De vijf beste superfoods!?
Written by Muscle Concepts

De vijf beste superfoods!?

Naast supplementen is voeding buitengewoon belangrijk. Wij adviseren altijd om een uitgebalanceerd voedingsschema te maken in combinatie met de juiste supplementen met verschillende superfoods. Superfoods zijn bepaalde voedingswaren waaronder vele noten en zaden die een buitengewone concentratie aan vitamine, mineralen, antioxidanten etc. bevatten. Door een geselecteerd aantal superfood producten als tussendoortjes of tijdens een maaltijd erbij te nuttigen, kan dit de gezondheid al enorm positief beïnvloeden. Deze 5 superfoods worden ten allen tijde gebruikt door onze topsporters, en zijn dus het meest populair. In deze blog kom jij erachter wat de beste superfoods zijn en waarom.

Chia zaden

Het meest gezonde zaad ter wereld is Chiazaad. Dit is dan ook van alle zaden het beste superfood. Chiazaden hebben een erg hoog gehalte vitamine en mineralen. Zo is 30 gram Chiazaad al goed voor 33% van je dagelijkse hoeveelheid vezels. De omega 3 vetten zijn belangrijk voor de hersenen en het aanwezige calcium en magnesium zorgen voor sterke tanden en botten. Ook het fosfor in het zaad draagt bij aan sterke tanden en botten, en ondersteund het herstel van de spieren en weefsel.

Spirulina

Spirulina is een blauw-groene alg dat één van de oudste vormen van leven op de aarde is. Het is één van de beste superfoods door het hoge gehalte proteïne, vitamine, mineralen en antioxidanten. Spirulina heeft een positieve invloed op de productie van antilichaampjes en infectie etende eiwitten. Dit zal je dus beschermen tegen bepaalde allergieën of chronische ziektes als kanker. Ook zit spirulina vol met aminozuren, de bouwstenen van eiwitten. Spirulina is te verkrijgen in pil- en poedervorm.

Tarwegras

Tarwegras is gemaakt van jonge tarweplanten en wordt van oudsher gebruikt als alternatief geneesmiddel tegen verschillende ziektes en wonden. Het is een glutenvrij voedingswaar. Tarwegras bevat verschillende vitamines, vezels en ijzer. Ook dit superfood bevat eiwitten en de essentiële aminozuren. Het chlorofyl/bladgroen helpt ook nog eens vrije radicalen te neutraliseren.

Hennepzaad

Hennepzaad is enorm gezond zaad van de bekende hennepplant, ook wel bekend als “het wietplantje”. Ook dit superfood bevat hoge hoeveelheden essentiële aminozuren. Er is geen andere voedingsstof die zulke hoge hoeveelheden essentiële aminozuren bevat. Nog hoger dan lijnzaad en andere noten. Naast de aminozuren zit hennepzaad ook boordevol plantaardige eiwitten en bevat het vitamines E, C, B1, B2, B3 en B6. Ook de mineralen ijzer, magnesium, calcium, kalium, zink, koper, fosfor en jodium zitten in dit zaad. Onder andere door al deze voedingsstoffen heeft hennepzaad een versterkende werking op het immuunsysteem, worden ontstekingen en cholesterol geremd, herstellen spieren en de huid beter en is je bloedsuikerspiegel beter te beheersen.

Goji bessen

De Goji bes wordt gezien als dé gezondste bes met de meeste vitamines en mineralen op deze aarde. Hiermee is de Goji van alle bessen dan ook het beste superfood. Deze bes is afkomstig van een braamachtige plant die voornamelijk groeit in het noorden van China. Vroeger werd Goji gebruikt om bekende ziektes zoals, diabetes, hoge bloeddruk, koorts en leeftijd gerelateerde oog aandoeningen te bestrijden. Wij geven de Goji bes tegenwoordig de term superfood, omdat deze rijk is aan vitamines en mineralen. Ook bevat de bes 15x meer ijzer dan spinazie. Naast dat zitten de nodige vezels, antioxidanten en aminozuren ook in de bes. Wist je dat: Goji bessen het hoogste eiwitgehalte hebben van alle soorten fruit?

Superfoods bestellen

Meer dan 90% van de mensen eet te weinig zaden en noten om te komen aan hun dagelijkse behoefte van plantaardige eiwitten, antioxidanten, aminozuren, ijzer, chroom, fosfor en nog veel meer. Regelmatig een dagelijkse hoeveelheid aan superfoods nuttigen kan al snel positieve effecten op zowel lichaam als geest hebben. Denk jij superfood te kunnen gebruiken? Kijk dan eens naar onze Nature Complex! Heb je nog meer informatie nodig over superfoods of wil je persoonlijk advies? Je kunt altijd contact met ons opnemen of langskomen in de winkel.

Over de Schrijver Muscle Concepts

Muscle Concepts is een uniek sport- en fitness portaal. Muscle Concepts ontwikkelt haar eigen voedingssupplementen, sportsupplementen en sportvoeding met eigen unieke formules! Daarnaast ondersteunt Muscle Concepts zowel sporters als niet-sporters via voedingsschema's & trainschema's!

Jouw doelstelling = Ons doel!

Vragen?
Neem contact met ons op via het contactformulier voor meer informatie, advies over supplementen, begeleiding, personal training & coaching.

And remember: It's a lifestyle!

Bekijk alle berichten

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10% korting op onze supplementen

Bestel nu onze premium supplementen met
kortingscode "blog"