Written by Michelle Nannings

Is sportvoeding van de Action goede kwaliteit?

Al enige tijd verkoopt Action sportsupplementen. Action biedt al zijn producten tegen een zeer goedkope prijs aan en zo ook zijn sportvoeding. We krijgen vaak de vraag van mensen: ‘Wat is het verschil tussen sportvoeding van de action en sportvoeding van Muscle Concepts (MC)?’ en ‘Sportvoeding van de Action is veel goedkoper, kan ik net zo goed dit halen?’ In dit artikel leggen wij alle verschillen uit in de kwaliteit en prijs tussen Action sportvoeding en de voedingssupplementen van Muscle Concepts. Nieuwsgierig geraakt? Lees dan snel verder!

Wie is de aanbieder van de Action sportvoeding?

De sportvoedingssupplementen bij de Action worden geproduceerd door BodyMass, een dochterbedrijf van Action. BodyMass is ontwikkeld om sportprestaties van sporters te verbeteren. Het assortiment is niet zo breed als andere supplementen aanbieders. Ze leveren onder andere whey protein shakes, creatine, mass gainer en energierepen.

Verschillen in sportvoeding Action met MC?

Sportvoeding Action goede kwaliteit? Om de sportvoeding van de Action te kunnen beoordelen, kijken we naar de ingrediëntenlijst en voedingswaarde van de verschillende soorten supplementen. We analyseren de volgende drie producten van BodyMass met sportvoeding van Muscle Concepts:

  • Whey Protein
  • Creatine
  • Protein bars

Whey Protein van de Action

De Whey Protein poeder van de action bestaat uit whey eiwit concentraat, wat opzich een goede eiwitbron is. Dit is de simpelste variant van whey protein poeder. Hier worden helaas vaak zoetstoffen aan toegevoegd, zoals sucralose. Kort samengevat is sucralose een kunstmatige zoetstof die 600 keer sterker is dan suiker. Sucralose heeft geen gezondheidsvoordelen voor je lichaam. Sterker nog, er zijn onderzoeken die bevestigen dat sucralose schadelijk voor je is. Wel is het een stuk vriendelijker dan aspartaam en acesulfaam-K. Muscle Concepts maakt in al haar producten geen gebruik van deze stoffen. Onze producten worden tot op heden gezoet met de vriendelijkere zoetstof stevia. Lees alle schadelijke gevolgen van sucralose in onze blog, mocht jij hier nog niet van op de hoogte zijn.

Doordat whey concentraat makkelijk te produceren is, kunnen supplementen aanbieders dit goedkoop aanbieden. De proteïne poeder van de Action bestaat uit 80% eiwitten net als de meeste eiwitshakes van andere aanbieders. Dit is geen extreem hoog gehalte aan eiwitten. Waar bestaat de andere 20% uit? Dit wordt opgevuld met koolhydraten en vetten, waaronder lactose. Voor beginnende sporters is dit een goede eiwitbron, maar als je op zoek bent naar een shake met een hoog eiwitgehalte dan is concentraat niet de beste keuze. De whey protein van Action kost € 14,21,- per kilo.

Whey Isolate Protein van Muscle Concepts

Alle eiwitshakes van Muscle Concepts bestaan uit Isolaat en niet Concentraat. Whey Isolate lijkt een beetje op de whey concentraat, alleen is de Isolate variant extreem goed gefilterd. Dat betekent dat het een hoger eiwitgehalte bevat dan de whey concentraat. In de meeste gevallen is dit 90% aan kwalitatieve eiwitten. Muscle Concepts daarentegen staat garant voor voor zuiverheid en kwaliteit. Onze eiwitshakes bevatten enkel 100% pure wei isolaat, zonder andere whey soorten en ongezonde toevoegingen. Kies je voor een Whey Isolate Protein shake met een smaakje? De toevoeging van aardbeien of perziken maakt onze shake uniek. Andere voordelen van de Whey Isolaat Proteine zijn:

✔ Bevat geen vet en onnodige toevoegingen, zoals sucralose, acesulfaam-K en aspartaam.
✔ Whey Isolate bevat meer eiwitten en wordt beter door ons lichaam opgenomen.

De whey isolaat proteine poeder van Muscle Concepts kost € 33,90,- per KG.

Welke protein shake is de beste?

Er bestaat niet iets zoals de beste eiwitshake voor iedereen. Het hangt af van jouw voorkeuren en wensen. Wil je niet teveel geld kwijt zijn aan voedingssupplementen dan is een goedkope variant beter voor jou, alhoewel dit wel wat ongezonder en minder kwalitatief is. Wil je maximaal ‘gains’ maken of geen extra calorieën binnen krijgen met jouw dieet? Dan raden wij aan om voor een 100% Whey Isolate Protein shake te kiezen. Onze eiwitshake bevat maar liefst 27,9 gram eiwitten! Verder is onze Whey Isolaat ook geschikt voor de meeste mensen met lichte lactose-intolerantie.

Creatine van de Action

Action sportvoeding bestaat onder andere ook uit creatine. Creatine is één van de meest populairste sportvoedingssupplementen. Creatine monohydraat is de beste en meest gebruikte vorm van creatine. De creatine van de Action bestaat net als de meeste creatines uit 100% creatine monohydraat. Wat betreft creatine is die van de Action dus goed, alleen Muscle Concepts maakt gebruik van Creapure creatine monohydraat. Creapure is een gepatenteerd creatine met de hoogste en gegarandeerde zuiverheid op de markt!

Bij de Action betaal je € 4,60,- voor 300 gram. Ik heb zelf ook een lange tijd creatine gebruikt van de Action. Of het ook echt daadwerkelijk zo goed werkt is moeilijk te meten. Ik kan wel concluderen dat mijn krachttoename wel iets toenam, maar of dit nou door de creatine kwam of door de goede voeding, dat is lastig te zeggen. Ik denk zelf door een combinatie van alles.

Creatine van Muscle Concepts

Je hebt creatine en Creapure creatine. Creapure creatine monohydraat is de zuiverste vorm van creatine en ook de beste die er bestaat. Muscle Concepts gebruikt enkel deze gepatenteerde zuivere variant van creatine monohydraat. Voor onze Creatine Total Performance betaal je voor de reguliere verkoopprijs € 29,90,- euro.

Ik gebruik momenteel zelf ook de Creatine Total Performance van Muscle Concepts en ik merk echt een verschil in herstel en krachttoename!

Dit geldt natuurlijk wel in combinatie met goede voeding en een goede levensstijl, want anders merk je waarschijnlijk geen effect. Muscle Concepts heeft als visie om volwaardige supplementen te maken, waarbij er wordt nagedacht over synergie (samenwerking) tussen verschillende stoffen. Door de complete combinatie van glutamine, vitamine C, magnesium en zink herstel je sneller en beter en zal je kracht flink gaan toenemen. Dit komt omdat je immuunsysteem na je training op zijn zwakst is. Daarom wil je zo snel en optimaal mogelijk herstellen en dat doe je door middel van de Creatine Total Performance. De vitamine C en zink gluconaat zorgen er dusdanig voor dat je immuunsysteem weer een flinke boost krijgt, en dat je lichaam in herstelmodus gaat met deze krachtig samenwerkende antioxidanten. Lees op onze creatine pagina alles over onze Creatine Total Performance.

Sportvoeding reep van de Action

Muscle Concepts is niet zo’n grote fan van sportvoeding repen in het algemeen. Eiwitrepen zitten in de meeste gevallen allemaal vol suikers en ongezonde stoffen voor je lichaam. De sportvoeding reep van de Action bevat 10 gram suikers per reep. Ook bevatten ze in de meeste gevallen maar ongeveer 8 tot 12 gram eiwitten. Dat is dus niet een hele grote portie aan eiwitten. Daarom kiezen wij liever om eiwitten te halen uit gezonde voeding, zoals eieren, vlees, kip, proteïne poeder, etc. om te groeien. Een eiwitreep mag nooit worden gezien als vervanging voor gezonde voeding. Kortom, gezond eten is leidend. Vind hieronder enkele voorbeelden van ons commentaar op sportvoeding repen:

  • Niet alleen de eiwitrepen van de Action, maar meer dan 95 procent van de eiwitrepen in het algemeen zitten vol met veel vervelende E-nummers. Te veel chemicaliën in voeding is niet bevorderlijk voor onze gezondheid.
  • Er worden maar liefst 4 zoetstoffen gebruikt waaronder suiker en glucose, wat natuurlijk over 1 kam te scheren is.
  • Er wordt in de eiwitrepen gebruik gemaakt van gehard vet wat de werking van het ontstekingsremmende omega 3 vetzuur GLA blokkeert. Niet heel fijn dus.

Ondanks dat sportvoeding repen natuurlijk hartstikke lekker zijn, hebben we hiervoor zelf een gezond recept gemaakt om toch te kunnen genieten van zo’n lekkere reep. Check hiervoor onze blog op Instagram over het maken van een gezonde eiwit reep!

Conclusie sportvoeding Action

We hebben nu alle drie de soorten sportvoeding van de Action en Muscle Concepts vergeleken met elkaar. De vraag die we in de inleiding gesteld hebben, gaat over het verschil tussen de supplementen van Action en Muscle Concepts en waarom de goedkope sportsupplementen van de Action niet beter zijn dan Muscle Concepts.
Er kan geconcludeerd worden dat Action erg goedkope sportvoeding aanbiedt ten opzichte van Muscle Concepts. Echter gaat dit wel ten koste van de kwaliteit van de voedingssupplementen, aangezien er waarschijnlijk niet zoveel wordt geïnvesteerd in zuiverheid van de supplementen, zoals Muscle Concepts dit doet. Zo bevat de sportvoeding van de Action sucralose, wat een ter discussie staande E-nummer is. Ook zitten de sportvoeding repen vol met suikers en zoetstoffen die je liever niet binnen wilt krijgen. Kiezen voor gezonde (sport)voeding is daarom erg belangrijk.

Veel mensen zullen je vertellen dat gezond en biologisch eten veel duurder is. Dat klopt, gezond eten kost meer dan de chemisch bewerkte nepvoeding, maar zorgt wel voor een goede gezondheid en dat jij elke dag fit bent. Daarbij zitten er ook meer vitamines en mineralen in biologische voeding. Theoretisch gezien zou je dus minder biologische broccoli hoeven te eten om dezelfde vitamine hoeveelheid binnen te krijgen. En daar gaat het uiteindelijk om! Tussen haakjes, gezonde voeding heeft geen (toxische) negatieve invloeden op het lichaam of extra belasting op onze leverdetoxificatie of immuunsysteem. Zo hoef je dus gelukkig geen medicijnen te kopen tegen de problemen die ongezonde voeding met zich mee brengt. Ga jij ook gezondere supplementen halen nu je dit weet?

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10% korting op onze supplementen

Bestel nu onze premium supplementen met
kortingscode "blog"