supplementen-slecht
Written by Muscle Concepts

Sportsupplementen: slecht voor de gezondheid?

Met de opkomst van een gezonde levensstijl en steeds populairder worden van gezonde voeding zijn sportsupplementen ook steeds populairder geworden. Pillen, poeders, capsules, repen, drankjes, je kunt het zo gek niet bedenken of er is een supplement in deze vorm te krijgen. Sommige mensen stellen zich de vraag: zijn deze sportsupplementen slecht voor de gezondheid?
Kort antwoord: Nee, sportsupplementen zijn niet slecht voor de gezondheid

Supplement = aanvulling

Nee, sportsupplementen zijn niet slecht voor de gezondheid, maar dit is uiteraard wel afhankelijk van het (juiste) gebruik. Sportsupplementen zijn vrij te gebruiken, maar het is verstandig om een aantal dingen in acht te nemen wanneer je sport supplementen gaat gebruiken. Zo mag je supplementen nooit gebruiken als vervanging van je dagelijkse voeding. Het woord supplementen zegt het eigenlijk al, supplementen moeten een aanvulling zijn op een gezond eetpatroon. Gezonde voeding blijft te allen tijde de belangrijkste bron van voedingsstoffen. Gebruik daarnaast ook nooit meer dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH).

Waardevolle aanvulling

Bij verantwoord gebruik kan iedereen vrij sportsupplementen gebruiken. In specifieke situaties kunnen sportsupplementen net dat beetje extra leveren. Zo kunnen (top)sporters baat hebben bij een aanvulling op vitamine en mineralen, omdat zij de vaak en hard trainen grootverbruikers zijn van deze voedingsstoffen. Daarnaast kunnen vegetariërs hun creatine niveau aanvullen omdat zij door het niet eten van vlees relatief weinig creatine binnenkrijgen. Een ander voorbeeld is ouderen die door een creatine supplement hun verlies aan spierkracht kunnen compenseren.

Conclusie

Sportsupplementen kunnen met inachtname van enkele simpele regels vrij worden genomen en zijn dus niet schadelijk voor de gezondheid. Iedere mens en iedere situatie is natuurlijk anders, dus overweeg je supplementen te gaan gebruiken, orienteer je dan op wat voor jouw sport van belang is en wat je kan helpen in je ontwikkeling (zie deze pagina). Wil je toch graag advies? Neem dan gerust contact met ons op en wij helpen je verder.

Over de Schrijver Muscle Concepts

Muscle Concepts is een uniek sport- en fitness portaal. Muscle Concepts ontwikkelt haar eigen voedingssupplementen, sportsupplementen en sportvoeding met eigen unieke formules! Daarnaast ondersteunt Muscle Concepts zowel sporters als niet-sporters via voedingsschema's & trainschema's!

Jouw doelstelling = Ons doel!

Vragen?
Neem contact met ons op via het contactformulier voor meer informatie, advies over supplementen, begeleiding, personal training & coaching.

And remember: It's a lifestyle!

Bekijk alle berichten

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10% korting op onze supplementen

Bestel nu onze premium supplementen met
kortingscode "blog"