supplementen-voor-gewrichten
Written by Muscle Concepts

Supplementen voor gewrichten

Heb je last van je gewrichten? Dan kunnen de juiste supplementen voor gewrichten je zeker helpen. Er zijn een aantal supplementen, zoals glucosamine, die kunnen zorgen dat je gewrichtspijn afneemt. Vaak duurt het wel een maand of langer voordat je zult merken of deze supplementen werken. Het is een proces dat tijd nodig heeft. In dit artikel gaan we een viertal supplementen onder de loep nemen.

Supplementen voor gewrichten

Glucosamine
Glucosamine is een eiwit dat zelf door ons lichaam wordt aangemaakt. Je kunt het niet in voedingsmiddelen vinden, maar wel in supplementen. Deze supplementen worden gemaakt van schaaldieren zoals garnalen en schilden van krabben. Zonder supplement gaat het proces iets anders. Je lichaam neemt glucose en aminozuren op en vormt hiermee glucosamine. Glucosamine komt voor in bijna alle lichaamsstructuren. Je kunt de hoogste concentratie glucosamine terugvinden in het kraakbeen, bindweefsel en de gewrichtsvloeistof (synovia). De belangrijkste bouwsteen van het kraakbeen is glucosamine. Een aanvulling van glucosamine kan ervoor zorgen dat dit speciale bindweefsel intact blijft. De opbouw en afbraak van de kraakbeencellen zal hierdoor ook verbeteren. Glucosamine helpt ook om de hoeveelheid vloeistof van het kraakbeen in balans te houden. Kortom, glucosamine repareert je gewrichten!

Chondroïtine
Chondroïtine is het broertje van glucosamine. Ook dit supplement kan de afbraak van gewrichtskraakbeen verminderen en de opbouw van nieuw kraakbeen bevorderen. Daarnaast zorgt chondroitine dat het gewrichtskraakbeen meer water kan vasthouden. Hierdoor wordt het schokbestendiger. Het werkt ook nog eens ontstekingsremmend. Dit supplement kan samen met glucosamine worden gebruikt.
supplementen-voor-gewrichten
MSM
MSM is een afkorting voor Methylsulfonylmethaan. MSM is een organische vorm van zwavel. Zwavel behoort onderdeel te zijn van onze voeding. Voor ons lichaam is het namelijk essentieel. Het werkt namelijk samen met een complex geheel van micronutriënten, zodat bepaalde lichamelijke functies uitgevoerd kunnen worden. MSM is belangrijk voor gewrichten, omdat het betrokken is bij het maken van rode bloedcellen en aminozuren. Deze zijn nodig bij de productie van collageen en keratine. Dit zijn componenten die rondom ons weefsel zitten. Deze zorgen voor de stevigheid, elasticiteit en het vernieuwen van het weefsel.

ASU
ASU is een vegetarisch alternatief voor glucosamine. De ingrediënten van ASU zijn avocado en sojabonen. Dit supplement bevordert de aanmaak van collageen. Hierdoor wordt het kraakbeen stugger en krijgt het meer stevigheid.

Supplementen kopen?

Zoek je een supplement dat 3 van de 4 ingrediënten van hierboven bevat? Je hoeft niet verder te zoeken. Wij verkopen een supplement dat erg goed werkt tegen gewrichtspijn.
Dit supplement bevat glucosamine, chondroitine en msm in 1 tablet. Verder bevat het nog een klein beetje vitamine C en een wat hogere dosis vitamine D3.

One thought on “Supplementen voor gewrichten

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10% korting op onze supplementen

Bestel nu onze premium supplementen met
kortingscode "blog"