testosteron-verhogen
Written by Wesley Kelder

Testosteron verhogen via de juiste voeding!

Een testosteron tekort in het lichaam zorgt onder andere voor:

 • minder zin in seks
 • minder kracht
 • minder spiermassa
 • gemakkelijker aankomen in lichaamsvet

Dit zijn allemaal elementen die wij als mannen liever niet willen, toch?
In plaats van allemaal supplementen te nemen die je testosteron verhogen adviseer ik iedere man op deze planeet om eerst maar eens goed te kijken naar zijn lifestyle en dagelijkse voeding.

Quote: Het testosteron niveau in het lichaam is gemakkelijk te verhogen door het eten van de juiste voeding! Dat betekent dat je sneller spiermassa aanmaakt, meer zin krijgt in seks, je kracht toeneemt, je sneller vet zal verbranden (zelfs tijdens kantoor werkzaamheden) etc.

Gebruik dus je voeding / voedingspatroon om je lichaam zeg maar te “manipuleren” om meer testosteron te produceren!

Als je na dit bericht nog niet overtuigd bent om beter op je eten te letten, dan weet ik het ook niet meer! ;-)

Welk eten kan mijn testosteron verhogen?

Heel kort en krachtig: welke voeding boost / verhoogt jouw testosteron?

 • Tonijn & Zalm
 • Eigeel
 • Oesters
 • Kokosnoten
 • Avocado
 • Noten: amandelen, pecannoten, cashewnoten etc.
 • Kruisbloemige groentes: broccoli, bloemkool, spruitjes, kool etc.
 • Biefstuk

In de volgende hoofdstukken behandelen wij een aantal punten in het specifiek gevolgd door enkel extra tips die de testosteron productie ten goede zal komen.

Tip 1: Eet een vettig ontbijt

Een vet ontbijt ondersteunt onder andere je hersenfuncties. Daarnaast help je jouw lichaam met een vettig ontbijt ook met het produceren van de juiste (goede) cholesterol dat weer helpt bij de aanmaak van testosteron. Eet bijvoorbeeld eieren met een beetje bacon of in de plaats van bacon een avocado. Gebruik daarbij altijd kokosolie of olijfolie! Ook hier zitten de goede vetten in.

Tip 2: Eet veel “kruisbloem” groente

Kruisbloemige groenten verlaagt of remt het oestrogeen level. Als je zorgt dat je oestrogeen level lager wordt, zorgt dit ervoor dat testosteron dominanter aanwezig wordt ten opzichte van oestrogeen.

Tip 3: Drink groente smoothies

Drink groente smoothies met de juiste ingrediënten die jouw testosteron boosten, zoals bijvoorbeeld een mix van: bloemkool, broccoli, spinazie, cashewnoten avocado’s + fruit naar keuze voor een heerlijke smaak (bijvoorbeeld sinaasappelen, banaan of mango)!

Wat moet ik vermijden om mijn testosteron te boosten?

Vermijd onder andere soja, melk (koeien worden ingespoten met oestrogenen dus dit wil je echt niet!), suiker, BPA & pesticiden. Deze hebben allen een negatieve invloed op ons “mannelijke testosteron”. In de volgende 2 hoofdstukken belicht ik even de twee punten die mij het meest dwars liggen in de maatschappij: BPA & pesticiden.

Tip: Vermijd BPA: Bisphenol-A ofwel plastic flessen & bakjes

BPA is een chemische stof dat wordt gebruikt bij de productie van plastic. BPA staat erom bekend dat het de hormoonhuishouding kan aantasten. In Canada zijn flessen of blikjes (blikjes bevatten dit aan de binnenkant) waar BPA in voorkomt zelfs verboden! Toch een erg serieuze kwestie dus. In Europa is er geconstateerd dat de hoeveelheid BPA in het lichaam terecht komt dusdanig klein is dat men het “door de vingers ziet”. Dit vind ik echt heel erg!

De overheid beschermt op deze manier gewoon een miljoenen, al dan niet miljarden, business ten koste van onze gezondheid!

Omdat de overheid het ethisch gezien niet over het hart kan krijgen om baby’s met deze chemische schadelijke stof te confronteren, is het wel verboden om het te gebruiken in babyflessen. Wij volwassenen, mogen dus gewoon langzaam kapot gaan? Klinkt heel plat als ik het zo zeg, maar ja, zo zit wel de vork in de steel! Heel krom vind je ook niet?

Okay terug waar ik ben gebleven, feit blijft dat je BPA dus liever niet in je lichaam wilt hebben, omdat het schadelijk is voor onze hormoonhuishouding en dus ook testosteron.
Het staat bekend als xeno-oestrogeen, dat onder andere in één adem wordt genoemd met buikvet, kanker, stofwisselingsproblemen, diabetes, miskramen, vruchtbaarheidsproblemen, hart- en vaatziekten en een veel lagere kwaliteit + productie van de sperma. Kortom, dit willen wij allemaal niet toch?

Oplossing is super simpel dus waarom niet gewoon doen?
Loop niet met een plastic waterfles maar een fles van glas of shakebeker
Gebruik zo min mogelijk plastic bakjes voor je meal preps etc.

Let op:

 • Verwarm je eten niet in plastic pakjes in de magnetron. Door de warmte komt er BPA en andere chemische stoffen vrij!
 • Vermijd plastic wegwerp bekers met warme dranken als thee en koffie! Door de warmte komt BPA vrij en drink je dit gewoon vrolijk op!
 • Vermijd voedsel en drank uit blik!

Tip: Let op pesticiden in of op ons voedsel

Pesticiden worden gebruik om insecten op landbouw producten te doden. Hormonen en enzymen in ons lichaam zijn vele malen kleiner dan pesticiden, dus deze pesticiden kunnen in ons lichaam wel duizenden of miljoenen hormonen en enzymen stuk maken.

Wat kan je eraan doen?
Was je groente en fruit heel erg goed! Dit zal niet alles weghalen, maar wel een aanzienlijke hoeveelheid.
Koop organisch voedsel waar géén pesticiden op zijn gespoten. Let hier wel op dat veel organisch voedsel ook bespoten wordt, maar dan met “vriendelijke pesticiden”. Ook deze varianten wil je niet binnen krijgen, dus let hier extra goed op.

Vermijd Ftalaten, Plasticizers

Ftalaten en “plasticizers” komen met name voor in lotion, douchegel, scheerlotion of scheerschuim etc.

Ftalaten en “Plasticizers” (weekmakers: zorgen ervoor dat lotions en smeer middeltjes smeerbaar en een juiste structuur krijgen voor gebruik & marketing) hebben een negatieve invloed op jouw lichaamseigen testosteron!

Testosteron wordt onder andere omgezet in je huid. Dit is ook de reden waarom veel bodybuilders die “testosteron boosters” gebruiken last krijgen van acne. Als je dus crème of lotion op je huid smeert met één van de bovenstaande ingrediënten, beïnvloed je direct je lichaamseigen functies op een negatieve manier.

Natuurlijk wil je wel even een zeepje gebruiken om zweterige vieze stinkende lichaam te wassen, dat zou ik zelf ook niet achterwege laten haha ;-) Echter adviseer ik wel om te weten wat je op je huid smeert. Er zijn ook vriendelijkere middeltjes :-)

Over de Schrijver Wesley Kelder

- Geboren in Hoorn op 22-08-1987
- Eigenaar en Oprichter Muscle Concepts
- Staat voor: Positiviteit, Opgeven is geen optie, Aanpakken, "niet praten maar doen", Ying & Yang, kan niet bestaat niet, altijd blijven lachen, "Getting Things Done".

- Fitness freak
- Health junkie
- Crossfit
- Zwemmen
- Hardlopen
- Dansen: Salsa, Bachata Dominican, Kizomba & Breakdance
- CEO & Online marketing expert

Bekijk alle berichten

3 thoughts on “Testosteron verhogen via de juiste voeding!

  1. Yes dat klopt, goede opmerking! Die is inderdaad van plastic maar wel een veilig soort plastic namelijk Polypropeen waar o.a. ook badspeelgoed voor kinderen van is gemaakt. Gelukkig valt dat allemaal dus reuze mee :-)

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10% korting op onze supplementen

Bestel nu onze premium supplementen met
kortingscode "blog"