zwangerschap-vitamines
Written by Muscle Concepts

Vitamine & Zwangerschap: zwangerschap vitamines?

Ben je in blijde verwachting en wil je graag weten hoe vitamines jou kunnen helpen om stralend je zwangerschap door te komen? Dan ben je aan het juiste adres! Wij zetten voor je op een rij hoe bepaalde vitamines je kunnen ondersteunen tijdens je zwangerschap om zonder al te veel klachten je zwangerschap door te komen.

Vitamines zijn belangrijk in ieders voedingspatroon, het lichaam heeft ze nodig en het is van belang dat je ze in voldoende mate binnenkrijgt. Maar tijdens de zwangerschap is het belang nog groter, er moet immers ook gezorgd worden voor het ongeboren kind en ook deze heeft behoefte aan voldoende vitamines om zich optimaal te ontwikkelen. Het streven is om alle benodigde vitamines en mineralen via normale voeding binnen te krijgen. In de praktijk blijkt dit moeilijk en dan kunnen vitamine- en voedingssupplementen uitkomst bieden.

Zwangerschap vitamines? Kunnen vitamine de zwangerschap makkelijker maken?

Indirect wel, vitamines kunnen een positieve invloed uitoefenen op bepaalde processen en ze kunnen het lichaam ondersteunen bepaalde risico’s en ongemakken tijdens de zwangerschap tegen te gaan. De volgende vitamines kunnen je helpen tijdens je zwangerschap:

  • Vitamine C
  • Vitamine D
  • Vitamine B

 

Vitamine C & zwanger zijn

Vitamine C wordt tijdens de zwangerschap aangeraden om de weerstand op pijl te houden. Zo bescherm je niet alleen jezelf maar ook je kindje voor slechte invloeden van buitenaf.

Vitamine D & zwanger zijn

Naast vitamine C helpt ook vitamine D de weerstand op peil te houden. Daarnaast zijn er aanwijzingen dat vitamine D helpt om zwangerschapsdiabetes, zwangerschapsvergiftiging en een te laag geboortegewicht te voorkomen. Het is van belang om tijdens je zwangerschap vitamine D te suppleren omdat mensen vaak al ongemerkt een vitamine D tekort hebben. Tijdens de zwangerschap neemt de behoefte aan vitamine D toe en zeker in de wintermaanden neemt de opname van vitamine D uit zonlicht alleen maar af. Dus kan een supplement vaak uitkomst bieden.

Vitamine B & zwanger zijn

Vitamine B is heel belangrijk voor de energiehuishouding in ons lichaam. Zwangere vrouwen hebben vaak last van vermoeidheid tijdens de zwangerschap. Door tijdens de zwangerschap vitamine B te suppleren houd jij je natuurlijke energieniveau op peil en ga je fitter richting je bevalling.

Vitamine A & zwanger zijn

Vitamine A is belangrijke vitamine om in de gaten te houden wanneer je zwanger bent. Een teveel aan vitamine A kan namelijk nadelige gevolgen hebben voor je kindje. Aanbevolen wordt om geen vitamine A supplementen te gebruiken en leverproducten te mijden tijdens je zwangerschap.

Conclusie

Kunnen vitamines zwangerschap makkelijker maken? Misschien niet direct, maar indirect kunnen ze zeker bijdragen aan een betere algehele gezondheid en er voor zorgen dat het lichaam in optimale conditie is en blijft om deze mooie maar zware periode aan te kunnen. Wil je weten hoe naast vitamines andere supplementen je kunnen helpen tijdens je zwangerschap? Bekijk dan ons blog: Voedingssupplementen tijdens zwangerschap

Over de Schrijver Muscle Concepts

Muscle Concepts is een uniek sport- en fitness portaal. Muscle Concepts ontwikkelt haar eigen voedingssupplementen, sportsupplementen en sportvoeding met eigen unieke formules! Daarnaast ondersteunt Muscle Concepts zowel sporters als niet-sporters via voedingsschema's & trainschema's!

Jouw doelstelling = Ons doel!

Vragen?
Neem contact met ons op via het contactformulier voor meer informatie, advies over supplementen, begeleiding, personal training & coaching.

And remember: It's a lifestyle!

Bekijk alle berichten

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10% korting op onze supplementen

Bestel nu onze premium supplementen met
kortingscode "blog"