supplementen-voor-concentratie
Written by Muscle Concepts

Supplementen voor concentratie

Heb jij soms ook last van concentratieproblemen? Het lukt gewoon niet om je te concentreren op hetgeen waarmee je bezig bent. Wat als we nu vertellen dat er supplementen zijn die je daarbij kunnen helpen. Je zou bijvoorbeeld een B-vitamine complex, Cafeïne tablet, CILTEP of andere ‘’concentratie pil’ kunnen nemen wat helpt om je beter te concentreren.

Waarom supplementen voor concentratie?

 • Gemak: je kan het overal meenemen en innemen.
 • Efficiëntie: hoge dosering in één keer slikken.
 • Snel opneembaar.

De volgende supplementen kunnen je concentratievermogen verbeteren:

 • Caffeïne tabletten
 • Omega 3 epa
 • Tyrosine
 • CILTEP
 • B-vitamine complex
 • Fosfatidylserine
 • PQQ
 • Gingko globia capsules
 • Ginseng
 • CDP-Choline
 • DMAE
 • Rhodiola rosea

supplementen-voor-concentratie

Om je meer informatie te geven over bovenstaande supplementen voor concentratie zijn ze hieronder kort toegelicht.

Cafeïne

Cafeïne is een stof dat van nature voorkomt in koffie en thee. Er zijn ook energiedranken, cola en andere voedingsmiddelen die cafeïne bevatten. Met een kleine hoeveelheid cafeïne kun je jouw concentratie en prestaties verbeteren. Het verdrijft namelijk vermoeidheid en geeft je de mentale steun die je nodig hebt.

Tyrosine

Tyrosine is een niet-essentieel aminozuur, wat het lichaam dus zelf kan aanmaken vanuit het essentiële aminozuur fenylalanine. Je hebt het dus altijd in een bepaalde mate in je lichaam, maar wanneer dit niet voldoende is, heb je zeker iets aan een extra dosis tyrosine. Dit brengt voordelen voor je concentratievermogen, focus en geheugen met zich mee. Daarnaast is tyrosine een voorloper van dopamine wat ervoor zorgt dat je je lekker in je vel voelt.

Omega 3 EPA

Omega 3 vetten zijn onverzadigde visvetzuren die de hersenen optimaal laten presteren waardoor je mentaal beter in staat bent om je te concentreren.

CILTEP

CILTEP is een afkorting voor “Chemically Induced Long Term Potentiation”
In dit supplement voor concentratie zitten ingrediënten die ervoor kunnen zorgen dat de communicatie tussen hersencellen gestimuleerd en verbeterd worden. CILTEP bestaat uitsluitend uit natuurlijke ingredienten zoals artisjok extracts, forskolin, L-Fenylaline, Acteyl L-Carnitine en vitamine B6 en nog meer.

B-vitamine complex

B-vitamines zijn van essentieel belang voor goed werkende hersenen. Ze dragen bij aan een goed geheugen en goede concentratie. Zonder B-vitamines zullen de hersenen niet goed kunnen functioneren. Het is dus van belang om genoeg vitamine B binnen te krijgen voor optimale concentratie.

Fosfatidylserine

Fosfatidylserine supplementen stimuleren de glucose stofwisseling waardoor de cellen in je hersenen energie krijgen. Dit zorgt voor een beter concentratievermogen, wat het dus een belangrijk supplement voor concentratie maakt.

PQQ

PQQ is een afkorting voor pyrroloquinoline quinone. PQQ stimuleert de aanmaak van mitochondriën in je hersenen en de rest van je lichaam. Mitochondria zijn structuren die energie creëren in je lichaamscellen. Door de aanmaak in je hersenen kan er meer energie geproduceerd worden. Hierdoor is het mogelijk om je beter te concentreren en andere hersenfuncties.

Gingko globia capsules

Ginkgo biloba zorgt voor een betere bloedsomloop. Zodoende zorgt dat voor een goede bloedtoevoer naar je hersenen waardoor je je beter zult kunnen concentreren.

Ginseng

Ginseng capsules worden gebruikt als concentratie verhogend middel. Het wordt voornamelijk gebruikt bij geestelijke vermoeidheid.

Supplementen die invloed hebben op je neurotransmitters

Acetylcholine geeft signalen van de ene naar de andere zenuwcel door en door het nemen van dit supplement verbetert de stofwisseling van acetylcholine. De noradrenaline productie wordt zo verhoogd waardoor je extra mentale energie krijgt om te concentreren. Daarnaast verbetert het ook de bloeddoorstroming naar de hersenen.

CDP-Choline

Choline maakt deel uit van het vitamine B-complex. Het heeft een belangrijke functie voor de neurotransmitter acetylcholine. CDP zorgt naast een verhoogde concentratie, voor een betere stofwisseling in de hersenen, een beter geheugen en het gaat veroudering van de hersenen tegen.

Alpha GPC

Alpha GPC ook wel bekend als (Alpha glycerylphosphorylcholine) is een supplement dat gebruikt wordt voor personen met beginnende en milde vormen van dementie of Alzheimer.
Het kan ook gebruikt worden als supplement in capsulevorm. Ook dit supplement voor concentratie vervult net als Choline een belangrijke functie voor de neurotransmitter acetylcholine.

DMAE

DMAE is een afkorting van Dimetylaminoethand. Het kan je humeur en geheugen verbeteren.
Daarnaast verhoogt het ook je fysieke energie.

Rhodiola rosea

Rhodiola rosea verbetert de werking van neurotransmitters en verbetert het concentratievermogen.

Welk supplement is het best?

Er kan geen eenduidig antwoord gegeven worden op welk supplement het beste is om je concentratie te verbeteren. Per persoon kan het namelijk verschillen hoe je reageert op een bepaald supplement. Het ene product kan wel werken bij je, maar een ander product zal misschien helemaal niets voor je doen. Het hangt er ook vanaf hoeveel je over hebt voor een supplement. De prijzen variëren tussen de €10 tot €70 per pot. Er zal dus een afweging gemaakt moeten worden wat voor jou prijstechnisch het meest rendabel is.

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10% korting op onze supplementen

Bestel nu onze premium supplementen met
kortingscode "blog"