vitamines-zwanger-worden
Written by Muscle Concepts

Kunnen vitamines zwanger worden makkelijker maken?

Wil jij graag zwanger worden? Vitamines kunnen daar aan bijdragen! Vitamines kunnen je helpen om je basis gezondheid zo goed mogelijk te houden. Door je lichaam in goede conditie te brengen en het te voorzien van de belangrijkste voedingsstoffen vergroot je de kans om zwanger te raken.

Vitamines zijn van grote invloed op ons lichaam en ze kunnen bijdragen om de ideale voorwaarden te creëren om zwanger te raken. Naast vitamines kunnen ook andere supplementen zwanger worden stimuleren. Uiteraard bieden ze geen garantie.

Hoe kunnen vitamine zwanger worden makkelijker maken?

Vitamines zijn van essentieel belang in een groot aantal processen in ons lichaam. Door de juiste processen te bevorderen en het lichaam te beschermen tegen slechte invloeden van buitenaf kunnen vitamines zwanger worden makkelijker maken.

Welke vitamines kunnen zwanger worden makkelijker maken?

Een goede algehele conditie vergroot de kans om zwanger te worden, dus is het belangrijke om alle vitamines op peil te hebben en te houden als je zwanger wilt worden. Toch zijn er een aantal waarvan het belang extra wordt benadrukt:

Foliumzuur (B11)

Het bekendste vitamine en daarmee het meest gebruikte supplement om zwanger te worden is vitamine B11 ofwel foliumzuur. De voornaamste reden dat foliumzuur wordt geadviseerd is dat foliumzuur de kans op een aangeboren afwijking helpt beperken.

Vitamine D

Vitamine D kan positief van invloed zijn omdat het de aanmaak van geslachtshormonen stimuleert. Daarnaast helpt het de hormoonbalans in het lichaam te reguleren, hetgeen weer een positieve invloed heeft op de groei van botten en skelet van de foetus. Daarnaast is vitamine D ook een goed supplement voor de aanstaande vader. Voldoende vitamine D wordt helpt de kwaliteit van zaadcellen te verhogen.

Vitamine C

Vitamine C zorgt ervoor dat foliumzuur en ijzer beter door het lichaam worden opgenomen uit voeding. Verder ondersteunt het je immuunsysteem en draagt het bij aan een goede algehele gezondheid.

Welke andere supplementen kunnen zwanger worden makkelijker maken?

Naast vitamines zijn er nog een aantal andere voedingsstoffen of voedingssupplementen die de kans om zwanger te worden kunnen vergroten.

Omega 3

Dragen bij aan de vruchtbaarheid voor de je zwangerschap. Daarnaast helpen ze tijdens de zwangerschap bij het voorkomen van miskramen en vroeggeboorte.

Zink

Vergelijkbaar met vitamine C ondersteunt zink de opname van foliumzuur in het lichaam. Daarnaast is het een aanrader voor vaders met een kinderwens. Zink bevorderd namelijk de mobiliteit van zaadcellen en verhoogd hun kwaliteit.

Ijzer

Bloedarmoede is een komt relatief veel voor. Voldoende ijzer helpt bloedarmoede voorkomen. Dit is van belang wanneer je zwanger probeert te worden omdat bloedarmoede de vruchtbaarheid kan beïnvloeden.

Maca

Maca heeft een sterk hormoonregulerende werking. Het wordt veel gebruikt ter bevordering van de vruchtbaarheid wanneer stress als een belangrijke oorzaak van de verstoorde hormoonbalans wordt gezien. Naast invloed op de hormonen werkt Maca ook kalmerend.

Voor meer informatie over supplementen tijdens de zwangerschap, check de pagina: Voedingssupplementen tijdens zwangerschap

Conclusie

Heb je een grote kinderwens en wil je snel zwanger raken, dan kunnen vitamines en supplementen je daar zeker bij ondersteunen. Belangrijker is echter nog een gezonde basis. Eet gezond en sport regelmatig voor een goede basis. Kijk vervolgens welke supplementen en vitamines zinvol kunnen zijn en kunnen bijdragen aan jouw doel.

Over de Schrijver Muscle Concepts

Muscle Concepts is een uniek sport- en fitness portaal. Muscle Concepts ontwikkelt haar eigen voedingssupplementen, sportsupplementen en sportvoeding met eigen unieke formules! Daarnaast ondersteunt Muscle Concepts zowel sporters als niet-sporters via voedingsschema's & trainschema's!

Jouw doelstelling = Ons doel!

Vragen?
Neem contact met ons op via het contactformulier voor meer informatie, advies over supplementen, begeleiding, personal training & coaching.

And remember: It's a lifestyle!

Bekijk alle berichten

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10% korting op onze supplementen

Bestel nu onze premium supplementen met
kortingscode "blog"