tekort aan glutamine voorkomen
Written by Muscle Concepts

Tekort aan Glutamine voorkomen

In deze blogpost gaan we het hebben over Glutamine. Glutamine is een belangrijke stof voor je gezondheid en biedt vele voordelen. Alles te weten komen over glutamine? Lees dan gauw verder.
Glutamine is het meest voorkomende aminozuur in ons lichaam en is een belangrijke bouwsteen van eiwitten. Glutamine wordt deels gecreëerd door het lichaam maar bij een tekort wordt aangeraden om direct actie te ondernemen om het immuunsysteem optimaal te laten functioneren.

Glutamine en aminozuren

Je lichaam produceert 20 verschillende aminozuren. De belangrijkste hiervan is Glutamine. Van alle aminozuren in het lichaam is ongeveer 1 derde Glutamine. Glutamine komt met name voor in het spierweefsel en de longen. Glutamine is een belangrijk aminozuur voor de lichamelijke gezondheid. Glutamine speelt een rol bij onder andere:

 • De spijsvertering
 • Immuniteit
 • Celdeling
 • Functioneren van de hersenen

Ook is glutamine is verantwoordelijk voor het transport van metabolische brandstof naar de verschillende organen binnen het lichaam en draagt glutamine bij aan de vorming van verschillende chemische verbindingen.

Voordelen van glutamine

Wanneer je fanatiek aan krachtsport doet zal je lichaam meer glutamine gebruiken dan dat het kan aanmaken. Wanneer dit het geval is kan dit zorgen voor spier slijtage. Door het nemen van glutamine supplementen kun je dit voorkomen.

Glutamine Supplementen helpen ook goed tegen verkoudheid en infecties. Met name mensen die vaak last hebben van stress zijn vatbaarder voor verkoudheid en infecties omdat hun immuunsysteem niet optimaal werkt. Door glutamine poeder of pillen te gebruiken maakt je lichaam meer witte bloedcellen aan en de kans om ziek te worden daalt enorm.

Glutamine helpt tegen verschillende aandoeningen

Sommige aandoeningen zoals gastrointestinale stoornissen, zweren, chronische ziekten en brandwonden kunnen het glutaminegehalte in je lichaam sterk verlagen. Deze aandoeningen zijn zeer zwaar voor het lichaam en ze eisen veel glutamine op. Bij het nemen van extra glutamine poeder/pillen helpt dit de spiergroei te stimuleren en het immuunsysteem te versterken.
Een tekort aan aminozuren kan zorgen voor gewichtsverlies, glutamine poeder kan hierbij helpen.

 • Natuurlijke opslag glutamine opvullen
 • Werkt tegen verkoudheid en infecties
 • Bepaalde ziektes zorgen voor een tekort aan glutamine
 • Helpt tegen gewichtsverlies bij bepaalde ziektes

Tekort aan glutamine

Het menselijk lichaam slaat glutamine op in het spierweefsel. Waarna het later weer wordt afgenomen om verschillende organen binnen het lichaam te voeden. Het lichaam breekt dus spierweefsel af om andere organen te voorzien van glutamine zodat deze organen optimaal kunnen functioneren. Een tekort aan glutamine kan zorgen voor:

 • Spierafbraak
 • Verzwakking van het immuunsysteem
 • Verslechtert algemene gezondheid

Tekort aan Glutamine aanvullen

Wil je voorkomen dat je een glutamine tekort krijgt? Zorg er dan voor dat je de juiste voeding consumeert. Er zijn een groot variëteit aan voedingsmiddelen die een hoog glutamine gehalte bevatten. Voordat je een voedingsmiddel toevoegt aan je voedingspatroon, zul je wel even aan je gezondheid, doelstelling en mogelijke allergieën moeten denken. De voedingsmiddelen die een hoog gehalte aan glutamine hebben zijn:

 • Vlees
 • Vis
 • Zeevruchten en schaaldieren
 • Melk, Kaas en Yoghurt
 • Noten
 • Bonen en Peulvruchten
 • Groene bladgroenten
 • Orgaanvlees
 • Bottenbouillon

Het is belangrijk om gevarieerd te blijven eten. Ook met het toevoegen van glutamine rijke voeding is het aangeraden om gebruik te maken van verschillende producten. Zo ontstaan er geen andere tekorten of overschotten binnen het lichaam. Door veel melk te drinken krijg je bijvoorbeeld teveel onverzadigde vetten binnen. Eet je bijvoorbeeld dagelijks orgaanvlees om je glutamine tekorten aan te vullen, dan kun je een overschot aan heemijzer verwachten. Voor elk product hierboven kun je wel iets verzinnen.

Tekorten aanvullen met Supplementen

Op onze website verkopen wij verschillende soorten aminozuren, waaronder glutamine poeder. Onze glutamine poeder is het meest zuivere op de markt. Ons glutamine poeder is puur glutamine en niks anders. Het enige ingrediënt dat in ons glutamine poeder zit is glutamine. Naast glutamine poeder verkopen wij nog meer soorten aminozuren. Ook verkopen wij aminozuren in pilvorm en aminozuur pillen met meerdere soorten aminozuren. Zo kun je ook bijvoorbeeld een gezonde eiwitshake aanschaffen. Onze eiwitshakes bevatten ook een hoog gehalte aan glutamine.

Over de Schrijver Muscle Concepts

Muscle Concepts is een uniek sport- en fitness portaal. Muscle Concepts ontwikkelt haar eigen voedingssupplementen, sportsupplementen en sportvoeding met eigen unieke formules! Daarnaast ondersteunt Muscle Concepts zowel sporters als niet-sporters via voedingsschema's & trainschema's!

Jouw doelstelling = Ons doel!

Vragen?
Neem contact met ons op via het contactformulier voor meer informatie, advies over supplementen, begeleiding, personal training & coaching.

And remember: It's a lifestyle!

Bekijk alle berichten

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10% korting op onze supplementen

Bestel nu onze premium supplementen met
kortingscode "blog"