thuis-fitness
Written by Muscle Concepts

Thuis fitness: wat heb je nodig?

Sinds de corona er is, zijn we beperkt in onze vrijheden. We kunnen helaas ook niet meer naar de sportschool, maar willen toch gezond en fit blijven. Thuis fitnessen is daarvoor de uitkomst! Wil je meer weten over thuis fitnessen en wat je daarvoor nodig hebt? Lees dan verder!

Wat heb je nodig?

Als je thuis fitness dan kan het zijn dat je fitness attributen nodig hebt. Welke je nodig hebt, zal afhangen van je doel en het budget dat je daarvoor beschikbaar wilt stellen. Je kunt onderscheid maken tussen fitness attributen en fitness apparaten. Als je fitness apparaten in huis haalt dan heb je grote apparaten waarop meestal wat meer mogelijk is. Het nadeel daarvan is dat het veel ruimte in beslag neemt en er hangt een groter prijskaartje aan. Als je dus minder geld wilt besteden aan thuis sporten, dan kun je ook fitness attributen kopen. Deze zijn eenvoudiger te gebruiken en makkelijk te verplaatsen. Enkele voorbeelden van attributen voor thuis fitness zijn hieronder beschreven.

Fitness elastieken

De fitness elastiek kun je voor meerdere doeleinden gebruiken. Zo kun je je schouders, rug en armen trainen met het elastiek. De elastieken zijn er in verschillende maten beschikbaar welke allemaal andere sterktes hebben. Wil je de oefening wat zwaarder maken dan kun je een elastiek aanschaffen met minder rek, die meer tegengas geeft. Ben je nog niet zo geoefend met het elastiek? Dan kun je er eentje aanschaffen die wat meer rek heeft, en dus minder tegengas geeft.

Fitnessmat

Je kunt ook een fitnessmat aanschaffen. Op een fitnessmat kun je verschillende oefeningen doen op de grond. De mat geeft je een zachtere ondergrond waardoor je op meerdere plekken je oefeningen kunt uitvoeren. Wil je op de stenen je oefeningen doen, dan gaat dit gemakkelijker met een fitnessmat.

Push up bar

De push up bar is, hoe logisch, om push ups mee te doen. Je kunt de push up bar gebruiken om al je borstspieren te trainen. We hebben drie grote spieren in onze borst lopen. Door de push up bar op verschillende manieren neer te zetten kun je al je borstspieren trainen. Zorg er wel voor dat je weet hoe je de bar moet neerzetten en hoe je je lichaam moet positioneren.

Pull up stang

Pull up stangen kunnen makkelijk gemonteerd worden aan deuren. Hiermee kun je je hele rug trainen en ook je schouders en biceps. Daarnaast zijn er nog een aantal andere spiergroepen die gestimuleerd worden met pull ups.

Ab roller

De ab roller wordt gebruikt om je buikspieren te trainen. Het is eenvoudig te gebruiken en zeer effectief. Ook de ab roller kun je overal gebruiken als er maar gelijke grond is. De ab roller kun je op verschillende manieren gebruiken. Zo kun je de ab roller vanuit staande positie gebruiken, maar je kunt de ab roller ook gebruiken vanaf knielende positie.

Eventueel gewichten

Met lichaamsgewichtoefeningen kun je je fitheid blijven houden. Toch is het voor vele mensen veel fijner om thuis te fitnessen. Voor deze mensen zouden wij ook aanraden om een budget vrij te maken voor gewichten. De basis bestaat uit een stel dumbbells en 1 of 2 barbells. Hoeveel gewicht je er nog bij nodig hebt, hangt af van jouw trainingsniveau. Zo zullen beginnende sporters met 10 tot 30kg extra gewicht voldoende hebben. Ervaren sporters hebben al gauw 150kg aan extra gewichten nodig.

Voordelen thuis fitness

Thuis sporten biedt voordelen! Hieronder zijn enkele voordelen voor je op een rijtje gezet:

  • Minder/geen reistijd
  • Privacy
  • Hoeft niet te wachten
  • Fitnessartikelen gaan lang mee

Als je thuis traint dan heb je vaak geen reistijd, tenzij je met een buddy traint. Dan kan het zijn dat je traint bij je buddy. Het voordeel hiervan is dat je buddy je kan motiveren. Als je even geen zin hebt om te trainen, dan kan je buddy je stimuleren en motiveren om toch te trainen. De reistijd is dan weer terugverdiend! Daarnaast heb je ook meer privacy. Geen aasgieren die staan te wachten tot je klaar bent met je oefening, want we weten allemaal hoe vervelend dat is. Andersom werkt het ook, nu hoef jij niet te wachten totdat je oefening vrij is. Je kunt de oefening doen wanneer je wilt, omdat niemand ander gebruik maakt van je fitnessartikelen. Het kan zijn dat je buddy ze gebruikt, maar dit zal met wederzijdse goedkeuring zijn. Daarnaast bespaar je ook geld door gebruik te maken van de fitnessartikelen. De fitnessartikelen gaan lang mee, waardoor je er veel profijt van hebt!

Over de Schrijver Muscle Concepts

Muscle Concepts is een uniek sport- en fitness portaal. Muscle Concepts ontwikkelt haar eigen voedingssupplementen, sportsupplementen en sportvoeding met eigen unieke formules! Daarnaast ondersteunt Muscle Concepts zowel sporters als niet-sporters via voedingsschema's & trainschema's!

Jouw doelstelling = Ons doel!

Vragen?
Neem contact met ons op via het contactformulier voor meer informatie, advies over supplementen, begeleiding, personal training & coaching.

And remember: It's a lifestyle!

Bekijk alle berichten

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10% korting op onze supplementen

Bestel nu onze premium supplementen met
kortingscode "blog"