit is het natuurlijk zeer wenselijk als je als jouw natuurlijk energie kunt aanspreken. Daarnaast helpt vitamine C op deze manier vermoeidheid tegen te gaan tijdens een intensieve work-out.
Een ander groot voordeel is dat vitamine C bevorderend werkt voor ons concentratievermogen. Door de hoge intensiteit, maar ook de verhoogde moeilijkheidsgraad en het dynamische karakter van veel crossfit oefeningen is het heel belangrijk om goed geconcentreerd te zijn.
Laatste voordeel van vitamine C is de beschermende werking tegen slechte invloeden van buitenaf, ook wel vrije radicalen genoemd. Tijdens intensieve inspanning zijn wij daar meer vatbaar voor en vitamine C beschermt ook daar dus extra tegen.

Vitamine B complex

Waar zorgen een B vitamines precies voor in het lichaam?

  • omzetting van bestanddelen in energie
  • ondersteuning van aanmaak hemoglobine, hemoglobine zorgt voor efficiënte aan- en afvoer van zuurstof naar de spieren
  • verbeteren van de spijsvertering

Vitamine B complex is een verzamelnaam voor een groot aantal soorten vitamine B. Al deze vitamine B hebben een specifieke functie en daarmee ook een specifiek effect op het lichaam. Wat ze allemaal gemeen hebben is dat ze allemaal te maken hebben met de opname en omzetting van energie uit voeding. Dit is ook direct de belangrijkste reden waarom vitamine B gezien kan worden als een goed vitamine supplement voor crossfit sporters. Door de grote energiebehoefte tijdens crossfit is het belangrijk dat energie uit voeding optimaal wordt omgezet om zo een topprestatie te kunnen leveren.

Vitamine D3

Vitamine D3 zorgt o.a. voor:

  • sterke botten en tanden
  • in stand houden van spierfunctie
  • Goede werking van het immuunsysteem

Uit onderzoek [3] is gebleken dat vitamine D goed is voor de spierfunctie. Het verbetert de afgifte van energie in de spieren en geeft zo een energieboost. Dit kan bijdragen aan betere prestaties bij een intensieve sport als crossfit. Naast vitamine supplementen kunnen andere sportsupplementen jou helpen om nog meer uit jezelf te halen. Eiwitten, BCAA en Total Recovery. Bekijk voor ons volledige aanbod onze pagina crossfit supplementen.

Conclusie

Crossfit is één van de meest intensieve vormen van een work-out. Crossfit creëert om deze reden een hele grote energiebehoefte bij de sporter. Het is uiteraard het beste om deze energiebehoefte uit je dagelijkse voeding te halen, soms is dat gezien de hoeveelheid of een gebrek aan tijd simpelweg niet mogelijk. Dan kunnen vitaminesupplementen een heel goede aanvulling zijn op dagelijkse voeding. Op deze manier kan je toch aan jou verhoogde behoefte voldoen, zonder veel tijd kwijt te zijn aan eten of buitensporig veel te hoeven eten van één bepaald vitaminerijk product. Daarnaast kan de aanwezigheid van bepaalde vitamines een positief effect hebben op je prestaties tijdens je training en op de lange termijn.

Bronvermelding
[1] https://gezondr.nl/vitamine-b-waar-is-het-goed-voor-en-waar-moet-je-op-letten/
[2] http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/vitamine-c.aspx
[3] https://academic.oup.com/jcem/article/98/3/E509/2536948

Over de Schrijver Muscle Concepts

Muscle Concepts is een uniek sport- en fitness portaal. Muscle Concepts ontwikkelt haar eigen voedingssupplementen, sportsupplementen en sportvoeding met eigen unieke formules! Daarnaast ondersteunt Muscle Concepts zowel sporters als niet-sporters via voedingsschema's & trainschema's!

Jouw doelstelling = Ons doel!

Vragen?
Neem contact met ons op via het contactformulier voor meer informatie, advies over supplementen, begeleiding, personal training & coaching.

And remember: It's a lifestyle!

Bekijk alle berichten

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10% korting op onze supplementen

Bestel nu onze premium supplementen met
kortingscode "blog"