sportsupplementen-voetbal
Written by Muscle Concepts

Top 5 sportsupplementen voor voetballers

Voetbal en supplementen

Het gebruik van supplementen is binnen het voetbal lijkt nog niet zo gemeengoed als binnen andere sporten. Toch kunnen voetballers bij intensieve inspanning veel baat hebben bij het gebruik van (voetbal) supplementen.
Deze supplementen zullen er niet direct voor zorgen dat je een betere voetballer wordt, talent kun je immers niet innemen. Waar supplementen wel bij kunnen ondersteunen is een waardevolle aanvulling op je dagelijkse voeding. Dit zorgt ervoor dat je voldoende belangrijke stoffen binnen krijgt en je vaker langere en zwaardere trainingen aankunt. Iets wat er op termijn wel voor zorgt dat je beter wordt.

Voetbal supplementen vóór inspanning:

Bepaalde supplementen zijn vooral nuttig in te nemen voordat maximale inspanning geleverd wordt. Daarnaast zijn deze supplementen vaak effectief bij langduriger gebruik naast reguliere voeding.

Glucosamine

Glucosamine is een lichaamseigen stof die wordt gebruikt als bouwsteen voor kraakbeen in het lichaam. Daarnaast is het een belangrijk bestanddeel voor gelei in de gewrichten. Uit onderzoek is gebleken dat het gebruik van glucosamine bij bovenmatige belasting van de gewrichten bijdraagt aan de bescherming van deze gewrichten en ondersteunt bij het herstel van beschadigde gewrichten. Dit is overigens nog geen goedgekeurde claim door de EFSA en de NVWA maar het wetenschappelijk onderzoek spreekt natuurlijk voor zich. De wetenschap loopt vrijwel altijd voor op de wetgeving. (Bron: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19724889)

Multivitamine

Wanneer er veel van het lichaam gevraagd wordt tijdens trainingen of wedstrijden, dan heeft het lichaam meer behoefte aan vitamines en mineralen om optimaal te blijven presteren. Om aan deze vraag te kunnen blijven voldoen is het soms goed om je dagelijkse inname uit voeding aan te vullen met een multi-vitamine. Hierdoor wordt de vitamine voorraad in het lichaam weer aangevuld en kan het sneller weer optimaal presteren.

Beta-Alanine

Beta-Alanine gaat verzuring tegen, maar hoe werkt dat precies? Beta-Alanine zorgt voor een vergroting van de Carnosine voorraad in de spieren. Deze Carnosine is een buffer voor waterstof ionen die vrijkomen tijdens intensieve inspanning. Deze waterstof ionen zorgen voor verzuring, door hier een buffer voor te creëren treedt er minder snel verzuring op en kan intensieve inspanning langer volgehouden worden.

Creatine

Creatine zorgt in basis voor meer energie in de spieren. Daarnaast vergroot creatine de spierkracht in het lichaam. Onderzoek heeft aangetoond dat de combinatie van de eigenschappen ervoor zorgt dat bij het gebruik van creatine door voetballers de sprint-kwaliteiten na verloop van tijd toenemen.

Voetbal supplementen na inspanning:

Bepaalde supplementen zijn het meest effectief na maximale inspanning. Deze supplementen zijn vaak bedoeld voor het herstel en behoud van spierweefsel.

Whey proteine

Whey eiwit in een bekende vorm van eiwit suppletie. Vaak wordt deze vorm van eiwit-concentraat als shake gebruikt of als toevoeging aan andere voeding om na een training het eiwit niveau aan te vullen. Het aanvullen van de eiwit voorraad na training heeft een positief effect op het herstel van spieren na zware inspanning. Dit zorgt ervoor dat je minder last zult hebben van stijve spieren na een training en je op de langere termijn vaker binnen korte tijd zult kunnen trainen.

Conclusie

Word je van supplementen een betere voetballer? Waarschijnlijk niet, maar supplementen kunnen je wel helpen om een fittere voetballer te worden. Supplementen kunnen je helpen het maximale uit je lichaam te halen en zo je niveau als voetballer te verhogen door meer en intensiever te kunnen trainen en beter te kunnen herstellen.

Bronnen:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19724889
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10694141

Over de Schrijver Muscle Concepts

Muscle Concepts is een uniek sport- en fitness portaal. Muscle Concepts ontwikkelt haar eigen voedingssupplementen, sportsupplementen en sportvoeding met eigen unieke formules! Daarnaast ondersteunt Muscle Concepts zowel sporters als niet-sporters via voedingsschema's & trainschema's!

Jouw doelstelling = Ons doel!

Vragen?
Neem contact met ons op via het contactformulier voor meer informatie, advies over supplementen, begeleiding, personal training & coaching.

And remember: It's a lifestyle!

Bekijk alle berichten

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10% korting op onze supplementen

Bestel nu onze premium supplementen met
kortingscode "blog"