thuis-sporten
Written by Muscle Concepts

Thuis trainen: de voor- en nadelen

We bevinden ons momenteel in een rare situatie. Het nieuwe coronavirus heeft ons dagelijks leven op grote schaal beïnvloed. Ook sportend Nederland wordt geraakt. Zo kunnen we niet meer naar de sportschool toe, en zijn we genoodzaakt thuis te sporten. Wil je weten wat de voor- en nadelen zijn van thuis sporten en welke apparaten je kunt aanschaffen om thuis zo goed mogelijk te trainen? Lees het hier!

Voordelen van thuis trainen

Nu de sportschool dicht is, betekent dat niet dat we moeten stoppen met sporten. Dit kan gelukkig ook thuis! Zo bestaan er ook voordelen die je niet in de sportschool hebt, enkele van deze voorbeelden zijn onder andere:

  • Minder kosten
  • Meer in de buitenlucht
  • Meer privacy
  • Geen reistijd
  • Je kunt altijd sporten

Als je thuis sport dan heb je geen kosten van de sportschool. Je abonnement bestaat niet meer en zo bespaar je elke maand wat geld. Dit geld kun je vervolgens weer aan de kant zetten en apparatuur aanschaffen die je helpen met thuis trainen. Daarnaast ben je meer in de buitenlucht als je thuis traint. De zomer komt eraan en dat betekent veel zon, nog een reden om lekker buiten te trainen. Zo doe je nog een kleurtje op! Wil je nou niet dat iedereen je ziet als je traint dan wordt er aangeraden om te trainen in je achtertuin. Zo kun je ongestoord trainen op elk moment van de dag. Ook ben je minder tijd kwijt als je thuis traint. Je bent geen tijd meer kwijt aan reizen naar je sportschool, tijd die je vervolgens beter kunt besteden.

Nadelen van thuis trainen

Een van de bekendste Nederlandse voetballers Johan Cruiff zei eens:

Elk voordeel heeft zijn nadeel

Dit geldt ook voor thuis trainen. Zo zijn er enkele nadelen die je kunt ervaren als je thuis traint. De volgende nadelen zijn voor op een rijtje gezet:

  • Minder begeleiding
  • Minder sociale contacten
  • Minder motivatie

Als je thuis traint dan heb je minder begeleiding dan in de sportschool. Let er daarom op of je de oefeningen goed uitvoert. De oefening verkeerd uitvoeren kan leiden tot blessures. Daarom kan het verstandig zijn om het internet te raadplegen voor het uitvoeren van de oefeningen. Ook heb je minder sociale contacten als je thuis traint. Je kunt niet meer met je sportbuddy naar de sportschool toe. Het voordeel daarvan is dat je thuis gefocust kunt trainen en niet afgeleid wordt door andere mensen. Daarnaast zijn de mensen die thuis trainen over het algemeen minder gemotiveerd. Je hebt niet de motivatie van andere mensen om je te helpen net dat extra stapje te zetten. Je zult dus zelf de discipline moeten vinden om elke week je trainingen te doen.

Attributen en apparaten

Als je thuis sport kun je gebruik maken van verschillende attributen en apparaten. Nu denk je misschien dat je hele apparaten in huis moet halen, met allerlei verschillende standen en gewichten, maar je kunt ook al apparaten aanschaffen die je gemakkelijk kunt meenemen in je rugzak. Zo kun je bijvoorbeeld een yoga mat, fitness elastiek of push up bar aanschaffen.
Deze attributen zijn gemakkelijk aan te schaffen en eenvoudig te gebruiken. Heb je geen attributen bij de hand? Geen probleem, je kunt altijd gebruik maken van je eigen lichaamsgewicht. Les er daarbij wel op dat je de juiste houding aanneemt. Anders kun je blessures oplopen!

Over de Schrijver Muscle Concepts

Muscle Concepts is een uniek sport- en fitness portaal. Muscle Concepts ontwikkelt haar eigen voedingssupplementen, sportsupplementen en sportvoeding met eigen unieke formules! Daarnaast ondersteunt Muscle Concepts zowel sporters als niet-sporters via voedingsschema's & trainschema's!

Jouw doelstelling = Ons doel!

Vragen?
Neem contact met ons op via het contactformulier voor meer informatie, advies over supplementen, begeleiding, personal training & coaching.

And remember: It's a lifestyle!

Bekijk alle berichten

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10% korting op onze supplementen

Bestel nu onze premium supplementen met
kortingscode "blog"